pa bratce ne rekov deka adam lazel , tuku izvrsil neposlusnos , a po se izgleda ja i ti nikako da ja oprajme rabotava, gospod mu dal zenata no mu rekol NE JADI OD ZABRANETIOT PLOD , adam vkusil zenata mu go dade plodot i toj jadese, ti si tolkuvas na svoj nacin a ne kako sto uci svetata crkva so ova sakas mozi da kazes bog e vinoven? NE e odgovorot covekot zgresi i ja prevrlil vinata vrz zenata a stvarno bog znael koj e vinovnikot, no na adam mu rece koj ti kaza deka si gol da ne si jadel od ona drvo od koe ti zabraniv da jades toa bese za da se pokae covekot mesto da reci sto napraviv toj veli zenata koja mi ja dade TI, e tuka e problemot brat pa ako imas nesto da kazes pisi
па веќе ти реков да прочиташ сите коментари ама те мрзи
целата игра била наместена
Бог ЗНАЕЛ дека Адам ќе ја посере работата когаш тогаш
еве :
Римјаните: 8:20 имено, созданието-Адам и беше потчинето на Суетата, НЕ Доброволно, туку од Бог, кој го потчини
АДАМ НЕ ПО СВОЈА ВОЛЈА БИЛ СОЗДАДЕН СУЕТЕН
..
.
Јов: 11:11 Зашто Тој ја ЗНАЕ Суетата на луѓето, ја гледа нечесноста и нема ли да
внимава
ГЛЕДАШ ДЕКА БОГ ЗНАЕЛ ОТИ АДАМ КОГАШ ТОГАШ ЌЕ ЈА УПЛЕСКА РАБОТАТА
еве ти уште :
Пословици: 12:11 Кој ја обработува својата земја, наситен е со леб, а кој трча по Суетата, неразумен е.
30:8 оддалечи ги од мене: Суетата, и лагата; не ми давај ни сиромаштво ни богатство; храни ме со мојот насушен леб;
Проповедник: 6:11 Зашто има многу нешта кои ја умножуваат Суетата, и каква му е ползата на човекот од тоа?
Еремија: 2:5 Господ зборува вака: „Каква неправда најдоа вашите очи на Мене, та се оддалечија од Мене? Тргнавте по Суетата, та самите станавте Суетни..
.
.
.
.
Второзаконие: 1:39 А и вашите мали деда, за кои рековте дека ќе станат робови, вашите синови кои НЕ ЗНААТ да го Разликуваат Доброто и Злото,
Евреите: 5:14 А тврдата храна е за полнолетните, кои преку навика, ги извежбале сетилата да Разликуваат Добро и Зло...--- НОВ ЗАВЕТ
.
.
Битие: 2:17 но да не јадеш од дрвото за познавање на Доброто и Злото! Во денот кога јадеш од него, навистина ќе умреш!”. -- СТАР ЗАВЕТ
.
.
ОД КАДЕ АДАМ ЗНАЕЛ ШТО Е ДОБРО ШТО Е ЗЛО
а бог зло-намерно го создал несовршен - Суетен
ЦЕЛАТА ИГРА БИЛА НАМЕСТЕНА !
сепак прочитај ги сите коментари вака само се повторуваме без потреба .