Балканска црна дупка

Dali Makedonija imala poseta od nekoj svetski ili evropski lider vo poslednite 3god.?

• Да

Гласови: 39 45,9%
  • Не

Гласови: 46 54,1%

• Вкупно гласачи
    85
J

Johnny Stulic

Гостин
Toj demant odeshe po najmalku 3 tirazhni vesnici,nemoj da kazesh deka i ti ne gledash reklami.
Ako ti se obesi Suicide na tema e togas znaj deka si naebal.

Ajde malce logika da si poigrame jas i ti

Груевски во Минхен: ЕУ да ги почитува различните идентитети

08.02.2009 14:00
Никола Груевски

Македонскиот премиер Никола Груевски, кој учествува на 45-та Безбедносна конференција во Минхен, ги повика членките на ЕУ да се држат
Njami......njami......njami..........

Пред некоја недела демант од канцеларијата на Шефер.Средба немало.
Nesto je trulo u drzava Make(Donska).

Ovoj demantira pred da go sretnat ova e za vo misterii ne e za politika

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
So istite tie,koga gi ceka BC gi precekuva istite i NG,neli mu e desno jajce na pretsedatelot!
Pak te prashuvam.Koj premier,pretsedatel doshol vo Makedonija po inicijativa na Gruevski,ili koj se povikal Gruevski vo Makedonija od svetski i evropski lideri i kaj kogo se bil Gruevski pokanet?Znaesh da odgovorish ili kje shlakash bezvrska muabet?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pak te prashuvam.Koj premier,pretsedatel doshol vo Makedonija po inicijativa na Gruevski,ili koj se povikal Gruevski vo Makedonija od svetski i evropski lideri i kaj kogo se bil Gruevski pokanet?Znaesh da odgovorish ili kje shlakash bezvrska muabet?
Како бе,па беа кај Клингонците на појадок,плус на иста маса,малку ли е тоа?:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Worf mislam deka piese Romulian pale ale :)
Ја виде тоа Клингонката како му се испули на нашиов “ДАТА„ со смрзнувачки поглед,ако не му беше репрограмиран чипот,за малку ќе прифатеше “тројна формула“.:pos2:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Не знам што си запнал бе кој дошол или кој го поканил Груески.Човек од авион може да види која е целта на темава која си ја отворил.И што треба да се прави да се шета по светот ко Илинка тигрицата,која одвај успевавме да ја вратиме ко ќе се зашеташе?Или ко ќе шетаја по земјите буквално цела влада на СДСМ се пувкаше.Тогаш не прашувавте каде се трошат народните пари а ?Само за потсетување големите државници како Путин,Буш,Саркози кажи за време на својот мандат колку турнеи ќе направат?Да ги собереш сите прцедатели на САД имаат помалку турнеи направено од Илинка сама.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Не знам што си запнал бе кој дошол или кој го поканил Груески.Човек од авион може да види која е целта на темава која си ја отворил.И што треба да се прави да се шета по светот ко Илинка тигрицата,која одвај успевавме да ја вратиме ко ќе се зашеташе?Или ко ќе шетаја по земјите буквално цела влада на СДСМ се пувкаше.Тогаш не прашувавте каде се трошат народните пари а ?Само за потсетување големите државници како Путин,Буш,Саркози кажи за време на својот мандат колку турнеи ќе направат?Да ги собереш сите прцедатели на САД имаат помалку турнеи направено од Илинка сама.
А извини вака што прашувам, ама од каде треба тоа да се бранат македонските интереси на глобално ниво ?
Од Чешиново Обешево или од Старавина ?

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
А извини вака што прашувам, ама од каде треба тоа да се бранат македонските интереси на глобално ниво ?
Од Чешиново Обешево или од Старавина ?
За Чешиново и Обешево не знам ама за Старавина не мора да ми кажуваш.Таму жилаво се бранеја македонските интереси на секое ниво.Амбасадорот Батлер сигурен сум и сега ги сонува пијанките и трпезите на традиционален мариовски начин.Да да таму беше скроено признавањето на Македонија под уставното име.

Toa ti shto go vikash puvkanje se vika lobiranje,posho reche deka si profesor kje te prasham kaj ti e diplomata.
Мора да си ме заменил со некој пошто мислам дека немаш контрола на кого се му пишуваш.Никаде не сум спомнал дека сум професор.И што тоа толку излобираја со нивните патувања секој втор ден?Ти се испозанесе уште малку ќе речеш дека ДРЖАВНИКОТ имал листа на чекање на светски државници.Иначе секој прецедник на САД има по2 -3турнеи за време на својот мандат.А челичната лејди кога Македонија гореше како Австралија сега сакаше да купува Лир-џет за да лобира магла.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
За Чешиново и Обешево не знам ама за Старавина не мора да ми кажуваш.Таму жилаво се бранеја македонските интереси на секое ниво.Амбасадорот Батлер сигурен сум и сега ги сонува пијанките и трпезите на традиционален мариовски начин.Да да таму беше скроено признавањето на Македонија под уставното име.
И така Батлер благодарение на пијанките во Старавина, ја убеди американската администрација да ја признае Република Македонија под уставното име.
Па тоа било многу лесно бе пријателе.
Ај сеа да направиме една сеопшта акција за незаборавен помин на странските Амбасадори во Македонија, па да си влезиме во НАТО и ЕУ под уставното име :)
Има фешти да им праиме секоја недела, за да не случајно се предомислат.

Настрана иронијата, мислам дека мојата реплика беше јасна и прецизна.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Ај ја нешто да го прашам постирачов на постов. Кои години највише “светски“ и “европски“ лидери ја посетиле Македонија;
Точниот одговор е 1999 и 2001. Така да поарно да не им го гледаме суратот на нив и на новинарите на CNN, оти тогаш лошо ни се пишува.:toe:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
И така Батлер благодарение на пијанките во Старавина, ја убеди американската администрација да ја признае Република Македонија под уставното име.
Па тоа било многу лесно бе пријателе.
Ај сеа да направиме една сеопшта акција за незаборавен помин на странските Амбасадори во Македонија, па да си влезиме во НАТО и ЕУ под уставното име :)
Има фешти да им праиме секоја недела, за да не случајно се предомислат.

Настрана иронијата, мислам дека мојата реплика беше јасна и прецизна.
Да настрана иронијата ама ако македонските интереси се бранат со екскурзии секоја недела тешко нам.Ајде ти секогаш располагаш со факти и бројки и експертски мислења па кажи колку коштаа тие патувања на министерката.Само не велими да ти набројувам каде се шетала и што сработила оти му нема крај.Шалата настрана јас мислам дека ниеден функционер на која и дае држава нема направено толку патувања.И што излобира толку?МАГЛА.

Kajgana Shop

На врв Bottom