Франција е нов светски шампион во ракомет! (19:24) - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде светски шампион?

• Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па го имавме во рака полуфиналето. Се виде уште во групи дека кире е предавник со тој потегот што го направи и ја остави мкд на цедило. Ко јсака нека збори но тоа што го напрви он заслужено доби црвен картон и таак голем играч не требаше д ареагира. Ак опратиш спорт ти и сите други овде на форумот ќе се сетат дека исто така на цедило мкд репрезентацијата ја има оставено и дарко панчев на првиот официјален натперевар против данска каде по неговото искључување ние примивме гол и наместо да победием ние изигравме нерешено. Епа да не го направеше тоа кире ние ќе ја победевме германија и во следната фаза ќе бевме со 4 бода што е многу голема предност и со само една победа ќе бевме во полуфинале. така да кире, брат му и селекторот ни ја заебаја историската шанса на оваа генерација.

Зоте, колку шрафови ти фалат во главата?Ти го сметаш Кире Лазаров педавник?Кире, човекот што за огромни пари одби да игра за Хрватска само заради љубовта кон Македонија го нарекуваш предавник?Сите знаат дека ти си прва класа предавник, си имаш некој проблем внатрешен.И полуфиналето ни беше во рака, уште да победевме во сите 3 меча во втората група.А тоа со овој состав не беше можно.

Зоте, колку шрафови ти фалат во главата?Ти го сметаш Кире Лазаров педавник?Кире, човекот што за огромни пари одби да игра за Хрватска само заради љубовта кон Македонија го нарекуваш предавник?Сите знаат дека ти си прва класа предавник, си имаш некој проблем внатрешен.И полуфиналето ни беше во рака, уште да победевме во сите 3 меча во втората група.А тоа со овој состав не беше можно.

А кој изјавил дека ако не игра брат м ијас нема да го дадам својот максимусм? Тоа го изјавил кире лазаров и затоа раде стојанович седеше на трибини. Тоа што сега темелковски се правда пред тв и радио дека стојанович демек го напднал е само доказ дека тренерот никој не го рецка и кире го има главниот збор кој да игра а кој не во мкд реппрезентацијата.

А кој изјавил дека ако не игра брат м ијас нема да го дадам својот максимусм?

Баш така ли изјавил предавникот? :pos2:

Дај сега извор да видиме кај пишува, ама изворот да не е кристална кугла, тарот карти или гравчиња...ок?

Франција беше подобра тоа се гледаше не може Хрватска да се носи со Франција..

Зоте, ај вака.Ако го изјавил тоа Лазаров ќе го окарактеризираме него како предавник.Ако не, ај смени го аватарот, барем квит ќе сме:)

Мило ми е што победи франција. Не оти ги сакам туку оти не сакав да бидат хрватска светски прваци

Ona sto me iritira e toa sto poradi covecka glupost se rasturi celata atmosfera vo reprezentacijata. Iskreno razocaran sum najvise od Kire Lazarov. Pa covekot mora premnogu da go saka brat mu pa po sekoja cena bara da bide forsiran. Objektivno receno mu napravi samo losa usluga - dozvoli site menageri da vidat kolku e slab Filip a uste povekje napravi da bide najomrazenata licnost vo Makedonija. I ne samo toa, poradi slabata igra na Filip, Kire morase da prezima pogolem tovar na sebe sto rezultirase so drasticen pad i vo negovata igra. Za Ile Temelkovski nemam zborovi. Ako dosea mislev deka solidno ja vodi reprezentacijata vo ovoj moment go povlekuvam svoeto mislenje. Pa likot e samo edna marioneta koj ima zadaca samo da stavi karton za tajm aut (koa ke mu kazat se razbira). Totalno nema nikakvo vlijanie nad igracite i mislam deka treba pod hitno da si ide.
I za kraj, mozebi treba da se raduvame na faktot sto Makedonija ke zavrsi na 11-12 mesto (nesomneno toa e uspeh vo momentov za nas) no treba da bidme svesni deka so malku podobra organizacija i stavenje na naciionalnite interesi pred licnite mozese da postigneme i mnogu povekje (da ne kazam borba za polufinale - moze izgleda premnogu no koga ke se sumira se i ne bese taka daleku). Mene licno me brine faktot sto ne ocekuvaat kvalifikacii so Island i so Norveska a kako izgleda tesko deka ke ja podobrime atmosferata u timot otkako volku prljav ves izleze na povrsina...

Јас кажав дека веќе кога одиме на Сведско дајте бе и нешто да освоиме, 11 место се добива автоматски зошто сите позади нас се или од Азија ,Африка ,Ј.Америка каде воопшто не се игра проф.ракомет освен некои киксови на европските екипи кои одпаднаа поради причини што не биле доволно подготвени.Јас на почеток кажав ,до полуфинале е успех, до 12 мораше значи просечно а после 12 се ќе беше катастрофа.

Светско, не Сведско. Научи прво литературен македонски јазик па после плукај, пишувај и контри на сите.
А и уште нешто, после запирка и точка оди празно место, а пред запирка и точка нема празно место. Да си го научиш ова.

И не ми е јасно како се ти си прав, а останатите други се криви и со неточни изјави. Зошто се контриш кога не си прав. Ајде подвиј си ја опашката и гледај на работите малку позитивно и оптимистички. Заради таквите луѓе како тебе кај нас ништо не бидува. Треба оптимизам за се, а не вака да се плука по нашиот народ, дека ние за ништо не вредиме. Е кога ке ги нема овие ваквите како тебе, јас мислам државата а и општо се ке цвета, и ќе имаме врвни успеси во секој спорт. Тоа беше се.

Се надевам ке го примиш овој совет, ова не е навреда, туку поука !:tapp:

Ona sto me iritira e toa sto poradi covecka glupost se rasturi celata atmosfera vo reprezentacijata. Iskreno razocaran sum najvise od Kire Lazarov. Pa covekot mora premnogu da go saka brat mu pa po sekoja cena bara da bide forsiran. Objektivno receno mu napravi samo losa usluga - dozvoli site menageri da vidat kolku e slab Filip a uste povekje napravi da bide najomrazenata licnost vo Makedonija. I ne samo toa, poradi slabata igra na Filip, Kire morase da prezima pogolem tovar na sebe sto rezultirase so drasticen pad i vo negovata igra. Za Ile Temelkovski nemam zborovi. Ako dosea mislev deka solidno ja vodi reprezentacijata vo ovoj moment go povlekuvam svoeto mislenje. Pa likot e samo edna marioneta koj ima zadaca samo da stavi karton za tajm aut (koa ke mu kazat se razbira). Totalno nema nikakvo vlijanie nad igracite i mislam deka treba pod hitno da si ide.
I za kraj, mozebi treba da se raduvame na faktot sto Makedonija ke zavrsi na 11-12 mesto (nesomneno toa e uspeh vo momentov za nas) no treba da bidme svesni deka so malku podobra organizacija i stavenje na naciionalnite interesi pred licnite mozese da postigneme i mnogu povekje (da ne kazam borba za polufinale - moze izgleda premnogu no koga ke se sumira se i ne bese taka daleku). Mene licno me brine faktot sto ne ocekuvaat kvalifikacii so Island i so Norveska a kako izgleda tesko deka ke ja podobrime atmosferata u timot otkako volku prljav ves izleze na povrsina...

Господе прости им незнаат што прават....:tapp:

Штета за Хрватите. Добри беа до кај 50та минута и потоа нагло паднаа во играта. Психички паднаа (за жал тоа им се случува на повеќето балкански репрезентации). Сакав да победат, ама ништо.

ttp://tinyurl.com/VIDEO-Francuska-vs-Hrvatska

758PCY30SC8V39XW.jpg

Потегот на Вори е потег на ПЛАЧКО и не спортски човек на кого судиите му се криви бидејќи не им поклонија злато.
Заслужена победа на ФРАНЦИЈА!

Еј може делот да го најдете кога за малку ке имаше ќотек, помеѓу Балиќ и Карабатиќ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom