ZIETGEIST 2

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
ima vrska so politikata i mislev neka ima i ovde

ZEITGEIST 2 ADDENDUM

На основа на тоа што ја кажува на многу сликовит и едноставен начин состојбата во светов.

Sostojbata vo svetot ni ja kazuvaat i na vestite na Sitel,A1,Telma,Alfa<MTV1 pa ne velime deka se odlicni???Taka li e???
ZNaci ima nesto sto sakaat da ukazat avtorite na filmot za da dopre do isprani mozoci(pretezno americki) da razberat deka gjavolot ja odnel segata i deka predstojat teski vreminja!!!
E sea kade sme nie tuka dali nekoj ja sogleduva nasata pozicija i situacija gledajki gi tie filmovi???
Ajde malce komentari.

Филмот е во ред се додека самиот не почнува да наметнува мислења за верата и тоа каква треба да биде иднината. Едноставно со тоа си ја негира причината поради која и самото видео постои.
Едноставно преку цел филм (и прв и втор дел) ти дава опции за слободно размислување, додека штом зборува за верата или пак за иднината, едноставно ти кажува како е и како треба да биде.

Едноставно тоа ме разочара во филм кој што се темели врз „опции“ и се противи на какво и да е наметнато мислење... (а самиот ти наметнува мислење во однос на религијата и иднината).

Филмот е во ред се додека самиот не почнува да наметнува мислења за верата и тоа каква треба да биде иднината. Едноставно со тоа си ја негира причината поради која и самото видео постои.
Едноставно преку цел филм (и прв и втор дел) ти дава опции за слободно размислување, додека штом зборува за верата или пак за иднината, едноставно ти кажува како е и како треба да биде.

Едноставно тоа ме разочара во филм кој што се темели врз „опции“ и се противи на какво и да е наметнато мислење... (а самиот ти наметнува мислење во однос на религијата и иднината).

I sto imaat zgreseno vo ona sto go iznesoa vo pogled na religiite???
Se sto e kazano za religiite vo filmot e tocno i moram da kazam deka bea mnogu blagi sprema denesnive religii vo svetot koi se katalizator za site sranja koi mu se slucuvale na covestvoto vo poslednive 1000 godini.
Od sekogas religiite i nejzinite velikodostojnici se koristeni za da se ostvari podobra kontrola vrz naselenieto kako i negovo drzenje vo strav od gnevot na gospod sto e krajno licemerie znaejki kakvi grevovi imaat praveno "GOLEMITE" crkveni vodaci vo Rimokatolickata crkva na primer.

Во право си јас го гледав само вториот дел и ми се допага се до моментот кога го негира постоењето на било какви тајни организации (масонски) и на крај не ја открива суштината на целта на тие терористи со костуми од 5000долари освен тоа дека сето тоа го прават за профит и потчинетост на лугето кон нив, сигурно има нешто плус штом сакаат да го покорат цел свет. Кога вика слободно размислување индустрискиот дизајнер и напуштање на некои стари традиции вклучувајки ја и религијата како институција тој ми го наметнува неговиот проект како најсоодветен ок ми се допагаат идеите за искористување на природната енергија но зарем не размислувале за негативните последици во едно такво општество каде човекот не работи затоа што има се, нема религија и се наоколу е роботизирано мене искрено ме плаши...Наместо тие да кажат да ја откриеме вистинската вера и апсолутната вистина тие во исто пакување ми ги ставаат и буда и Исус и мухамед.. чукни ја главата дизајнеру аку си направил нешто корисно не си Бог

те претвара во робот...накратко

браво!!!!!! секоја чест:smir:

имаш имунитет!!!!:zver::zver:

ова нема врска со политика...од кога тој квазисоцијалниот инжењер тврди дека има енергија за цело човештво...да му веруваш...не знам не знам...

па после нафтените компании се виновни па прва светска војна е од америте и тоа пази двајца торковци се договориле како САД да влезе во војна:vozbud: и ги :vozbud:даваат сликовито па потоа што збореле хахахаха!! втората они ја кренале германија не хитлер они ја нападнаа полска не хитлер...не германија...ма даааајјј...политичарите ги споредуваат со хитлер со злосторници(за да ви го исперат мозокот) зошто корејската ја заборавија!!!!!! како тоа ејгидиии...

еве психологија...

прво ја негираат религијата(за да станеш СВЕЕСЕЕНН пази)па следува слика каде во ирак убиваат човек па од зградите човек се фрла......
второ-за твоите неуспеси посочуваат неаргументирани булшит работи и компании(значи ја разгоруваат бунтовноста-тролоста)

трето...ти велат има храна за сите и енергија..и ти пуштаат анимација како СТАР ВАРС на едно општество створено вештачки...е мили тоа така не оди...има 1000 проекти за општества вака од инжењери...нели и тие треба да се експонираат...знаете бура на идеи најдобрата победува!!!!!!!

како може ова да е АПСОЛУТНА ВИСТИНА!!!!!!

па имаш доста анимации не само таа со општеството...цело видео е анимација..НЕ Е ФИЛМ(ама нека се премести таму-ова е срам за форумот)

е сега кога стасавме по војниве велат во вијетнам компаниите заработиле 200милиони долари:tapp::tapp::tapp::tapp:
и тоа за дооолга војна...

потоа велат дека критични мети било забрането да се уништуваат(ДОКАЗ НЕМА и они знаат само има народ на кој видеото му нуди ексјуз јас не сум виновен тие СЕ)

и тука ке ви кажам како отворено се тртат

некој не знае колку НАПАЛМ е употребен.....
некој не знае колку хербициди и хемиски агенси се употребени
..

а и не знаат дека снајперистите имале наредба да не убиваат офицер...туку да преферираат погодок на карличната коска...зошто...па треба скоро година да се опорави па треба медицински залихи персонал(значи да го убијат ако не можат да го оштетат).......................

епа малце логика доволно е!!!!!!!!!

Во право си јас го гледав само вториот дел и ми се допага се до моментот кога го негира постоењето на било какви тајни организации (масонски) и на крај не ја открива суштината на целта на тие терористи со костуми од 5000долари освен тоа дека сето тоа го прават за профит и потчинетост на лугето кон нив, сигурно има нешто плус штом сакаат да го покорат цел свет. Кога вика слободно размислување индустрискиот дизајнер и напуштање на некои стари традиции вклучувајки ја и религијата како институција тој ми го наметнува неговиот проект како најсоодветен ок ми се допагаат идеите за искористување на природната енергија но зарем не размислувале за негативните последици во едно такво општество каде човекот не работи затоа што има се, нема религија и се наоколу е роботизирано мене искрено ме плаши...Наместо тие да кажат да ја откриеме вистинската вера и апсолутната вистина тие во исто пакување ми ги ставаат и буда и Исус и мухамед.. чукни ја главата дизајнеру аку си направил нешто корисно не си Бог

паметно!!!!

идејата за искористување на природна енергија не е од тој дизајнер...украдена е!!!!!

тој чим вели има доволно храна и енергија....лек му нема:toe:

RAYTHEON, тропаш чоек, тропаш. Онака фраерски, за да бидеш кул, не за друго.

Филмчево е супер, на лаички прост јазик фино објаснува како функционира нашето општество. Агресивно, создадено од агресивни луѓе. И многу добра идеја нуди, налик комунизмот на Маркс (брилијантен ум по кој повторно се попалија западњачките капиталистички пички, ама тоа е приврмено, ради кризава, после пак ќе го вратат у фиока и нема да го извадат до наредна).

А за „апсолутната вистина“, па Фреско сам си кажа дека тоа не е перфектно, ама е подобро од досега понуденото. Затоа што знаеме дека и капитализмот како идеологија и комунизмот (рускиот) како идеологија се неодржливи сами по себе.

п.с.
најубаво е критички да ги гледаме нештата, ама со малку усул. не така залетано ко вол у дол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom