Поради инцидент откажана трибина во Струга

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Македонцки ти сакаш да ни кажеш дека поарно било да останат и заби да им искршат па после да се крева галама за трибината ?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Македонцки ти сакаш да ни кажеш дека поарно било да останат и заби да им искршат па после да се крева галама за трибината ?
Насилство не.
Право на говор, да, подеднакво за сите.
Ама кога го нема тоа право, пошо јас на пример не бивам спонзориран од никој а денес медиумскиот простор чини пари, тогаш не ми продавајте басми - и ти и мали.

Погледнете ги што прават. Проучете, размислете, читајте. Мали, ти го знаеш блоЃеро добро бе барем...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Гего ја ништо не сакам да кажам, геро кажа и покажа се.

реакција на стружани која би била и моја, цвикање кога рака не ги допрела е непотребана.

ШТО МИСЛЕШЕ ГЕРОВСКИ??? ке хара по македонијава, ке плука на се македонско, ке не прај мајмуни позади затворени врати??? не ја научил лекцијата од овој народ.

иам два екстреми, едниот е да се молчи, другиот да го удавеле во дрим.јас сум да би го удавеле..но не..само се расправале и дофрлале...

нека продолжи вака гомнасрски со своите борци па и ке го задави некој на суво...

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
НЕМОЖАМ да се изачудам ако ова не е ХУЛИГАНСТВО И СПРЕЧУВАЊЕ НА СОБОДА НА ГОВОРОТ ???? тогаш што е .... секој кој несакал немало да дојде .....

ударнитев бригади на дпмне повторно во акција:nenene:
во секој случај не е доборо ,=грозно

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
НЕМОЖАМ да се изачудам ако ова не е ХУЛИГАНСТВО И СПРЕЧУВАЊЕ НА СОБОДА НА ГОВОРОТ ???? тогаш што е .... секој кој несакал немало да дојде .....

Зошто на Дпмне бригадите?

Овие се од СДС блоЃериве?

K

KomitaMKD

Гостин

Преку к*р со таа слобода на говорот.Нека бидат среќни што не го јадеа како што заслужуваат.Низ цела Македонија има да биде вака.Да имаше во Грција вакви "борци за човекови права" имаше да го кастрираат на сите до еден.

Член од
20 февруари 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
македонцки

Како бре не ти е срам да се фалиш со насилство, со тепање,во тоа ли си јак бре земјак.Што не застана со микрофонот врака и да кажеш што ти лежи на срцето.Или небеше таму.Јас мислам дека ако беше ќе се тепаше како што велиш и сам.Овде си јак на форумов да кажуваш мисли од малиот мозок.
Се обрукавме земјацо, всушност не обрука диригирана партиска група.Од кого ќе разбереме деновиве и ќе објавиме на форумов.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Преку к*р со таа слобода на говорот.Нека бидат среќни што не го јадеа како што заслужуваат.Низ цела Македонија има да биде вака.Да имаше во Грција вакви "борци за човекови права" имаше да го кастрираат на сите до еден.
Па да, можеа да тркнат до јужниот сосед и да им одржат серија предавања од Солун до Атина за европеизација на грција и признавање на македонското малцинство. Баш ме интересира како ќе си поминеа.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
А што не одржале трибина во Бардовци кај истомисленикот Васко Глигориејевич

M

marsovka

Гостин
Господе спаси ме од вакви постирачи кои ликуваат на победа на партијата,под маската на македонското,боже дај ми карта за од овде пред целосно не завладее Големиот брат Гвујо.

Ајде сеа да ви отчитам лекција една
Ако денес го прават врз некои кои на сосема мирен начин дебатираат,без оглед на тоа дека се платеници и продадени души.
Утре што ќе ги спречи истото на вас да го сторат или врз вашите деца ,кога ќе се побунат против власта .

Едно големо браво за идиотиве само што дадоа уште повеќе аргументи на Геро,и на европјаните ,браво интелектуалци следниот пат и клада направите за да се горат вештерки,па да отвориме штаб каде ќе се кодошат сите тие што се против Гвујо.

Само што ги оправдавте дебатите и мрчењата на Геро ,сеа граѓаните ќе помислат дека е у право бидејќи го нападнале а тоа е директен индикатор дека ја збори вистината.

Немојте да помислите дека го подржувам,туку само ви кажувам каков импакт има сево ова случување и е за осуда не за поздравување без оглед дали нападнатите се продадени души или светци.
:tapp::tapp::tapp:ајде пак да се повторам бидејќи слични коментари имаше и на друга тема
Ова е брука,доказ дека не сме ништо подобро од грците

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Јас на видеото не видов хулиганство, туку само разговор помеѓу луѓе.

И неможе некој да ти кажува ти си коњ ти си букефал јас ти нудам човек да те напраам шитни се на Грците и тоа ќе го викаме Демократија.
Не, тоа е повреда на националните чуства на еден народ.
Тоа е ширење омраза помеѓу тој народ.

И демократски е на такви појави да има таква реакција.

И нема врска тука ниту ДПМНЕ ниту СДСМ, реакцијата е онаа исконска од душата ти доаѓа.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Како бре не ти е срам да се фалиш со насилство, со тепање,во тоа ли си јак бре земјак.Што не застана со микрофонот врака и да кажеш што ти лежи на срцето.Или небеше таму.Јас мислам дека ако беше ќе се тепаше како што велиш и сам.Овде си јак на форумов да кажуваш мисли од малиот мозок.
Се обрукавме земјацо, всушност не обрука диригирана партиска група.Од кого ќе разбереме деновиве и ќе објавиме на форумов.
не се фалам, се залагам...

нас ни фали, (освен бучко што за малку жив не го спалија), ние никого немаме обесено, линчувано, стрелано или обезглавено...

НИКОЈ нема мене КОЊ да ме нарекува, да плука и шшти на коските на моите и сите други заради кој денес слободен работам учам и се борам.ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ, никој со трибини нема да ми го дели народот и разнебитува и таа малку земја што ми остана...

за силата на другите нека му ја помисли геро, да не залута некаде сам на некој паркинг ко професорицата што ке ги апсеше сите...во афекат се е можно.

сега на темата и тоа што вистина се случи...РАСПРАВИЈА (за жал) ништо повеке, тоа и тролот го потврди..е сега плаче, кенка ицмиздри..КАКО ТОА НЕСИТОМИСЛЕНИЦИ МУ УПАДНАЛЕ во расправијата.:vozbud:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Ајде сеа да ви отчитам лекција една
Ако денес го прават врз некои кои на сосема мирен начин дебатираат,без оглед на тоа дека се платеници и продадени души.
Утре што ќе ги спречи истото на вас да го сторат или врз вашите деца ,кога ќе се побунат против власта .
Ако нашите деца дебатираат, мислам дека нема никој да ги плука и тепа. Но ако дебатираат без да повредат некого вербално (а овие сепак повредуваат). А го болдирав и другиот збор, ако се побунат против власт, па цела европа има соодветни мерки, но тоа се две различни работи - дебата и побуна. Прашање е дали дебатираат или се бунат???
Прау за прау нек кршат глава ич не ме импактираат.
Наместо тоа можеа за сиромаштијата да дебатираат, или како што споменав, да им дебатираат во грција. Кај народ едвај сметки плаќа, уште ова му фали дебати-миења мозоци па нашле и момент пред избори:tapp:
Ќе се јавуваат вакви перачи и од едната опозициска и од другата-позициска страна, најдобро е да се игнорираат, ако се може.

Член од
26 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
212
gero treba u bardovci da si drzi tribina pa mozda ke si porazgovara sam so sebe a po se izgleda deka nema da izleze od tamu .Za predavnicite se znae istorijata toa go kazuva

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Инцидентот се случи пред одржувањето на трибината „Граѓани за европска Македонија“
00:00 20.02 - Трибината „Граѓани за европска Македонија“ што требаше да се одржи вчера вечер во Домот на културата во Стуга е одложена поради на група граѓани кои со закани и погрдни зборови кон учесниците, се обиде, и успеа да спречи да се дискутира.
Жарко Трајаноски, организатор на трибината за телевизијата А1 изјави: „За жал не се одржа поради тоа што беше спречена од организирана група насилници коишто очигледно имаа за цел да го нарушат правото на слобода на изразување на граѓаните и да не се чуе гласот на граѓаните во Струга, за коишто очекувавме дека ќе ги изнесат своите проблеми на Трибината“.

Верувам дека ова е само почеток... Ако продолжат ќе има и нешто повеќе... :vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom