BlaCk FiRe
`Going NoWhere`
- Член од
- 21 март 2008
- Мислења
- 637
- Поени од реакции
- 18
Шкендија ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
AKO E ZA GRADSKI DERBI MECEVI , ANTI-VARDAR SUM OD GLAVA DO PETI. ZOSTO MNOGU SE SAMOBENDISANI:pos2::pos2::pos2:
VARDAR
I ABRAMOVIC DA VE ZEMI PAK KE OSTANITE PICKI
Vo moabetov da ti kazam JOVO SK-MK vo nekoi raboti si vo pravo , nema da recam deka ne si . A za toa Tose da go sporeduvas so klub e tuka znaci stvarno ne mozam da te razberam . Nikoj ne treba da se sporeduva so nego a veke ako praime moabet samo za tvoja informacija Tose ja ispae himnata na Makedonija GP , bese i vo Gjorce na Stadion taka da nemoj vakvi sporedbi , ne se sporedlivi .Vtorata sporedba ti e toa sto bil PSG vo Francija i Ajaks vo Holandija toa ste vie za Makedonija . PSG moze da se sporeduva samo vo Pariz , a Ajaks samo vo Amsterdam bidejki iako sum fan na PSG vo momentov ima mnogu pojaki ekipi . E pa vidi kako ubavo si objasni pa eve zaklucok : PSG lani se borese za opstanok , Ajaks veke 5 godini nema osvoeno titula a vardar , pa sto da se kaze nemoze klubot da se stabilizira veke 10 godini i seuste ne e dokraj konsolidiran .Moram sepak da priznaam dobra sporedba e ovaa . Taka da sekoj od svoeto mesto da si se fali so Makedonijava nasa : Jas od Gjorce , ti od Centar , Od Bitola , od Debar Maalo itn. zosto ne sme za sporebi so evropskite klubovi . Vo pravo si za toa deka ako ne bea Makedonija GP , Rabotnicki , Pelister itn. Vardar nemase da bide jak jas go tvrdam istoto i za nas deka dokolku vie ne napraivte jak tim nemase ni nie da gi zememe De Brito , Vasington , Osa itn itn tuka si vo pravo nema sto . Cekaj za Napoli prasanje e dali ke se igra cekajte , pa Braco vetuvase brda i doline pa ete sto ispadna a ako slucajno se igra za na Zapad da dojdam toa tesko za mene ne mi odgovara , ne sum fan na vardar pa za da ja osetam magijata kako sto vikas ti , taka da od Juzna ke posmatram kako ke se pretstavite .:helou:
Pogresno mozda si me razbral vo moabetov . Druze vas nikoj ne vi spori sto ste bile sampioni na Jugoslavija , 4 ili 5 pati Prvaci na Makedonija , potoa Kup , igranje vo Evropa pocnuvajki od Porto , Roma , Sparta Praga , CSKA (M) , pa se do Anortozis . Od site vo Makedonija i od mene licno imate najgolem respekt za toa sto ste go napravile . Nikoj ne vi spori deka vardar ima izgradeno nekoe ime od porano i deka se vlecete na poranesni uspesi . Nikoj ne vi spori deka na vremeto ste bile nekoj brend . No ti da sporeduvas togas i sega e stvarno nerazbirlivo . Uste ednas ke recam celosen respekt za toa sto ste napravile . No vie sega vo momentov treba da priznaete deka sega ima drugi sto se podobri od vas , ima drugi na koi im pretstoi svetla idnina so Gospod Napred . Vie mislite deka samo vie ste vo drzavava i nema nikoj drug . Od mene za bukvalno se imas respekt osven za toa deka ste seuste ''brend'' . Sekako se razvi nekoe rivalstvo poslednive godini megju Makedonija GP i vardar no ova ne go zboram od aspekt na navivac na klubot koj sto so celo srce go sakam od dete . No klub koj 12 godini tapka vo mesto i koj gi istrosi site krediti bukvalno vo se , koj navivacite sto demek '' go sakaat '' gi tepaat svoite milenici , po tepackite so Belasica na gradski kolku titula da se zeme po sekoja cena zosto na vas vi bila ''zagarantirana'' , koj si gi deli titulite so Pobeda nati go - daj mi go koj pocnuva pripremi so 10 igraci profesionalci e toa da ti kazam pravo izvini ama mene ne mi lici na ''brend'' i kaj mene ne baraj respekt za toa . Za so Napoli Ziko BT mislam deka bese poveke od jasen . Sigurno nema da odam na Gradski da ja gledam ''goleminata'' na vardar , navivacite , Gjorgi Hristov , Tome Pacoski i novata fela sednati vo loza . Odam za Lavezzi , Canavaro , Hamsik , Zalaeta itn . za Goleminata na Napoli . A sto se odnesuva do Rodzo :pos2:. Pa vidi kaj vas poslednive godini kolku Rodzovci vi pominale se ke ti stane jasno . :helou:Не го споредувам Вардар со Тоше туку само направив паралела на големината на нивните имиња и она што тие значат за Македонија надвор од нејзините граници.
ок еве можеби малце претерав, ајде нека биде вака, Вардар беше македонска гордост исто како што сега сите се гордееме со машката ракометна репрезентација, и сеуште е, само што го следи некое проклетство од кое никако да се отараси (односно беше воден од погрешни луѓе, на коишто местото им е во "ФК Идризово").
Знам дека ПСЖ и Ајакс не се доминантни во нивните првенства, како што ни Вардар не е во македонското, меѓутоа за сите овие клубови заедничко е тоа што ги испишале најсветлите страници во клубскиот фудбал на нивните земји, така да без оглед на нивните резултати тие секогаш ќе предизвикуваат респект со самото спомнување на нивните имиња.
Што се однесува до натпреварот со Наполи точно е тоа дека се работи само за најава, меѓутоа ако се игра еве и сам рече дека би дошол на јужна. Значи од една страна си 101% анти-вардарец а од друга страна на сите ви се шири шупчето за на стадион кога Вардар ќе донесе некое големо име на градски. Токму тоа и ми е поентата, тоа што навиваш за друг клуб е најнормална работа и не е никаков проеблем (таман работа сега сите да навиваме само за Вардар) меѓутоа да го мразиш Вардар е стварно нерзбирливо пошто и самиот на себе си контрираше со тоа што изразуваш желба да присуствуваш на неговите позначајни натпревари, и со тоа автоматски ја признаваш неговата скриена големина.
Подполно го разбирам ривалството што се разви оваа година меѓу Вардар и М.Ѓ.П. и вашата огромна желба за првата титула која што мислам дека и сосема заслужено ќе ја освоите, меѓутоа Вардар го има истовремено и благословот и проклетсвото да биде мит и легенда број еден на македонскиот клбуски фудбал, така што дури и да биде во трета лига Вардар засекогаш ќе биде Вардар -душата на мак фудбалот!!!
Затоа навивај си за Мак.Ѓ.П. ама респектирај ги и ривалите пошто без нив ни вашите победи и титули нема да бидат така славни и значајни! Доволен ви е еден Роџа, нема потреба вие другите да правите гуру од него!