Дали државата треба да изгради посебни установи, каде би се лекувале хомосекцуалците?

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Немам страв од хомосексуалците и хомосексуалноста, туку само мала загриженост од нивното однесување поради кое може да се распаднат цели опшества. Точно е тоа дека сексот е задоволство и треба и да биди, ама понекогаш забораваме на крајната цел на тој акт, а таа е продолжување на животот како човечки род. Во Рим немало никаква дискриминација на промискуитетот, инцестот, хомосексуалноста итн. па каде е сега Рим? Не постои? Зошто не постои? Дел е поради девијантните сексуални појави, а дел поради нешто друго. Не дискриминирам, кој што сака нека си прави што сака се додека со тој акт не се повредува себеси или некој друг. И тоа дека нашава држава спрема кривичен закон за заштита на хомосексуални права, дај не биди смешен. Дај да видам официјален документ кај што се има потпишано такво нешто, или само документ од декларација за човекови права при ОН. Нема такво нешто еве ако има дај линк да видам, па ќе се извинам ако грешам.

Gugl e tvoj prijatel.

http://www.ilga.org/news_results.asp?FileID=1206

“Latin American governments are helping lead the way as champions of equality and supporters of this statement,” said Gloria Careaga Perez of Mexico, co-secretary general of ILGA. “Today a global movement supports the rights of lesbian, gay, bisexual, and transgender people, and those voices will not be denied.”

So far, 55 countries have signed onto the General Assembly statement, including: Andorra, Armenia, Australia, Bosnia and Herzegovina, Canada, Cape Verde, the Central African Republic, Chile, Ecuador, Georgia, Iceland, Israel, Japan, Liechtenstein, Mexico, Montenegro, New Zealand, San Marino, Serbia, Switzerland, the Former Yugoslav Republic of Macedonia, Uruguay, and Venezuela. All 27 member states of the European Union are also signatories.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
....

Јас не знам како може луѓево да пропаѓираат насилство, тепање и концентрациони логори и тоа да се смета како нормално или прифатливо? Јас лично не би сакал моето дете да учи во установа кај професори што логори и бесилки им се вртат во глава.
И што донесе социјализирњето на белци со црнци?
Дека и џупците имаат способност за говор и горе долу човечко расудување?
За среќа немаме црнци и не сме обременети со такви слични споредби, ниту пак предрасуди.
Се знае што е циган, а што е човек.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
И што донесе социјализирњето на белци со црнци?
Дека и џупците имаат способност за говор и горе долу човечко расудување?
За среќа немаме црнци и не сме обременети со такви слични споредби, ниту пак предрасуди.
Се знае што е циган, а што е човек.

c c c c c kakov rasist si ti coece .... kade se moderatorite da gi brisat vakvite izjavi !!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
c c c c c kakov rasist si ti coece .... kade se moderatorite da gi brisat vakvite izjavi !!
Ова е нормален одек на репресираниот Македонец.
Жал ми е што твојата ромска крв ја чувствува дискриминацијата.
Дискутабилно е сеуште дали педерите, циганите и сдсовците се луѓе.
Верувај во периодов кој следи тоа ќе се расправа.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Ова е нормален одек на репресираниот Македонец.
Жал ми е што твојата ромска крв ја чувствува дискриминацијата.
ti si najpogoden za naucen antropoloski eksperiment, evolucijata i site odliki svojstveni na covekot izgleda mnogu zastranile kaj tebe uste na mladi godini ...mislam deka treba vednas da se prijavis kako dobrovolec i da bides barem od malku korist :smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Gugl e tvoj prijatel.

http://www.ilga.org/news_results.asp?FileID=1206

“Latin American governments are helping lead the way as champions of equality and supporters of this statement,” said Gloria Careaga Perez of Mexico, co-secretary general of ILGA. “Today a global movement supports the rights of lesbian, gay, bisexual, and transgender people, and those voices will not be denied.”

So far, 55 countries have signed onto the General Assembly statement, including: Andorra, Armenia, Australia, Bosnia and Herzegovina, Canada, Cape Verde, the Central African Republic, Chile, Ecuador, Georgia, Iceland, Israel, Japan, Liechtenstein, Mexico, Montenegro, New Zealand, San Marino, Serbia, Switzerland, the Former Yugoslav Republic of Macedonia, Uruguay, and Venezuela. All 27 member states of the European Union are also signatories.
Никаде не прочитав истополов брак или посвојување на деца. Нема никава ревизија на декларацијата од 1948 година. Таму си пишува против насилство и предрасуди. Па и јас сум за тоа а не за погорното болдираното. Така да нема извинување пошто не сум згрешил :icon_lol:.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Dokolku Baba mi imase madinja, ke bese Dedo a ne baba:smir:

Homoseksualcite ne baraat brakovi, tuku gi baraat pravata i beneficiite vo opstestvoto koi proizleguvaat od institucijata brak.
Доколку и баба ти ти беше дедо ти ќе скапеше у некоја канализација или нужник.:smir:
Педерчињата од форумо сместа да го посетат матичниот лекар да им даде упат за психијатар или испитување за евентуални ендокринолошки и неврофизиолошки нарушувања.
Не барале они брак ама сакале да ги уживаат бенефитите од институцијата брак. Абе, ај не заебавај. Е кај го има тоа бе?? Ми е смачено веќе од педери, лезбејки, шмизли навлечени на абортус и какви ли не одвратни гадости за кои актот на стварање живот е претворање на жената во машина за раѓање... Тоа ја покажува умствената изостанатост на овие индивидуи кои не го сфатиле значењето на животот.
Деца ќе гледале.... :nesvest:
Тие деца што ќе ги пораснат се знае какви ќе бидат, а со тоа само ќе ствараат предуслови некогаш на некој лудак одново да му текне навистина (не како овде на форумов) да изгради логори на " среќата, рамноправноста и взаемната љубов" која нели сосема "природно" се случува меѓу маж и маж, жена и жена, овца и маж, куче и жена, дедо и внука, 5 годишно девојче и 11 годишно момче....:kesa:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Какви се не муабети ќе слушнеш неверојатна работа:uvo:
Јас сеуште немам слушнато за доктори кои се специјализирале за хомосексуалност.

Ни болници кои лечат од хомосексуалност.
Ниту лек дека се бара. Пази молимте лек за ,,оправување на сексуалноста". Што би било ова, билка некоја, од животиња нешто, ве молам објаснете?

Ни доктори кои даваат дијагнози, ни определување на фази на болеста, знаете секоја болест си има фази на развивање, а хомосеклуалец или си или не си.

Ни дека во здраствени книшки и досиеја да пишува- хомосеклуалец.:tapp:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Доколку и баба ти ти беше дедо ти ќе скапеше у некоја канализација или нужник.:smir:
Педерчињата од форумо сместа да го посетат матичниот лекар да им даде упат за психијатар или испитување за евентуални ендокринолошки и неврофизиолошки нарушувања.
Не барале они брак ама сакале да ги уживаат бенефитите од институцијата брак. Абе, ај не заебавај. Е кај го има тоа бе?? Ми е смачено веќе од педери, лезбејки, шмизли навлечени на абортус и какви ли не одвратни гадости за кои актот на стварање живот е претворање на жената во машина за раѓање... Тоа ја покажува умствената изостанатост на овие индивидуи кои не го сфатиле значењето на животот.
Деца ќе гледале.... :nesvest:
Тие деца што ќе ги пораснат се знае какви ќе бидат, а со тоа само ќе ствараат предуслови некогаш на некој лудак одново да му текне навистина (не како овде на форумов) да изгради логори на " среќата, рамноправноста и взаемната љубов" која нели сосема "природно" се случува меѓу маж и маж, жена и жена, овца и маж, куче и жена, дедо и внука, 5 годишно девојче и 11 годишно момче....:kesa:
Mene mi e smaceno od takvite kromanjonci kako tebe na forumov, aj sega odi skrij se vo pesterata nadvor veke se stemni, da ne go promasis oknoto za vlez :pos2::pos2:vo vremeto vo koe zivees ti, elektricnata energija ne bese izmislena... mozebi so gaziena svetilka.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Никаде не прочитав истополов брак или посвојување на деца. Нема никава ревизија на декларацијата од 1948 година. Таму си пишува против насилство и предрасуди. Па и јас сум за тоа а не за погорното болдираното. Така да нема извинување пошто не сум згрешил :icon_lol:.
Па ја за тоа и постирав. Ја реков дека декларацијата не е изменета, но дека се подновила за дискриминација и дека Македонија исто се има потпишано на тоа. Не барај влакно во јајце, не се секирај, не мора да се правдиш, не ти барам извинување. ;)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Mene mi e smaceno od takvite kromanjonci kako tebe na forumov, aj sega odi skrij se vo pesterata nadvor veke se stemni, da ne go promasis oknoto za vlez :pos2::pos2:vo vremeto vo koe zivees ti, elektricnata energija ne bese izmislena... mozebi so gaziena svetilka.
Хаха... будалетинка би напишал Живко Чинго. Онака на темно, без струја.
Јас само би рекол загубена душичка. Твојата визија за иднината во која "взаемната љубов сосема "природно" се случува меѓу маж и маж, жена и жена, овца и маж, куче и жена, дедо и внука, 5 годишно девојче и 11 годишно момче" e само производ на твојот болен ум сега, во времето нa кромањонците и засекогаш во инаку непредвидливата иднина.
Ај гледам сега "си си легнал" :)pusk:) ама утре коа ќе станеш одма кај чичко доктор да си пошол. Ако не ќе те кажам на твоите. Сериозно.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Какви се не муабети ќе слушнеш неверојатна работа:uvo:
Јас сеуште немам слушнато за доктори кои се специјализирале за хомосексуалност.

Ни болници кои лечат од хомосексуалност.
Ниту лек дека се бара. Пази молимте лек за ,,оправување на сексуалноста". Што би било ова, билка некоја, од животиња нешто, ве молам објаснете?

Ни доктори кои даваат дијагнози, ни определување на фази на болеста, знаете секоја болест си има фази на развивање, а хомосеклуалец или си или не си.

Ни дека во здраствени книшки и досиеја да пишува- хомосеклуалец.:tapp:
То ти е,необразован народ,што па се фатиле со педери и лезбејки ја незнам,остајте ги луѓето да си живеат на раат,ја ги подржувам,не ми згрешиле ништо.

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
Јас само би рекол загубена душичка. Твојата визија за иднината во која "взаемната љубов сосема "природно" се случува меѓу маж и маж, жена и жена, овца и маж, куче и жена, дедо и внука, 5 годишно девојче и 11 годишно момче" e само производ на твојот болен ум сега, во времето нa кромањонците и засекогаш во инаку непредвидливата иднина.
Ај гледам сега "си си легнал" :)pusk:) ама утре коа ќе станеш одма кај чичко доктор да си пошол. Ако не ќе те кажам на твоите. Сериозно.
eheee :pos2:
pa i ti pretera sea!
Ne sporeduvaj homoseksualnost so bolesti kako pedofilija i slicno!
Treba da ti se razjasni deka vzaemnata ljubov pomegju svesen covek i drug svesen(razumen) covek(znaci edniov da go saka drugiot i obratno), e razlicna so taa nekoj bolen 57 covek da siluva malo devojce ili momce koe ne e odgovorno za svoite postapki odnosno e maloletno, i ne po negova zelba e zrtva na seksualen bolesnik.
Ili pak nekoj budala da ima odnos so zivotno koe nemoze nitu da ja vozvrati ljubovta.
A inaku sum protiv brak za homoseksualcite, neka si se sakaat so sekakvi prava ama brak pocituvam samo pomegu maz i zena.

Znaci sakav da kazam deka homoseksualnosta ne e bolest nego seksualna opredelba, dodeka pak pedofilijata i slicno se seksualni bolesti(poremeteni seksualni zelbi)!

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
што ќе ни е чичко доктот кога те имаме тебе тука одма да ни кажеш дали сме здрави или болни.
И не мешај поими. Што па ти си толку упатен што е природно што не е.
www.youtube.com/watch?v=7RlTAyNI8WE
еве ти едно клипче па да видиме дали е природно или не.

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Државата нека поведе сметка за луѓето што силуваат 9 годишни деца, за татковци што силуваат ќерки и слични вакви изопачени ликови, кои секој ден се повеќе се множат во нашето општество. Очигледно дека тие треба да се во институции. А хомосексуалците не се болни и пореметени, па да ги затвораат во некакви установи.

Kajgana Shop

На врв Bottom