Бранко Црвенковски сега ја поткопува Македонија во спорот со Грција во МСП

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Господ напомош. Очигледно не сваќаш дека тоа немаше никава врска со муабетот, ама нема везе. И ти пред да влезеш со некого во разговор треба културно да ги прочиташ претходните постови и да утврдиш за што се разговара помеѓу остантите членови.
Што дека ќе ми постираш некои аргументи кои што немаат никава врска со темата? Финтата кај тебе е тоа што ,,се фаќаш'' за ситни работи кои што немаат никава врска со муабетот. Ти секако не можеш да го промениш моето размислување, јас си имам одреден став околу некоја работа, ти си имаш друг став и крај, нема тука што ти да ми кажуваш свесно/несвесно. Која позиција јас ја истуркав спротивна на македонскиот интерес баш ме интересира... ?

Треба да знаеш што да бараш

Spored ona shto go vide cela Makedonija ochigledno deka vladata nema ni 2 chisti.Odbi 77mill evra investicii samo za da preimenuva koridor bezvezno,samo kje bidi interesno koga kje ve plesni toj inaet i rejting naduen pa togash kje ve prasham shto kje pravite.

Spored ona shto go vide cela Makedonija ochigledno deka vladata nema 2 grama mozok.Odbi 77mill evra investicii samo za da preimenuva koridor,samo kje bidi interesno koga kje ve plesni toj inaet i rejting naduen pa togash kje ve prasham shto kje pravite.

Избори се ближат де. Не за џабе во Шутка сега им текна да прават средно училиште и слично...

Наместо да го вклучуваш дефанзивниот механизам, подобро е да прифатиш добронамерна критика и да се поправиш.

Имаш голема дупка во толкувањето на Историјата, а јас се фатив за една “ситница“ од која произлезе “кратер“ во твоето тврдење или обид за протнување “невина“ наивност со правење поделба на “словени“/“антички македонци“.

Тоа нема да пројде во ниту еден облик, барем доколку јас го забележам.

Кога би се интересирал повеќе за историјата, би можел да разбереш зошто сето ова што го зборам и сите овие “ситници“ се суштински да ги знаеш за да можеш да ги браниш, првенствено пред самиот себе бидејќи тешко е да браниш нешто во кое ни самиот не веруваш, а потоа и пред трети страни...доколку има потреба или некој го доведува твоето историско право и наследство во прашање.

И пред се“, бидејќи не си единствен кој има делумно или селективно познавање на историјата, на овој начин можат многумина да се огледаат, запрашаат и поднаучат самите.
Како што и ми стигаат разни ПП прашања плус за дообјаснување.
Има доволно теми на форумот Историја, па за промена добро би било сите историски заблуди и недоречености таму да се лекуваат.
За да не одиме офтопик.

Поздрав,
М

Избори се ближат де. Не за џабе во Шутка сега им текна да прават средно училиште и слично...

за тебе и за овај из србија ако вреди нашата историја 77 милиони за некого друг не вреди
школото во шутка веќе 10 години и повеќе е ветувано од сите
некој се најде да го почне
да не се избори секоја година ништо немаше да се изгради безразлика кој е на власт и едните и другите само пред избори се ангажирани ко ненормални, а кај се дотогаш

за тебе и за овај из србија ако вреди нашата историја 77 милиони за некого друг не вреди
да не се избори секоја година ништо немаше да се изгради безразлика кој е на власт и едните и другите само пред избори се ангажирани ко ненормални, а кај се дотогаш

Човеку каква врска има нашата историја со коридорот 10 и неговото преименување?
Многу јасно, некој се најде да го почне токму сега по некоја чиста случајност, една спортска сала баш сега ја почнаа да ја прават, а до сега беше пуста, сведок сум на партиски вработувања и барање на 50 потписи по човек, баш по некоја коинциденција...

@ Bratot: Повторно забегуваш од тема. Воопшто не го вклучувам дефанзивниот механизам, цврсто стојам на тоа што сум го рекол. Претходно фино те замолив да ми образложиш каде јас го оборив македонскиот интерес, а ти повторно бегаш од одговор. Јас не правам никаква поделба словени/антички македонци, само прашав, нели? Таа ситница е дали словените се населиле до јужна македонија или до Пелопонез, и нема никаква врска, ама апсолутно никава врска со муабетот, по 100ти пат кажувам...

Tie 77mill evra koi bea donirani od Grcija i EU fondovite bea od ogromno znachenje za Makedonskata kriza,i shto napravi Gruevski?Nekjam 77mill evra za koridorot 10 ama zatoa kje go smenam imeto,od inaet!Taka da Hunza nemoj ne me raduj.:tv:

Многу јасно, некој се најде да го почне токму сега по некоја чиста случајност, една спортска сала баш сега ја почнаа да ја прават, а до сега беше пуста, сведок сум на партиски вработувања и барање на 50 потписи по човек, баш по некоја коинциденција...

како нема врска
зошто е цела фама заради преименувањето во Александар Македонски
не дека заземам страна ама спортски сали беа планирани уште од владата ба љубчо, стопирани од влдата на сдс
за сега повторно да бидат почнати да се градат
се изградија спортски сали не само пред избори за тоа неможеш никого да обвинуваш
партиски вработувања има и кај едните и кај другите
јас сум сведок на партиски вработувања во фирми од двете најголеми партии и истите луѓе за најмногу 2 години ќе бидат избркани
а за потписи ехее ништо ново

Sega ushte malku kje pochne da ti drobi za potekloto na Hunzite namesto da obrazlozhi kako toa Branko ja potkopa Makedonskata pozicija vo vrska so Grcija.

Tie 77mill evra koi bea donirani od Grcija i EU fondovite bea od ogromno znachenje za Makedonskata kriza,i shto napravi Gruevski?Nekjam 77mill evra za koridorot 10 ama zatoa kje go smenam imeto,od inaet!Taka da Hunza nemoj ne me raduj.:tv:

ти из србије да молчиш
незнаев дека во србија имало град што се вика Прилеп

како нема врска
не дека заземам страна ама спортски сали беа планирани уште од владата ба љубчо, стопирани од влдата на сдс
се изградија спортски сали не само пред избори за тоа неможеш никого да обвинуваш
јас сум сведок на партиски вработувања во фирми од двете најголеми партии и истите луѓе за најмногу 2 години ќе бидат избркани

Hunza,temata e jasna,ne me interesira za salite i slichno,epten go tupish aman.Nego daj odgovor eden jasen kako Branko ja potkopuva Makedonskata pozicija vo vrska so sporot megju Makedonija i Grcija?Vrz koj osnov tvrdish deka ja potkopuva nashata pozicija?

ти из србије да молчиш
незнаев дека во србија имало град што се вика Прилеп

Hunza,ostaj me mene i Srbija na raat ne se zamaraj so takvi Srpski raboti...nego odgovori mi na prashanjeto...bidi konstruktiven ednash.

@ Bratot: Повторно забегуваш од тема.

Ti gi prashuvash za sporot so Grcija i nashata pregovarachka polozhba toj ti kazhuva za sportskite sali,za obezglavenite bisti pred vlada i majmuncheto alis.

Бидејќи на колегава не му е јасно:

Претходно фино те замолив да ми образложиш каде јас го оборив македонскиот интерес, а ти повторно бегаш од одговор. Јас не правам никаква поделба словени/антички македонци, само прашав, нели?

Нештата кои Бранко ги наброја во тоа интервју се чиста вистина!!!

2.За каков континуитет зборуваш ти? Дај ми конкретен одговор, ние сме антички македонци или словени?
Прво и основно, за каков континуитет ми кажуваш кога Античките македонци и Словените се тотално различни народи/нации.
По која логика ти размислуваш за продолжување на некаков континуитет, што сме ние, хибриди ?

2. Лол сега ме насмеа. Поткопување на македонското единство? :pos:
Јас фино те прашав, што сме антички македонци или словени? И по секоја логика континуитетот за кој ти зборуваш секако се коси поради ФАКТОТ дека словените и античките македонци се ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ народи !!!

Дали има некои сомнежи сега откако ти ги цитирам сопствените зборови?

Сега...пробај да си го забележиш РАЗВОЈОТ на сопствените ставови откако си соочен со аргументи, на кои немаш одговор поради своето СКУДНО знаење.

Вака сега озбилно, Словените се доселиле од зад Карпатите, тука, на Балканскиот полуостров, заклучно со Македонија на југ.Овдешните жители не се истребени (ако мислеше на жителите во Македонија).Токму и тоа сакав Ада да ја прашам, што сме ние де, Словени или Антички Македонци-домородци?

Откако забележа дека Администраторот те негира, малце ја ублажи верзијата.
Но,повторно продолжи по игнорантната логика.

2. Не, напротив. Твоето незнаење е повеќе од очигледно. Јас не можам да те сватам, те прашувам за твоите корени т.е. што си ти, антички македонец или словен, а ти ми велиш дека самата помисла за отворање на ова прашање го дели македонскиот народ, значи ондак сме хибриди а?

Незнаење? Само чиво...

Се подбиваш со нашата историја и насочуваш само на еден избор инаку во спротивно сме според тебе гнасни “хибриди“.
Затоа сепак, мора бе да избереме што сме, кај тебе нема лабаво.

Чекај малку, очигледно си помешал некои работи. Кога Словените се доселиле на Балканот, тие не го асимилирале грчкото население во словенско, тие си опстојувале како два различни народи.
Е сега, Грците велат вака: Порано имало градови-држави и кралства кои што биле еден род - Грци. Тоа се Спартанците, Атињаните и Македонците. Значи според нивното тврдење Александар е крал на Македонија, Македонец - ГРК. Тоа се нивните аргументи :toe:

Гледам “нивните“ аргументи многу добро ги познаваш и ги користиш против македонскиот став.

Сега велиш Словените не го асимилирале Грчкото население, си постоеле како посебни народи.
Јас би прашал- ДАЛИ?

Или се случило сосема природното, многубројното домородно население ги АСИМИЛИРАЛО помалубројните “Словени“.

И ако тоа е случај со Грците, тогаш зошто во нашиот случај би било обратно?

Зависи нормално кој какви страни застапува, ти за жал... не ги застапуваш Македонските интереси.

И немој да ми се повикуваш “на тема“ бидејќи во 10 поста последоватлено ги негираш македонските позиции правејќи се “образуван“.

Ајде продолжи. Да видиме дали и тебе те служи ѓон-од образ како и останатите закоравени “букефалисти“.

како нема врска

Епа фамата е поради непотребно изгубените пари за реконструирање на автопатот. Ама ќе речам за кого како непотребно изгубени пари, пример на премиерот му одговара да си добива поени од екстремните патриоти, безразлика дали тие ќе ги искршат автомобилите по тој скапан коридор. Реков еднаш, зошто нашиот премиер ако е паметно момче, не почека да биде инвестирано во автопатот па ако толку е патриот нека го смени името потоа, последниот најслатко се смее нели? Ах да, избори се ближат...

Ајде те чекам да одговориш на последното прашање на SuicideMessiah...

Hunza,temata e jasna,ne me interesira za salite i slichno,epten go tupish aman.Nego daj odgovor eden jasen kako Branko ja potkopuva Makedonskata pozicija vo vrska so sporot megju Makedonija i Grcija?Vrz koj osnov tvrdish deka ja potkopuva nashata pozicija?

Hunza,ostaj me mene i Srbija na raat ne se zamaraj so takvi Srpski raboti...nego odgovori mi na prashanjeto...bidi konstruktiven ednash.

Ti gi prashuvash za sporot so Grcija i nashata pregovarachka polozhba toj ti kazhuva za sportskite sali,za obezglavenite bisti pred vlada i majmuncheto alis.

:tapp: о србинее
спамеру еден
вие почнавте на оваа тема да тупите за политиките на вмро за предизборјето и за коридорот и за салите
нешто не ти е во ред па не капираш што си пишал?
а во врска со бране

повели
и овде

и најновото за на крај

и уште едно очигледно дека не ја читаш темава туку цел ти е спаминг :tapp:

Бидејќи на колегава не му е јасно:

Дали има некои сомнежи сега откако ти ги цитирам сопствените зборови?

Сега...пробај да си го забележиш РАЗВОЈОТ на сопствените ставови откако си соочен со аргументи, на кои немаш одговор поради своето СКУДНО знаење.

Откако забележа дека Администраторот те негира, малце ја ублажи верзијата.
Но,повторно продолжи по игнорантната логика.

Незнаење? Само чиво...

Се подбиваш со нашата историја и насочуваш само на еден избор инаку во спротивно сме според тебе гнасни “хибриди“.
Затоа сепак, мора бе да избереме што сме, кај тебе нема лабаво.

Гледам “нивните“ аргументи многу добро ги познаваш и ги користиш против македонскиот став.

Сега велиш Словените не го асимилирале Грчкото население, си постоеле како посебни народи.
Јас би прашал- ДАЛИ?

Или се случило сосема природното, многубројното домородно население ги АСИМИЛИРАЛО помалубројните “Словени“.

И ако тоа е случај со Грците, тогаш зошто во нашиот случај би било обратно?

Зависи нормално кој какви страни застапува, ти за жал... не ги застапуваш Македонските интереси.

И немој да ми се повикуваш “на тема“ бидејќи во 10 поста последоватлено ги негираш македонските позиции правејќи се “образуван“.

Ајде продолжи. Да видиме дали и тебе те служи ѓон-од образ како и останатите закоравени “букефалисти“.

За муабетот со Ада си стојам на ставот, поради некој континуитет за кој ми зборуваше таа, јас ја запрашав де, што сме? Што има везе тоа? Какво скудно знаење ? Како се подбивам со мојата историја ? Ако не прашаат пример во ООН кои се нашите корени, ние што ќе им речеме? Господа вие се подбивате со нашата историја ?!?
Ние не мора ништо да избереме, таман работа народите да го избирале нивното потекло, јас само чисто информативно прашав поради тоа што Ада забега од тема...
Господинот администратор ме праша нешто, самиот можеш да воочиш дека не владее баш со оваа тема, т.е. не измеша со Словенците, и јас повторно прашувам?

Јас нивните аргументи воопшто не ги користам против македонскиот став, јас само му објаснив дека ако словените се доселиле таму, значи дека не значи дека извршиле асимилација, ништо повеќе.

Велам дека словените не го асимилирале населението во целост, нели денес постои посебен Грчки народ, со посебно грчко писмо...

Па кои македонски позиции ги изнегирав гад демит :pos:

Alex the great: Ансвер плиз...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom