Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро де одличен е документарецот ,ама ова е 20-та тема веќе...
SBD ti si go gledal??Na osnova na sto e odlicen????
SBD ti si go gledal??
DA i prviot i vtoriot i kupica drugi so slicna sodrzina.
На основа на тоа што ја кажува на многу сликовит и едноставен начин состојбата во светов.Na osnova na sto e odlicen????
На основа на тоа што ја кажува на многу сликовит и едноставен начин состојбата во светов.
Филмот е во ред се додека самиот не почнува да наметнува мислења за верата и тоа каква треба да биде иднината. Едноставно со тоа си ја негира причината поради која и самото видео постои.
Едноставно преку цел филм (и прв и втор дел) ти дава опции за слободно размислување, додека штом зборува за верата или пак за иднината, едноставно ти кажува како е и како треба да биде.
Едноставно тоа ме разочара во филм кој што се темели врз „опции“ и се противи на какво и да е наметнато мислење... (а самиот ти наметнува мислење во однос на религијата и иднината).
Во право си јас го гледав само вториот дел и ми се допага се до моментот кога го негира постоењето на било какви тајни организации (масонски) и на крај не ја открива суштината на целта на тие терористи со костуми од 5000долари освен тоа дека сето тоа го прават за профит и потчинетост на лугето кон нив, сигурно има нешто плус штом сакаат да го покорат цел свет. Кога вика слободно размислување индустрискиот дизајнер и напуштање на некои стари традиции вклучувајки ја и религијата како институција тој ми го наметнува неговиот проект како најсоодветен ок ми се допагаат идеите за искористување на природната енергија но зарем не размислувале за негативните последици во едно такво општество каде човекот не работи затоа што има се, нема религија и се наоколу е роботизирано мене искрено ме плаши...Наместо тие да кажат да ја откриеме вистинската вера и апсолутната вистина тие во исто пакување ми ги ставаат и буда и Исус и мухамед.. чукни ја главата дизајнеру аку си направил нешто корисно не си БогФилмот е во ред се додека самиот не почнува да наметнува мислења за верата и тоа каква треба да биде иднината. Едноставно со тоа си ја негира причината поради која и самото видео постои.
Едноставно преку цел филм (и прв и втор дел) ти дава опции за слободно размислување, додека штом зборува за верата или пак за иднината, едноставно ти кажува како е и како треба да биде.
Едноставно тоа ме разочара во филм кој што се темели врз „опции“ и се противи на какво и да е наметнато мислење... (а самиот ти наметнува мислење во однос на религијата и иднината).
Филмот е во ред се додека самиот не почнува да наметнува мислења за верата и тоа каква треба да биде иднината. Едноставно со тоа си ја негира причината поради која и самото видео постои.
Во право си јас го гледав само вториот дел и ми се допага се до моментот кога го негира постоењето на било какви тајни организации (масонски) и на крај не ја открива суштината на целта на тие терористи со костуми од 5000долари освен тоа дека сето тоа го прават за профит и потчинетост на лугето кон нив, сигурно има нешто плус штом сакаат да го покорат цел свет. Кога вика слободно размислување индустрискиот дизајнер и напуштање на некои стари традиции вклучувајки ја и религијата како институција тој ми го наметнува неговиот проект како најсоодветен ок ми се допагаат идеите за искористување на природната енергија но зарем не размислувале за негативните последици во едно такво општество каде човекот не работи затоа што има се, нема религија и се наоколу е роботизирано мене искрено ме плаши...Наместо тие да кажат да ја откриеме вистинската вера и апсолутната вистина тие во исто пакување ми ги ставаат и буда и Исус и мухамед.. чукни ја главата дизајнеру аку си направил нешто корисно не си Бог