Рамковни полицајци

Значи, од типот на Македонцки кој што бара соживот, а пљука по албанците, од типот на Ада кој што малоумници става на исто рамниште со цел народ. Генерализирање. И на крај истите тие се чудат зашто нема соживот??

Чекај малку...
Чекај....

Не си ти тој истиот што кога беше акцијата за апсење на криминалците што пукаа во Алфите, викаше дека полицијата врши тортура врз

албанците, а не врз криминалците???

Чекај малку...
Чекај....

Не си ти тој истиот што кога беше акцијата за апсење на криминалците што пукаа во Алфите, викаше дека полицијата врши тортура врз

Da tokmu toj e, bas istiot, kako sto i jas sum toj istiot i koj sto pak ke go kazuva istoto, i pak, i pak, i pak..... se dodeka policijata ne se nauci kako sto treba da deluva i da ja obavuva svojata rabota.

Pa dobro be majku mu stara, sega i ke ne osuduvate oti sme ebele li, sto e problemot?
So ne ebete i vie? Koj toa dosega zabranuval ebenje? Bas naprotiv, eve pastirot i po nekoi iljadarki ke dzitka za taa cel.

Не го разбра убаво чоекот. Вие секогаш се` наддавате бројчано во име на голема Аљбанија. Штелувани сте на 25% и тоа чоекот сакаше да ти го каже. Еден ваш министер за образование рече дека имало минатата година 9000 средношколци албанци, а испадна дека има помалку од 6000, вклучувајки ги и шќип-говоречките роми и албанофилските торбеши.

Зголемување на една популација за 3% за временски период од 10 години го нема ниту во афричките земји со рекорден максимално можен наталитет од 3.7 промили. Тоа е статистички потврдено. Вие немате таков наталитет, сепак живеете во Европа, не сте во Судан или Чад.

Сите цивилизираните народи имаат мал наталитет (германци, австријци, швеѓани, норвежани, данци итн.). Треба да си го поставите прашањето дали се стремите да бидете европјани или суданци.

Не го разбра убаво чоекот. Вие секогаш се` наддавате бројчано во име на голема Аљбанија. Штелувани сте на 25% и тоа чоекот сакаше да ти го каже. Еден ваш министер за образование рече дека имало минатата година 9000 средношколци албанци, а испадна дека има помалку од 6000, вклучувајки ги и шќип-говоречките роми и албанофилските торбеши.

Зголемување на една популација за 3% за временски период од 10 години го нема ниту во афричките земји со рекорден максимално можен наталитет од 3.7 промили. Тоа е статистички потврдено. Вие немате таков наталитет, сепак живеете во Европа, не сте во Судан или Чад.

Сите цивилизираните народи имаат мал наталитет (германци, австријци, швеѓани, норвежани, данци итн.). Треба да си го поставите прашањето дали се стремите да бидете европјани или суданци.
Pa da de, porano popisite ne bea realni. :toe::toe:
I sega malku porealni, i op vednas 25%... ama kako, zosto, od kaj dojdoa, ama cekaj be, cekaj.....e pa nema cekaj, komunistite ve lazea 50 godini ....ne sum vi ja kriv so si gaevte lazni iluzii :toe::toe:

Da tokmu toj e, bas istiot, kako sto i jas sum toj istiot i koj sto pak ke go kazuva istoto, i pak, i pak, i pak..... se dodeka policijata ne se nauci kako sto treba da deluva i da ja obavuva svojata rabota.

Полицијата добро си ја врши работата.

Треба некои поединци да се цивилизираат и еманципираат, а не да применуваат исламистички методи во срцето на Европа.

Pa da de, porano popisite ne bea realni. :toe::toe:
I sega malku porealni, i op vednas 25%... ama kako, zosto, od kaj dojdoa, ama cekaj be, cekaj.....e pa nema cekaj, komunistite ve lazea 50 godini ....ne sum vi ja kriv so si gaevte lazni iluzii :toe::toe:

Нема врска комунизмот со статистиката. Статистичарите реално рекоа, 3% зголемување на една популација за 10 години не е можно, па и да има максимален можен наталитет од 3.7 промили годишно, што го имало до 70те години на 20век во некои афрички земји како Судан, Чад, Ангола, итн. Веќе и кај нив нема таков наталитет.
Проблемот е што СДС и ДУИ сменија 2 директори на заводот за статистика, зошто пописот од 2002 г. не сакаа да го фалсификуваат со 25% шќиптари, туку ја објавија реалната ваша бројка од 17,9%.

Чекај малку...
Чекај....

Да, како што ќе ти го кажам пак истото. Во еден голф не собира 200 семејства!! Не СМЕЕ полиција да наруши мир на 200 куќи. Ако се верува дека сторителите биле во некаква си роднинска врска со тие 200 семејства, постои следење, па кампување пред куќа недела две дур се појави од некаде, постојат други методи. А не напад во куќа, влези, претреси на се живо и диво, и после извини, не бил типот тука што го бараме. Чоече и фрижидери проверувале, случајно да не се кријат сторителите таму. Тоа го викав, и пак ќе го викам истото. Полицијата врши тортура врз албанското население. Факт кој што е докажан повеќе од еднаш. Полицијата врши тортура и врз македонското население, ама тоа треба ти да дигнеш глас. Дигни глас, ќе ти се придружам.
Нашите полицајци не знаат како да се однесуваат. Факт. Со закон, со устав, и да сум извршил криминал не смее џандар да ми направи ништо друго освен да ми стави лисици, освен ако јас не го нападнам. Тогаш има право на реакција. А не џандар да те фати да те здрви од ќотек. Немаат право. А го прават тоа. Тоа го тврдев, и ќе го тврдам секогаш. Не можеш да го успориш тоа и да ми докажеш дека грешам.

Каде е почитот
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=97320

Кога да видиш,и ти си од оние кои што сега ми ги наброја,бараш почит,а не почитуваш.

Со второто се слагам

Чек чек, немој со тој куршум дека сам ќе се повредиш. Кажи ми ЕДЕН македонски град каде што имаше македонски знамиња?? ЕДЕН. Чат пат знаме, едно тука едно таму, пред општина, и толку.
Кажи ми еден организиран настан за денот на независноста. Еден!!
НЕМА! И ти сериозно си се фатил за Тетово?? Пфф, колку наивно.

Друг момент. Кога македонците го почитувале албанското знаме? Доколку се работи за бугарско знаме, српско знаме, нема проблем нели? Браќа срби јебига. На секое ќоше коа ќе видиш бугарски знамиња, српски знамиња, бугарски гробишта. Тоа убаво се почитува, гледам јас убаво. А знаме што 25% од населението го смета за свето, не го почитуваш и после се чудиш зашто албанците не го почитуваат македонското.
Немој да ми реплицираш како тоа знаме било знаме на Р. Албанија. НЕ Е. Тоа знаме е знаме на албанскиот народ. 28ми Ноември, денот на знамето, албанците не го слават дека тој ден е ден на независност на Албанија. Тој ден албанците во Македонија го слават дека е ден на знамето. Денот кога Скендербег ја ослободил Круја и го завеал албанското знаме. Денот на знамето.

Е сега, кога ти (пример) ќе ми кажеш Mirdita јас ќе ти кажам добар ден, кога ти ќе ми честиташ ден на знаме, јас ќе ти честитам тебе ден на знаме, кога ти ќе се насмееш ако ме видиш со маичка со двоглавниот орел, тогаш...тогаш можеби ќе зборуваме за соживот, и ќе можеш да ми кажеш дека ме почитуваш.

Се додека македонците кон двоглавиот орел гледаат со омраза...тоа не е почит :)

Се додека јас ќе бидам нападнат и обвинет за нешто што некој во Зајас пукнал со пиштол, тогаш не зборуваме за почит. Така да ...чудно ми е зашто очекуваш почит од моја страна :):)

Ете го пример на форумов ќе ти го земам Гарфилд. Воопшто на типот не му е тешко да ме поздрави на албански. Не дека мора. Не сум побарал од него. Ниту по рамковен е задолжен да ме поздрави. Така му текнало, и ме поздравува. Добар гест. Само-иницијатива. Го почитувам, јебига. Можам и да го опцујам, и да ме опцуе, и да го пукам, и да ме пукне, ама знам дека ме почитува.
Или Трнот. Си идам контра со него господ знае колку. За ВМРО особено, ехеее, очи ќе си вадевме на претходните избори. Никаде не пишува дека мора да се согласуваме на ставови. Ама го почитувам, и знам дека копилето ме почитува.

Па сеа, како сакаш сфати. Твој проблем :)

Tungjatjeta.

Пак ќе повторам, полицијата се однесува исто спрема сите, без разлика на народност или вера.

Проблемот е во вашите криминалци, кои користат исламистички методи.
Премногу радикален ислам се јави во последно време. Како во Газа да се.
Државата мора да се почитува. А представници на државата се полицијците. Штом удираш на полицијата, удираш на државата.

Нема врска комунизмот со статистиката. Статистичарите реално рекоа, 3% зголемување на една популација за 10 години не е можно, па и да има максимален можен наталитет од 3.7 промили годишно, што го имало до 70те години на 20век во некои афрички земји како Судан, Чад, Ангола, итн. Веќе и кај нив нема таков наталитет.
E pa bas radi toa de, radi toa ti vikam deka ve lazea komunistite, ja krieja vistinskata brojka. A sega se cudite.... e pa ke se cudite, normalno, ne ste krivi vie za toa. :toe::toe:

Пак ќе повторам, полицијата се однесува исто спрема сите, без разлика на народност или вера.
Zimi petelot se odnesuva isto.
Najdi mi eden eban slucaj kade sto policijata vo rok od 2-3 saat izvrsila pretres-napad vrz 200 makedonski kuki, iskrsil se po kukive, tepal starci, zeni i deca, i uapsil nad 50 lica, koi posle 24 casa gi oslobodil, so razlog: greska bese. A greska bese a? A koj ke gi plaka stetite,....?!!!!!!!!!!

Сум видел секакви ментални болести ама оваа досега не....било убаво да се претресуваат 200 куќи? -со надеж дека ке подметнат некое пиштолче калашче килце кока хероинче што и да е да ги инкриминираат и тие што немаат никаква врска со делото...ЧИСТ КОМУНИЗАМ!!!!-неможеш да докажеш намести го и така е само еден од тие Албанците-стара багра нов концепт на работа на полицијата? ...ова е менталитетот непроменет со генерации колку и да го кријат луѓето пред нас Албанците...шуш муш приватно меѓу вас не мрзите од душа(мрзиш тоа што незнаеш)..сум бил во такви ситуации(мене сеуште пола од познаниците пријателите македонци не ми веруваат дека сум АЛБАНЕЦ...бидејќи израснав со 90% пријатели Македонци и во 99% чисти македонски градови)...и сега на најважното...џандаров згрешил? казни го по закон и ајт!:toe:

Македонцки, ти пак шириш меѓуетничка омраза, гледаш етнички предзнак кај шо го нема и, најстрашно, го оспоруваш Уставот над Уставите, звани сРамковен договро? :O

едит: Каде се бе Кварк, Пикасо, Принц, Гарфилд итд. да ни кажат приказна за соживотот мирот и редот кој го има после Рамковниот, како и за албанците со пацифистичка природа? :(

26-годишниот Л.С., вработен во ЕБР при МВР, со патничко моторно возило „Голф“ со скопски регистарски таблички удрил во униформиран полициски службеник, кој ја претресувал куќата на неговиот брат во скопското село Арачиново.

Арно му напраил!

Нема соживот. Не сум напишал дека има, имало, па и ќе има.

E pa bas radi toa de, radi toa ti vikam deka ve lazea komunistite, ja krieja vistinskata brojka. A sega se cudite.... e pa ke se cudite, normalno, ne ste krivi vie za toa. :toe::toe:

Zimi petelot se odnesuva isto.
Najdi mi eden eban slucaj kade sto policijata vo rok od 2-3 saat izvrsila pretres-napad vrz 200 makedonski kuki, iskrsil se po kukive, tepal starci, zeni i deca, i uapsil nad 50 lica, koi posle 24 casa gi oslobodil, so razlog: greska bese. A greska bese a? A koj ke gi plaka stetite,....?!!!!!!!!!!

ахахахаа ме изнасмеј сега пуст да не останиш:pos2:
па нормално дека ќе проверува по 200 куќи ко сте сомнителни лица,или да не речам Public Enemy,па од секоја куќа во 2001 фрчеа куршуми
кога си слушнал ти дека во некое македонско село биле пронајдени подземни тунели и оружје доволно да се снабди една помала армија
самите си го скроивте тоа,не се жалете сега,
а за наталитетот шо да речам освен се котите бетар од зајци,па нормално е бре од една фамилија со 12 деца 2 да посегнат по криминал,едноставно нема друг начин за преживување

Има еден многу добар лек за шипаците:камо сите општини,каде што соживотните ни се мнозинство да се дадат под ,,кирија,, на заспаните држави Албанија и Косово,па македонските шипаци,кои овде изиграваат невини марионети,да се лишат од полза на буџетот на Македонија...

Ајде таму забрани им да не користат даже ниту пукнато дени од буџетот на Македонија,ајде насамари им ги на Албанија и на Косово,па да видиме еј тогаш дали ќе го преживеат тоа...баш ме интересира еден таков експеримент дали ќе го преживеат?
Или тогаш велика Албанија ќе им изгледа само земја-идеал,кој никогаш и нема да ги прехрани,па да викаат ,,сакаме назад во Македонија,,

После се што прават,глупав е оној човек,кој ќе има милост кон нив!

па нормално дека ќе проверува по 200 куќи ко сте сомнителни лица,или да не речам Public Enemy,па од секоја куќа во 2001 фрчеа куршуми
кога си слушнал ти дека во некое македонско село биле пронајдени подземни тунели и оружје доволно да се снабди една помала армија
а за наталитетот шо да речам освен се котите бетар од зајци,па нормално е бре од една фамилија со 12 деца 2 да посегнат по криминал,едноставно нема друг начин за преживување

Тоа ти е, албанска работа.

Еве јас на пример, во план ми е да напраам едно 10 деца (минимум), 2 наркомани, 3 у Швицарска, 4 во УЧК, еден ќе излезе саглам за у Администрација, Министерство, Некоја научна институција итн...

И моите 10 деца ќе имаат по 10 деца итн, до бескрај... До земање на цел Балкан!

Кај шо има сила нема правдина, ама не научивте и не научивте.

A normalno a? Vazit.... aj uste nekolku takvi izleti, pa da vidime kako preku nok ke se pomesti granicata na normalnoto...

Ne sum slusnal za makedonski sela. Da ne slucajno oti ne se proveruvale, a? So vikas ti?

Pa ke se kotime, barem prirodno, ne sme imponentni pa da imame potreba nekoj da ni dzitka po 3 iljadarki za da gi zadovoluvame zenite. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom