P
Princ
Гостин
Прочитав еден интересен коментар која се однесуваше на оваа вест на сајтот на А1 телевизија.
Веста е објавена овде, а коментарите се подолу нормално.
Коментарот е:
Значи во далечната 1957 година, на 2 Сепрември, американската влада сакала да испроба да измеша во ист клас црнци и белци. Биле одбрани 18 афро-американци според оцените врз доброволна основа. Да ја скратам приказната, после многу бунење, нереди... Ајзенауер дал наредба националната гарда да го обиколи училиштето. Во класот имало 9 ученици црнци. Кад се жели - стварно се може. Кога некој (македонец или албанец) од власта ќе неправи нешто вакво слично, пристап у стилу "вие не мора да сакате да имате соживот - ама мора заедно да учите" а не "денес седев на една маса на која се разговараше за поделба на оваа мала земја", јас ќе му пољубам рука.
Повеќе овде.
Веста е објавена овде, а коментарите се подолу нормално.
Коментарот е:
Ми се виде интересна случкава и на почеток непозната, иако откако пребарав на нет податоци повеќе сватив дека е позната приказна.Bobby од Sidnej на 09.02.2009 во 12:14 напиша:
Kako ne vi e sram. So koj obraz pred evropa se pojavuvate. Vo 1957 eden od najdobrite pretsedateli na amerika eisenhower ja upotrebi nacionalnata garda i armija so sila da vovedi zaednicko ucenje na crnci i belci. Vo Makedonija posle tolku godini zaednicko ucenje sega da se delat decata. Se nadevam ova nema da bidi senzorirano kako obicno od A1 moderatorot.
Значи во далечната 1957 година, на 2 Сепрември, американската влада сакала да испроба да измеша во ист клас црнци и белци. Биле одбрани 18 афро-американци според оцените врз доброволна основа. Да ја скратам приказната, после многу бунење, нереди... Ајзенауер дал наредба националната гарда да го обиколи училиштето. Во класот имало 9 ученици црнци. Кад се жели - стварно се може. Кога некој (македонец или албанец) од власта ќе неправи нешто вакво слично, пристап у стилу "вие не мора да сакате да имате соживот - ама мора заедно да учите" а не "денес седев на една маса на која се разговараше за поделба на оваа мала земја", јас ќе му пољубам рука.
Повеќе овде.