Скопје и скопјани наспроти останатиот дел од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Најново што слушнав е дека универзитетот по информатика што доооолго го најавува владава нема да се гради во Скопје, туку во Охрид. Ехх коа ќе доаѓаат провинцијалци од Скопјено да студираат, мераци :smir:

Се согласувам дека треба да се децентрализира малку државава, Скопје е feeder град за сите други помали градови.
- за закана, што знам можеби по малку, сепак се зголемува конкуренцијата ама ако си сигурен во себе и во тоа што го правиш мислам дека не би требало да има проблем.

Најново што слушнав е дека универзитетот по информатика што доооолго го најавува владава нема да се гради во Скопје, туку во Охрид. Ехх коа ќе доаѓаат провинцијалци од Скопјено да студираат, мераци :smir:
Скопјани како и да е доаѓаат во Охрид,не треба посебна покана..сепак фала..

Шо ви е со ширењево омраза бе алоо?
Ние ви носиме пари во Охрид,вие ни носите пари во Скопје...what's the big deal!?

Ние ви носиме пари во Охрид,вие ни носите пари во Скопје...what's the big deal!?

Македонштина, меѓу себе ќе се изедеме... :tapp:

не ми претставува закана,ама ме нервира од една страна што го вреѓаат Скопје види какво е ова она,а од друга страна едвај чекаат да дојдат тука да живеат или да студираат,и малце треба да се покултурни,баш денеска на школо со една праев муабет од Радовиш е го вреѓа Скопје ова она а од друга страна живее во него и учи тука и и викам ако е Скопје нечисто што си дооша тука и ќути што може да каже
СО ВАШИ ПАРИ СКОПЈЕ СЕ ГРАДИ

ама не заборавајте дека провинциалските женски се полесни за ќарување.. особено за one time thing... потрошлив материјал... само шо тие мислат дека тоа е у мода.. (без навреда).. зборам од лично искуство 3 години по ред во охрид тоа се прави.. начекуеш некои провинцијалки (не охриѓанки).. и се праи т.н џумбус.. после десет дена нит ги знаеш нит познаваш.. чао приватно...

а негде погоре се спомна за користење В во трето лице.. т.е пеева јадева ми титнава.. тоа некои го порекнуваа ама го има верујте.. да не посочувам населби и села... ке испаднам клошар.. ама го има... познавам многу луге со тој нагласок или како и да се вика... само немора да значи дека се клошари/сељаци.. туку у такво општество се израснати...а не дека и ги нема сељаци :).. ај гитла сеа...

не ми претставува закана,ама ме нервира од една страна што го вреѓаат Скопје види какво е ова она,а од друга страна едвај чекаат да дојдат тука да живеат или да студираат,и малце треба да се покултурни,баш денеска на школо со една праев муабет од Радовиш е го вреѓа Скопје ова она а од друга страна живее во него и учи тука и и викам ако е Скопје нечисто што си дооша тука и ќути што може да каже

и со ова се сложуем.. и ме нервира.. јадат бурек за скопје а неможат да функционираат без него.. јебига скопје ти е град држава.. можда има ѓубре на улица.. има скапи кафичи.. ама има и миЉон ствари шо други градови не знаат ни како изгледа.. за некое време и на забар у скопје ке идат... јбг

ја сги чуствувам како закана бидејќи не само што ги зимаат работните емста туку и го намалуваат квалитет на живеење. Мора под итно владата да ги развие тие помали места и да им обезбеди пристоен живот иначе нема иднина з амакеоднија ако сите се преселат да живеат во скопје.

Ете гледаш. Можеби баш заради тоа одат во Скопје после, да видат кај отишле нивните пари. :) Шала...немој некој сериозно да свати постот па да се испровоцира. Инаку од Струмица сум и планирам да студирам во Скопје. Се надевам нема да пречам. :) A тоа дека скопјани провинцијалците ги сметаат за закана мислам дека тоа се луѓе кои неможеле да успеат во својата работа и се некој им е крив.

се сложувам со тебе! и стварно ми е доста од тие ефтини провинцијалки кој се ке напраат да се пикнат кај некој у гаки. ја иначе живеам кај еден студенкси дом у скопје- на иста улица и преку к** ми се. како деца неизживеани. верувајте зборам барем за девојките нити една не е дојдена да учи овде. сите за да се омажат!!! жално... :jaj:
se soglasuvam stvarno e taka doagaat za da se mazat so skopjani, a i skopjanive se glupavi sto idat so provincijalki mesto so skopski devojki

Јас сум си провинцијалка, но не сум се почуствувала подолу од ниту еден скопјанец дури и кога живеев таму. Не почувствував потреба да морам да останам таму засекогаш за да успеам и еве ме денес успешна и во Струга. Но, секако не може секој исто да се снајде. Тие што без задна намера одат таму и со својот труд успеваат да останат и постигнат повеќе отколку во својот град - имаат апсолутно право на тоа. Тие другите лоши примери не ги оправдувам, но не им е забрането, па ќе ги има секогаш исто така.
А градот си го сакам да. Ваљда затоа што сум родена таму, па некоја жичка си ме влече:icon_lol: Покрај тоа, имам многу роднини и пријатели, кои секој престој таму ми го разубавуваат максимално. Едноставно нема простор ни за мисла дека можеби треба да мразам некого само затоа што е од Скопје.

И да ... мислам дека ако почнам да набројувам по што се` може да се поделат и мразат меѓусебно Македонците, нема да има крај мојата листа. Уат а шејм.

Денес имавме интересна конверзација и сега одеднаш стана Ms. Nice Girl а цело време во темата сакате да кажете нешто против луѓето од провинција. Самиот наслов на темата открива се,зошто Скопјани чувствуваат закана од некој што доаѓа од Македонија а не чувствува закана од некој што доаѓа од Косово и шири омраза,сака да биде со Македонски девојки ама тоа изгледа никој не го гледа? Вакви теми не треба ни да се отвараат,тоа е ширење омраза ама кому да кажеш?! :raz:

Значи тврдењето е дека многумина од градовите ширум државава едвај чекаат да завршат средно и да дојдат да студираат во Скопје, каде освен студирањето ќе се потрудат да најдат работа, која според тврдењата ја работат за минимална плата само за да можат да плаќаат стан и сл.

ова најмногу ме нервира болдираното
факултетот мој само во Скопје го има
кај да одам да студирам
а за работа не очекувам да се вработам во Скопје, но факт е дека повеќето фирми кои се занимаваат со мојата струка се во Скопје, иако можам да работам како индивидуа, но да се стекне искуство потребно е време, и најлогично е да бараш работа онаму каде што најмногу ја има
а тоа тие што би работеле за минимална само да се во Скопје никако неможам да ги сфатам

Не е на арно работава

За да биде на арно работата мора да се променат некои работи,секој да си ја гледа неговата работа,да не го интересира кој од каде доаѓа и прво да се погледне самиот себе пред да даде мислење за друг? Се е до навиките и културата на луѓето а не до потеклото ама еве некои така си мислат и нема што да им правиме :toe:

Денес имавме интересна конверзација и сега одеднаш стана Ms. Nice Girl а цело време во темата сакате да кажете нешто против луѓето од провинција. Самиот наслов на темата открива се,зошто Скопјани чувствуваат закана од некој што доаѓа од Македонија а не чувствува закана од некој што доаѓа од Косово и шири омраза,сака да биде со Македонски девојки ама тоа изгледа никој не го гледа? Вакви теми не треба ни да се отвараат,тоа е ширење омраза ама кому да кажеш?! :raz:
Денешната конверзација беше зашо не знаеше да ја сватиш шалата и сарказмот во постовите кои беа во чек дис аут!!
Јас исто мислење напишав и таму само беше саркастично ради подфорумот(аген)
Ако не се лажам ти не нарекуваше нас Скопјанките со погрдни имиња..или не?!

Денешната конверзација беше зашо не знаеше да ја сватиш шалата и сарказмот во постовите кои беа во чек дис аут!!
Јас исто мислење напишав и таму само беше саркастично ради подфорумот(аген)
Ако не се лажам ти не нарекуваше нас Скопјанките со погрдни имиња..или не?!

Јас на форумот пишував против некои членови што сакаа да кажат нешто против луѓето што доаѓаат од другите градови а сарказам јас многу добро знам што,цел живот го гледам околу мене... Инаку Скопјанките не сум ги нарекувал со погрдни имиња,за мене тие се Скопјанки ама за личност можам да кажам погрден збор :smir:. Темата е за канта или нека и го сменат името?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom