Балкански сојуз

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Абе можеш ли еднаш србите да ги извадиш од уста, баш ме заболе за нив, ама изгледа ептен добро ве изебале што никако не можете да ги заборавите....

Никако :helou:Сон не ме лови

Супер не е ама и толку тежко колко се опитвате тука да го прикажете не е :smir:
Да...бетер од тоа што тука некој се обидува да го прикаже...
И ај не се мешај во тема за балкански сојузи, вие сте си Европејци (ЛОЛ)...
А Србите може да му се браќа на самоубиствениот, делијата и оној кој се нарекува легенда...

Мојот идеален хипотетички троен сојуз изгледа вака: Македонија, Хрватска и Турција. Македонија би си ги вратила териториите од 1913, Хрватска би ја добила цела Босна, Турција би ја добила Бугарија и Грција, а Србија ќе ја делиме :vozbud: За Албанциве би останало Косово и дел од Црна Гора.

П.С. Словенциве не ми се вклопуваат некако во балканскиов менталитет.

Мојот идеален хипотетички троен сојуз изгледа вака: Македонија, Хрватска и Турција. Македонија би си ги вратила териториите од 1913, Хрватска би ја добила цела Босна, Турција би ја добила Бугарија и Грција, а Србија ќе ја делиме :vozbud: За Албанциве би останало Косово и дел од Црна Гора.

Тој филм не верувам дека некогаш ќе игра...

идејата е одлична а во неа може да се влезе само на доброволна основа.
како потенцијални членки покрај македонија ги гледам албанија, србија, хрватска, црна гора, косово и територијата на бих (како ке си одлучат бих самите да се организираат внатрешно).
само тоа во моментов ми изгледа нереално бидејќи ќе бара многу национални помирувања, но помирувањата се секогаш корисни.

ако еу продолжат со ваквиот понижувачки став кон народите и државите од овие простори, можеби и ќе се роди ваква идеја.

а ако бугарите се осетат понижени од еу и тие би биле добредојдени. тие де факто се веќе понижени, само суетата не им дозволува да си го признаат тоа.

атина, никако, бидејќи ќе ги наруши демократските вредности на таков еден сојуз.

Тоа ќе му дојде нешто како воскресната СФРЈ без Словенија ама со Албанија...

Тој филм не верувам дека некогаш ќе игра...

Аку, битно е да се мечтае, тоа е патот кон ѕвездите. И Бугарите си мечтаат за Великобугарија и Србите за Великосрбија и Хрватите за Великохрватска, не гледам зошто нам би ни било забрането да си сонуваме.

Аку, битно е да се мечтае, тоа е патот кон ѕвездите. И Бугарите си мечтаат за Великобугарија и Србите за Великосрбија и Хрватите за Великохрватска, не гледам зошто нам би ни било забрането да си сонуваме.
Ако де, немам јас ништо против...:)

идејата е одлична а во неа може да се влезе само на доброволна основа.
како потенцијални членки покрај македонија ги гледам албанија, србија, хрватска, црна гора, косово и територијата на бих (како ке си одлучат бих самите да се организираат внатрешно).
само тоа во моментов ми изгледа нереално бидејќи ќе бара многу национални помирувања, но помирувањата се секогаш корисни.

ако еу продолжат со ваквиот понижувачки став кон народите и државите од овие простори, можеби и ќе се роди ваква идеја.

а ако бугарите се осетат понижени од еу и тие би биле добредојдени. тие де факто се веќе понижени, само суетата не им дозволува да си го признаат тоа.

атина, никако, бидејќи ќе ги наруши демократските вредности на таков еден сојуз.

Бугарите јас не би ги примил веднаш , туку би им дал стус ЗЕМЈА КАНДИДАТ за Балканскиот Сојуз...Мислам дека сеуште не се спремни за таков сојуз...исто како ни Србите....
Значи и мој фаворити се ТУРЦИЈА, ЦРНА ГОРА, АЛБАНИЈА, ХРВАТСКА, БОСНА (без Српските делови) и МАКЕДОНИЈА...

може и така да му дојде, само што нема да биде едноумна т.е. еднопартиска и нема да биде федеративна и нема да биде социјалистичка, а разликата е голема и нема да се вика југославија.

тука не знам како би ја вклопил турција, да речеме одлични односи со сојузот

Па истите држави пред некој ден потпишаа договор за меѓусебно помагање во Евро-Атланските интеграции...Тоа е добар чекор...
Мислам дека е можно и повторно спојување на Фудбалските, Ракометните, Кошарските и други лиги...

Јас најцрвсто би се залагал за наш воен сојуз со Турција (нешто слично што Израел го има од САД), бидејќи Турците на дело ни кажуваат дека ни се вистински и искрени пријатели (плус имаме заеднички непријател Гејлада). А и Хрвативе ми се чини дека имаат симпатии за нашиот народ, така да и со нив можеме да си правиме спогодби. Е сега пречката е што сите би биле "несоседни" држави и тоа би ни ја отежнувало комуникацијата. Меѓутоа, во случај на недај боже нова Балканска војна, овој сојуз добро би функционирал (ако успееме да ги придобиеме и Албанците уште подобро за нас) против националфашизмот на Бугарите, Србите и Грците.

може и така да му дојде, само што нема да биде едноумна т.е. еднопартиска и нема да биде федеративна и нема да биде социјалистичка, а разликата е голема и нема да се вика југославија.

тука не знам како би ја вклопил турција, да речеме одлични односи со сојузот
Придружен член :)

Јас најцрвсто би се залагал за наш воен сојуз со Турција (нешто слично што Израел го има од САД), бидејќи Турците на дело ни кажуваат дека ни се вистински и искрени пријатели (плус имаме заеднички непријател Гејлада). А и Хрвативе ми се чини дека имаат симпатии за нашиот народ, така да и со нив можеме да си правиме спогодби. Е сега пречката е што сите би биле "несоседни" држави и тоа би ни ја отежнувало комуникацијата. Меѓутоа, во случај на недај боже нова Балканска војна, овој сојуз добро би функционирал (ако успееме да ги придобиеме и Албанците уште подобро за нас) против националфашизмот на Бугарите, Србите и Грците.

Со Хрватска можеш да граничиш преку Албанија и Црна Гора, мислам дека и тие би биле добри играчи во еден ваков сојуз...

Соjјузи се прават на политичка , икономичка или верска основа преку равноправни, суверени држави и зачитане на териториална целост.
Читав постовете и свакам што овои нов Балкански соjуз ке биде агресивен, милитарки и ке води воjни за делби на двуги држави:salut:
Е па ова ли е представата на македонците за свет без граници:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom