Redneck Rebel
Payak
- Член од
- 25 октомври 2007
- Мислења
- 1.583
- Поени од реакции
- 89
Оди лечи се и кампањата немој да заборавиш да си ја земеш.Jaaa ne znaam.
Ti, so vikas ti? A?
Da ja pocekame kampanjata, a?
Оди лечи се и кампањата немој да заборавиш да си ја земеш.Jaaa ne znaam.
Ti, so vikas ti? A?
Taka na majka ti da i se obrakas, okis?Оди лечи се и кампањата немој да заборавиш да си ја земеш.
Интересна беше констатацијата на еден од учениците што вчера ја слушнав.
Вели, има камери, има надзор, има и приватно обезбедување и полиција а до ден денешен никој не е обвинет за меѓуетничките судари.
Дури, имаме и провокации од повозрасни Албанци кои влегуваат во школото и иницираат добар дел од тепачките.
Господа од СДСМ, за референдумот за новата територијална поделба вие велевте, некои прашања не заслужуваат одговор.
Одговорете му на младиот човек Македонец, зошто неможе да учи нормално во градот Струга.
Осум години ВМРО ги тепа македонските ученици во Струга (преку своите послушници - струшките Албанци), за на локалните избори 2009 тоа да го искористи против СДСМ?Jaaa ne znaam.
Ti, so vikas ti? A?
каде е сега годанчето да се перечи ???? имаме ние милиција или неTи при здрав разум тврдиш дека ВМРО ги праи инцидентиве за да може на СДСМ да им "сере": -Глејте вашата територијална поделба што напраи.
...или на друг начин политички да профитира.
Не сум знаел дека Албанците од Струга се пиуни на ВМРО.
Сакаш да кажеш: "мочаше како пичка"?...никола груевски мочеше како пичка...
Hahahah...koj predviduvac sum ti znaci....
Kultuzin, jasno ti e sega za sto ti zborev pred nekoj den?
Noup, ne e taka.Se soglasuvam so tebe deka teimingot za resavanje na ovoj problem e politicki tempiran, toa e poveke od jasno...
Megutoa toa ne go minimizira problemot koj so godini se vlece...
Decata se maltretirani i so godini nemozat slobodno da odat na uciliste...
Zosto dosega nikoj ne prevzemal odgovornost toa e drugo prasanje...?
A ovoj problem e pod direktna ingerencija na gradot Struga, i lokalnata policija koi dosega de fakto nemat nisti storeno vo resavanje na ovaa prasanje duri naprotiv so nekaznuvanje na storitelite potajno go podrzuvat nasilstvoto i tivkoto cistenje na Makedoncite od Niko Nestor...
E sega koga gradot nemoze (citaj:neska) da intervenira , normalno e deka toa treba da go stori drzavat, i od tuka od mene golema zabeleska do vlasta zosto dosega ne reagirala, i sega tokmu pred izborite se javuvat kako spasiteli na problem koj egzistira so godini...
Mnogu evtin trik navistina iako moram da priznaamsranjata nastanaa posle teritorijalnata podelba...
Kako i da e toa ne e i ne treba da bide izgovor, a Jankulovska da si gi zasuka rakavite i da im garantira na decata mirno skoluvanje , a onie sto ke dignat raka vrz ucenicite bez razlika na koj ednikum mu pripagat brutalno da bidat kazneti, ako treba i poseben zakon neka ima za napad na ucenik...
Taka da Kvark samo delumno se soglasuvam so tebe , bidejki imam cuvstvo deka davajki mu na problemot "SAMO" politicki predznak , sakas da go izbegnes faktot deka Makedonskite ucenici se maltretirani i deka toa treba da se resi...Ispravi me ako mojot vpecatok e pogresen...
Ova e problem sto ja zasega cela makedonska javnost, normalno e deka lugeto od Strumica ili Kratovo ne go znaat problemot od prva raka i deka mozebi gresat vo procenkite...Барам од модераторите, да ја затворат темава. Премногу скршнуваат од патот со репликите кои ги даваат некои членови, а не се доволно компетентни да разговараат за тоа прашање, туку напротив режираат некои филмови, кои ни во Холивуд неможат да се изведат.
Noup, ne e taka.
Jas samo realno gi gledam rabotite, i neselektivno im pristapuvam ( sto ne e slucaj so mnogumina tuka ). Makedonski ucenici se tepani. Okay. Ama i albanski se tepani.
Daj da go resime problemot, delikventi nadvor od ucilistata. Biva?
Ama, problemot ne se resava, tuku tokmu sprotivno, se gleda kolku poveke da se zakaska, vestacki da se preuvelici, pa da se poentira politicki
A za lokalnata policija... aham da... koj toa ve laze deka policijata e pod kontrola na opstinite?
Ova e problem sto ja zasega cela makedonska javnost, normalno e deka lugeto od Strumica ili Kratovo ne go znaat problemot od prva raka i deka mozebi gresat vo procenkite...
Zatoa i postoi temata , nekoj raboti treba da se rascistat , a informacii od prva raka (od Struzani) sekako ke pomognat vo toa...Zato ai treba da bidat poaktivni i pokonkretni so fakti da se razbie fimot koj nekoj ovdeka (megu koj mozebi sum i jas) go stvaraat.