Нимиц им дели совети на гејците

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Abe sega, i voj grcki platenik a? Ovoj, onoj, toj, taa....site grcki platenici u pm....mozebi i se, ne vikam ne. :toe:

Ama, ste se zaprasale li be majku mu stara, zosto toa nigde nema "makedonski platenici" ?!!

Ke da e do nas, a? So vikate?
Изгледа говорат гејските пари, а не гејските претставници.

Одговор - Нема македонски платеници затоа што не сме толку долни ко гејците, а и да бевме шо платеници ќе беа тоа коа немаше да има со што да ги плаќаме
Iiiiiiii, znaci nie pravednite, moralnite, a? Epa togas aj vaka grupno-kolektivno da si ebeme majkite, oti pravednite i moralnite nikogas ne pobeduvaat, ne vo politikata, a narocito ne vo onaa megunarodna.

A za pari, ima be pari, ete gvujo kiborgot trosi milioni na spomenici...

Iiiiiiii, znaci nie pravednite, moralnite, a? Epa togas aj vaka grupno-kolektivno da si ebeme majkite, oti pravednite i moralnite nikogas ne pobeduvaat, ne vo politikata, a narocito ne vo onaa megunarodna.

Имаше една игра стратегија беше и имаше ептен брз начин да оствариш некоја цел ако имаш пари.Си правиш барака за платеници и штанцаш.Е арно ама кога ке ти снема пари облекуваа едни крзна и прво почнуваат од тебе за на крај против сите други.....

Имаше една игра стратегија беше и имаше ептен брз начин да оствариш некоја цел ако имаш пари.Си правиш барака за платеници и штанцаш.Е арно ама кога ке ти снема пари облекуваа едни крзна и прво почнуваат од тебе за на крај против сите други.....
Ni se rasplaca mamata, ako cekame na grcite da im snemaat pari. :toe:

Koj destruktiven mazohizam covece, cekame da im snema pari ne grcite, da padne vladata na kuromanlis, da se raspadne EU, da se raspadne NATO, da dojde drug Bus..... abe znaeme li be nie voopsto da prevzememe akcija, inicijativa, bez da cekame pasivno godini i godini da se sluci nesto, koe patem i ne e sigurno dali e vo nasa polza?

Треба ли да трошиме пари на нешто што веќе го знаеме?Ние си знаеме дека сме Македонци.А дали им снемува пари па прашај ги оние земјоделците по пристаништата.....

Треба ли да трошиме пари на нешто што веќе го знаеме?Ние си знаеме дека сме Македонци.А дали им снемува пари па прашај ги оние земјоделците по пристаништата.....
E pa sto majkata se perdasime 15 godini togas, a?
Ja mu vikam ne baraj pravdina vo nepraveden svet, ovoj mi vika jas znam sto sum.

Epa eve, gero ne znae sto e, i sea so pravime? Samo kukate, gero platenik, frcko platenik, milcin platenik.... so kur ne plakame i nie nekogo be?

Го најдов текстот и на англиски, за оние кои не го читаат јунанистанскиот .

Но, обрнете внимание на овој дел

FYROM is a small landlocked country in the southern Balkans with serious domestic issues, which exports problems and instability to its neighboring countries. :pos2:
It is the only country in Europe:nesvest::nesvest: that reciprocity and compromise are unknown, while irredentism and aggression are the norm. :nesvest::nesvest: It is the result of an ultra-nationalistic government that follows Macedonism, a nationalistic concept created by the communists, based on a history that they purposely falsified in order to hide imperialistic views.
We wish to inform you that there has never been a Region of the World Council of Hellenes Abroad Organization, accepting a compound name for the FYROM, including the World Council Youth. This is exact the same position of the Pan-Macedonian Associations representing the four continents, as well as the majority of the Greek people in Greece.
We feel very strongly that the irredentism and aggressive behavior of the FYROM escalated significantly, destabilizing the Balkans, after their recognition as Republic of “Macedonia” by the United States. We strongly feel that the UN should condemn the irredentist and aggressive behavior of the FYROM against Greece and demand that FYROM negotiates in good faith with Greece for a new name for their country.
Nina Gatzoulis Dr. Antonis Papadopoulos
President Vice-President

целиот текст

Ni se rasplaca mamata, ako cekame na grcite da im snemaat pari. :toe:

Koj destruktiven mazohizam covece, cekame da im snema pari ne grcite, da padne vladata na kuromanlis, da se raspadne EU, da se raspadne NATO, da dojde drug Bus..... abe znaeme li be nie voopsto da prevzememe akcija, inicijativa, bez da cekame pasivno godini i godini da se sluci nesto, koe patem i ne e sigurno dali e vo nasa polza?

Одлично кажано Quark.

E pa sto majkata se perdasime 15 godini togas, a?
Ja mu vikam ne baraj pravdina vo nepraveden svet, ovoj mi vika jas znam sto sum.

Epa eve, gero ne znae sto e, i sea so pravime? Samo kukate, gero platenik, frcko platenik, milcin platenik.... so kur ne plakame i nie nekogo be?
Се пердашат тие што им се брза во ЕУ и НАТО.Мене не.Една по една земја 120 станаа.А Геро и остали ме не занимаат.Нека си серат по весници.Кога ке дојде некогаш во мое друштво да каже такво нешто ке му кажам што мислам.А за парите ти објаснив погоре....

Се пердашат тие што им се брза во ЕУ и НАТО.Мене не.Една по една земја 120 станаа.А Геро и остали ме не занимаат.Нека си серат по весници.Кога ке дојде некогаш во мое друштво да каже такво нешто ке му кажам што мислам.А за парите ти објаснив погоре....
Abe ajde, i pred 15 godini im ze brzase vo EU i NATO a?
Gero ne te interesira? Epa sto togas konstantno serete de gero grcki platenik, de mitko, de stanko, sto ne plakame i nie nekogo pa neka kukaat malce i grcite?

Куарк оваа твојата знаеш како испаѓа...„ Шетаат двајца другари по улица и гледаат едно гомно, и му вика другаров , имаш 1000 евра од мене ако го изедеш гомново, сиромашно време па за 1000ка зошто да не си мисли овој, се наместува и го јаде, оп 1000ка во џебот нема гајле човекот, ама гомна јадел.Другар му си мисли овој ненормален, за 1000 гомна јадеше ама ме оштети. Шетаат понатаму оп уште едно гомно и пак му текнува на овој. А бе ако го изедам гомново ќе ми дадеш сега ти на мене 1000ка? И другар нели, му вика ќе ти дадам бе, изеди го и еве во мене е 1000ката. Се наместува и другиов јаде и тој и оп си ја враќа илјадарката.“ Поука- и двајцата јаделе гомна и пак никој ништо не добил!

Зошто да плаќаме некој, ние самите треба да го браниме она што е наше, ти си имаат мака, си ја имаат мувата на капа затоа плаќаат, некој мора цело време да им ги пере срањата кои ги посрале. Оти знаат дека ако отвориме уста и зинеме се што се случува и случувало порано нема жив нормален човек кој ќе ги оправда грчките фашистички постапки. Е не е лошо да се превземе некоја акција и да се запознае светот со вистината. Ние ниту крадеме ниту лажеме, си имаме некои наши замисли ете како што велат тие, ама треба некој да ги побие тие факти.Да не се натегаме само за градењето споменици , оти е убава работа за секоја една земја и народ.Дај да видиме како да ги сработиме работите што ни се натрупале овие 100 години.

Gero ne te interesira? Epa sto togas konstantno serete de gero grcki platenik, de mitko, de stanko, sto ne plakame i nie nekogo pa neka kukaat malce i grcite?

Како прво јас пишувам кога м и се сере одам во место определено за серење.Така да убаво би било малку да повнимаваш на културата при разговорот.
А што има врска ако Атинјаните плаќаат некого за да пее она што тие им диктираат?Треба ли и ние на тоа ниво да паѓаме?

Не туку тропај глупости. Ако ти се ебе, еби си мамата сам, а не на другите да им кажуваш што да прават. Ако Македонија сака да се избори за вистината не треба да се служи со валкани игри. Во што тогаш ќе е поразлична од гејците. За пари се гледа незнаеш шо збориш. Не може Македонија да се споредува со Гејлада бар не економски. Ај пробај среди си го мозокот се гледа дека ти треба ремонт

Не се замарај, за 100 години и онака ништо нема да биде битно :smir:.

ПС. Со инка ум не се сипува.

Зошто да плаќаме некој, ние самите треба да го браниме она што е наше, ти си имаат мака, си ја имаат мувата на капа затоа плаќаат, некој мора цело време да им ги пере срањата кои ги посрале.
Toa samiot da si go branis, negde okolu krivogastani ili mariovo....a izlezes na tugina, drugi pravila vladeat. :toe::toe:

А што има врска ако Атинјаните плаќаат некого за да пее она што тие им диктираат?Треба ли и ние на тоа ниво да паѓаме?
Da , treba. Dal da se plakaat novinari, dal analiticari, dal politicari, dal posrednici.... seedno, treba nesto da se prevzeme. Tie se pravilata na igra.:toe:

Не туку тропај глупости. Ако ти се ебе, еби си мамата сам, а не на другите да им кажуваш што да прават. Ако Македонија сака да се избори за вистината не треба да се служи со валкани игри. Во што тогаш ќе е поразлична од гејците. За пари се гледа незнаеш шо збориш. Не може Македонија да се споредува со Гејлада бар не економски. Ај пробај среди си го мозокот се гледа дека ти треба ремонт
Oooooooooo Makedonija, od kaj gi rodi ovie pravedni luge be? Aj sto pravedni i moralni si gi stvorila, nego i vinkli be.

Backo, Nimic valjda ne kosta 2 milijardi dolari a?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom