Скопје и скопјани наспроти останатиот дел од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Друже за разлика од тебе не лечам комплекси, пошто ги немам. Посебно не за девојка и на крај памет па не на форум.:helou:

Тогаш останува да те прашам,што е причинава за толкавава фобија што ја имаш од нас???:toe::helou:

Тогаш останува да те прашам,што е причинава за толкавава фобија што ја имаш од нас???:toe::helou:
Фобија? Незнам ни ја зашто вие толку не мразите и пак доаѓате кај нас :toe:

Тебе брат,гарант ти ја чарил некој девојката,или поверојатно симпатијата од детството,чим овде толку лечиш комплекси.....:toe:
КОЈ СИ БЕ ТИ да ми кажуваш мене јас на кој факултет да се запишам????
Да,имам економски факултет и во Прилеп,ама завршив во Скопје исто економски,не за друго,да искусам како изгледа сам да си ги перам алиштата,и сам да си готвам,а не како тебе мајка ми да ме пери и готви до свадбата.....
Кој бе,а БРЕ ЗА ИНАЕТ ЗА ТЕБЕ,се запишав таму,да ти ги фаќам симпатиите!!!!

А Сакаш да ти кажам ти кој си??????Фнуче или праФнуче,на некој што се доселил во Скопје пред Х години....

Божеее......:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:
Брат не продужуј со реплики, пошто овој ми личи на Алекс67, а веруј ми неќеш да го знаеш Алекс67... Секоја дискусија се претвара во Алекс67 версус билокојчленодфорумов:pos2:...Инаку, во однос на Пелагонија, да му кажам на колегата дека не е поарна сликата кога ние скопјаните одиме во Струга или Охрид на одмор, па не` доживуваат како полуотруени алкоси, никогаш порано не пуштени од дома... Така е секогаш кога не си дома, кога немаш родителски надзор... Нема тоа врска со градот од кој доаѓаш.:back:

не ти личи дека малку се контрираш...Штотуку призна дека Скопје е село...И шо сеа, треба да се селиш по твоја логика?:uvo:

Не, него по моја логика (која е само моја и не очекувам да биде ничија друга) многу зборува фактот што малку луѓе го познаваат духот на Скопје, а се поголем е бројот на потпишувачите на изјавата “Скопје е село“.

Од таа причина, јас никогаш нема да кажам, а камоли да признаам дека Скопје е село. Зашто мојот поим за Скопје е тоа Скопје од сликата, иако ми е потполно јасно дека истото умрело одамна, само така можам да се помирам со сликата за Скопје што ја гледам секој ден.

И нема шанси да се иселам од Скопје, никаква провинција не може да ме натера на тоа, а не очекувам ни некој да ме разбере.

Брат не продужуј со реплики, пошто овој ми личи на Алекс67, а веруј ми неќеш да го знаеш Алекс67... Секоја дискусија се претвара во Алекс67?? версус билокојчленодфорумов:pos2:...Инаку, во однос на Пелагонија, да му кажам на колегата дека не е поарна сликата кога ние скопјаните одиме во Струга или Охрид на одмор, па не` доживуваат како полуотруени алкоси, никогаш порано не пуштени од дома... Така е секогаш кога не си дома, кога немаш родителски надзор... Нема тоа врска со градот од кој доаѓаш.:back:
Ај појасни те молам

Не, него по моја логика (која е само моја и не очекувам да биде ничија друга) многу зборува фактот што малку луѓе го познаваат духот на Скопје, а се поголем е бројот на потпишувачите на изјавата “Скопје е село“.

Од таа причина, јас никогаш нема да кажам, а камоли да признаам дека Скопје е село. Зашто мојот поим за Скопје е тоа Скопје од сликата, иако ми е потполно јасно дека истото умрело одамна, само така можам да се помирам со сликата за Скопје што ја гледам секој ден.

И нема шанси да се иселам од Скопје, никаква провинција не може да ме натера на тоа, а не очекувам ни некој да ме разбере.
Face the reality, тоа што го нема, изумрело, не се враќа...Едно е духот на Скопје, а друго е изгледот...
А тоа што после земјотресот е нагло граден, и се доселувале многу многу луѓе од странаме тера да се запрашам, па каде отишле правите Скопјани? туку така исчезнале?

Брат,немој да ме сватиш погрешно.ама ти и брат да ми си,нема да можам да те сакам,со твоево размислување.А не знам кај прочита дека ние ги мразиме скопјаните,во целава тема гледам дека скопјаните не не сакаат нас.....И пак ќе ти речам,а бре не идам јас на од таткати вилаето,па да барам дозвола од тебе!!!!

Само едно ке ти препорачам,престани да постираш на темава,оти лоша слика оставаш за скопјани,а грото што ги познавам,знам дека не се такви.....ама има овде и деца што читаат,и сеуште не познаваат скопјани,и ради твоиве мислења,ќе почнат да мразат.Е после,курле ќе ти биди крив....:toe:

Face the reality, тоа што го нема, изумрело, не се враќа...Едно е духот на Скопје, а друго е изгледот...
А тоа што после земјотресот е нагло граден, и се доселувале многу многу луѓе од странаме тера да се запрашам, па каде отишле правите Скопјани? туку така исчезнале?

Оф корс дека не исчезнале. Тука се, и можеш многу лесно да ги најдеш. Само прашај ги кај била нивната куќа пред земјотресот. :helou:

Брат,немој да ме сватиш погрешно.ама ти и брат да ми си,нема да можам да те сакам,со твоево размислување.А не знам кај прочита дека ние ги мразиме скопјаните,во целава тема гледам дека скопјаните не не сакаат нас.....И пак ќе ти речам,а бре не идам јас на од таткати вилаето,па да барам дозвола од тебе!!!!

Само едно ке ти препорачам,престани да постираш на темава,оти лоша слика оставаш за скопјани,а грото што ги познавам,знам дека не се такви.....ама има овде и деца што читаат,и сеуште не познаваат скопјани,и ради твоиве мислења,ќе почнат да мразат.Е после,курле ќе ти биди крив....:toe:
ок друже децата како деца се лажат на прв впечаток

Оф корс дека не исчезнале. Тука се, и можеш многу лесно да ги најдеш. Само прашај ги кај била нивната куќа пред земјотресот. :helou:
ја знам кај биле куќите на бабите и дедовците мои, но сепак ги прифаќам провинцијалците.

Незнам дали треба да ве потсетувам сега на еден дел од историјата на Македонија, мигрирање село-град. Па да не би биле тие мигрирања, жими ***** ќе било Скопје денес вакво какво што е...Се сфаќаме нели?
Ова доаѓа, ти пречат провинцијалци во Скопје, а премија е ако отидеш да живееш во Сиднеј...:toe:

оооооо,не да ве мразам,абре не можам да ве гледам,:baeh:
ама сигурно не идам во Скопје заради вас или такво нешто,
ко че се отворат приватни факултети/средни школи,клинички центар(мислам квалитетен,не како оној во Битола),амбасади и министерства во Прилеп/Битола друга работа че биди

а дотогаш,остани си заплашен од нас,оти такви сме ние,неандерталци,колиме и бесиме се пред нас....:tapp:

а за вицот шо го кажав претходно,е па досега мислев дека е само виц ама ти ми потврди дека има вистина....
ајт сега

Јас сум скопјанец. Да се биде реален, само Скопје е нешто кое се приближува кон град, во светски рамки. Во енда поголема држава, Скопје би била една обична провинција. А кога би гледале на Македонија и кога би го гледале Скопје како град, другите 'градови' се едни обични провинции. Па еден Аеродром е поголем од доста од градовите во Македонија (не сум од Аеродром).

И само уште нешто. Македонци, не се мразете меѓусебно. Сакај те се. Малку сме вистинските Македонци. Македонија ке не викне уште малце. Мразете ги и превземајте нешто во врска со тоа оние кои ја окупираа татковината. Сакајте ја татковината.

Така е!
Јас мислам дека најубо че биди да распишиме реферндум сега покрај избориве и да гласаме 'доверба на Скопје' т.е.:
Дали Скопје треба да остани и понатаму да биди галвен на нашава ни мачна и жална Македонија, ние све променивме од комунистите па дајте пичка му и главниот град да го смениме! Уште само тоа остана од про-срПското уредување! Мој предлог е Кавадарци да биди главен град:
Има најубав и најгостопримлив народ, тие никогаш не се жалат ако им дојде некој на гости "да а ебам"! И плус најмногу се пие таму, сите се весели и расположени нонстоп, мислам "црвена-кавадарка" кој не пробал нека замислува!!:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom