- Член од
 - 30 март 2011

- Мислења
 - 117

- Поени од реакции
 - 12

Не може да предизвика дожд, туку може да направи кондензација од која ќе настанат облаци. Тоа е ептен просто... од авион се исфрлаат ситни метални (некоја мешавина со сребро) делчиња на кои се кондензира водата.
--- надополнето ---
Друже, за да настане земјотрес треба да се поместат тектонските плочи кои природно пловат на море од лава... таму долу под земјата. За да придвижиш такво нешто потребна ти е огромна енергија.... како ќе го сторат тоа со радиобранови? Смешно е...
Па со самото ова што го кажа дека можеме да направиме облаци нели е доволно за да се предизвикаме било што
.Не викам дека буквално сите катастрофи ги прави човекот но доволно е да мрдне нешто или да измести или еве да направи преку кондензација облаци па после да заврне ,потоа природата сама ке си тера...а за радио брановите викаат дека тоа е огромна сила не е играчка ,тоа имало огромна моќ ,а зашто би го криеле и чувале на аљаска ако не е нипто?! Чим е нешто толку криено не е за џабе според мене ....

.Така да мене не ми е јасна целта на темава зашто колку и дадеме докази дека тоа настанало природно и дека знаеме и да објасниме како настанало и поради што пак ке се јават религиозните и ке речат ДА ама сето тоа бог го направи.