Познати кандидатите во Прилеп

Градоначалник на општина Прилеп локални 2009?

• Марјан Ристески

Гласови: 65 66,3%
  • Тони Петрески

Гласови: 33 33,7%

• Вкупно гласачи
    98
То и јас велам тој Тони прекар немал, чотек немал јадено, сигурно и швалерка нема за ко че дој на власт да ја клај на работа и зошто да го гласаме? :pos::pos::pos:
Каква швалерка шо зборуваш и ти? Овај од есдеес е, тие по една женска вајчаат и толку таа за везден и за дома!:pos2:

тукушто се вратив од маалскиот митинг на вемерото во типскава населба
сакате да ви кажам како си поминав?:baeh:

топ беше жими се,иако појдов сам си најдов еден куп другарчиња,кој од точила,кој од рид,па дури видов и еден од варош,таму од под тапанче:vozbud:
арно ама,ниеден комшија не си видов(видов едни ама нив не ги сметам за луѓе,така да то не се смета)
ај во ред разбирам да носиш поддржувачи ко че одиш во друг град,ама да ги носиш од една населба во друга е УНЕРИЈА:pos2:

шо слушнав ве интересира?:baeh:
го слушнав зборуваше жикица некако не знам презиме ама знам дека е на листава за советници под реден бр 20-тина нешто

многу убај работи кажа,прво ни ја асфалтирале улицата победа(кој шо не знај таа е она најгоре на типскиве шо ги поврзува сите помали уличиња) ама заборај да помини по неа и да ми кажи впечатоци,

второ,кажува како вемерото комплетно го сменило уличното осветлување во населбава(а не гледа дека ламбата над него не гори) пеки,го менија,со некој си светилки шо штедат струја,супер беше,првите 2 дена,после некој прегореа,други си беа поставени низ дворојте и така остана,абе газ стопанкин, требаше со телефонов да си го осветлувам пато до дома,нозе че искршев :tapp:

а да,на сите ви препорачувам да си го прочитате најновиот стрип(во буквална смисла на зборот стрип) во продукција на 'маци и компанија' со наслов Прилеп - Европолис ако ништо друго барем че се насмејте :smir:

ај поз,уште сум изѕемнат од митингов,требало мацио да пушти некој греалка:vozbud:

Многу си за нигде ти бе комшија еј, многу! Во точила немало ламби, еве кај мене пред зграда сите светат, дој па види!

Можи кај тебе да светат ако му имаш однесено 20 гласачи на Мацио тогаш во ред инаку за жив нема да те смета,не ми кажувај,ене ги нивни активисти без вода се и без ламби на улиците не пак за работа да прајме муабет,ни работа ни пари виделе кутрите од кое дојден Мацио.

Ако тебе ти ги кршат локалните манги и сетне Мацко ти е крив

Па неможи Цацко да биди крив,јас не поставив началник во полиција од ДПМНЕ него Мацио постави,тој нека му ја мисли шо јас,нели е избран за нас да мисли Мацио а не ние да му ја мислиме?И нормално е крив ко ќе му кажат кој се таму се праат на будали во МВР-ето.

шо не ти донесол нови, извини!

Е и јас то се прашувам,чоеков наместо да води во приеми во локалната него за жив неможи чоек да го најди вканцеларија.Или е на пат или има состанок друго нема.И тој ко Грујо само за арно да се слика за лошо ко че излези нигде го нема,вдупки некаде втеран е од оние шо ги копа по улици или па во некоја шахта.

И да ти кажам морам да одтсапам од расправијава со тебе оти ми е страв, утре мојш на кавга да ми дојш ебате или да ми ги дупниш гумите.

Не бе па ти не сме до толку да му ибам бељата,ако сме еднио од СДСМ другио од ДПМНЕ немора очите да си ги вадиме ебаго :tv: Си кажуваме шо чини шо нечини,па ако ти чини нешто од ова шо напишав како негативно работење на Мацио слободно кажи си,таман работа да си играме каубојци и индијанци :pos2:

И уште една работа, има мој години јавно објавени под аватарот глеј малце и не лупај колку да напишеш нешто

Оди малку надвор шетни по патојве од Мацио да видиш шубо е,се дупка до дупка и шахта до шахта,за во гинис е. :pos2:

и само да ти докажам дека нити сум, нити планирам да работам во Прилеп

Како бе така?Ами Мацио шо работи убо то не го гледаш?Еве европски градов е напраен оти не идиш ко е арно или убо за работа :uvo:

така да ниту еден единствен збор шо си го напишал не ти држи вода!

Абе држи и то како само мал си да сватиш некој работи,уште за тебе се е мед и млеко,уште магарето лета на тие години :smir:

Немојше со Николче/Џорџија да се вадиш па ми се нафрли мене ебате комунњар, може сакаш и да ме натепаш, НЕВАСПИТАН ЕДЕН

Таман работа бе па ти,него нити во еден пост не сум те навредил ни пак сум кажал такво нешто дека сум сакал да те тепам,не туку му пикај зборови сосила на луѓето.А за комуњарите барај си ги во ДПМНЕ,се од комуњари избега кога се распаѓаше СДСМ накај ДПМНЕ :tv:

Цар е бе Марјан,ко него чоек нема да се роди :helou:

Attachments

• Macio-Komunjar.jpg
    Macio-Komunjar.jpg
    28,2 KB · Прегледи: 50

Обезбедил само 50 автобуси за митингот во Скопје,и еден воз.Ете тоа се вика да му се посветиш на граѓаните.:pos2:

Обезбедил само 50 автобуси за митингот во Скопје,и еден воз.Ете тоа се вика да му се посветиш на граѓаните.:pos2:

Ц, ц на шо личи она бе?
Пола град со комбиња и со воз замина за Скопје, плус и цела Тризла ја зел.:)

Да чекаш полсат да поминиш со кола на раскрсницана кај поранешен Солидност (сега преднио дел Дени мебел) ебаго! :toe:

Да чекаш полсат да поминиш со кола на раскрсницана кај поранешен Солидност (сега преднио дел Дени мебел) ебаго! :toe:

Немало што да чекаш,требало да се придружиш на караванот бе,за својата иднина и за иднината на твоите деца,туку сега знамето зад тебе,мачорот во раце(алтернатива ако немаш лав) и правец пред ТВ да ги проследиш миговите на еуфорија за Стевананџија & компанија.:pos2:

Ц, ц на шо личи она бе?
Пола град со комбиња и со воз замина за Скопје, плус и цела Тризла ја зел.:)
Така е кој му се шета до Скопје за без пари сега му е мајката, оти после неколку години нема избори.

плус и цела Тризла ја зел.:)

Тие па за греф се,кутрите вработени во комуналец само казнети од Мацио се за да има поќе пари за штабските војничиња,си ги прчат таквите на трева а цела тризла од џупциве казнети на плати се.Пак му спрема по едно масло кристал за низ нос да му го извај по 22 Март.

Така е кој му се шета до Скопје за без пари сега му е мајката, оти после неколку години нема избори.

Полоњата шо ги сретнав вчера првпат со воз одеа за Скопје,за гревота!

А бе да се моли чоек избори да фата,за да се доживеј возењето со воз и то за беспари.Иначе да се пофалам средата(пазарен ден во Прилеп),а воедно и ден ко втаса ДПМНЕ да прај митинг во Прилеп,она беше нешто необјасниво.ЗАМИСЛЕТЕ: Во шпиц време од кај дванајсе на пладне,во пазарен ден ко че е излезено од најмладо до најстаро и башка од по околниве села лујџе шо си ида за на пазар пола од улициве во градоф беа блокирани!!! Обележуваја улици,фарбаја пешачки премини,поправаја семафори,сијалици.Еееееееј му се чини дека за еден ден че го опра градоф.Не е бе малце очигледно,па глуп да е че свати шо е финтата.Шо е претерано претерано е.

Знам некој че речи: Боље икад него никад,ама 4 години да не напрајш основни работи за градоф(улично светло,семафори,лежечи полицајци,вертикална сигнализација,пешачки премини...) и да мачкаш очи пред избори со еден тон поликолор шо потрошија за фарбање улици,надвор од умо е :uvo:

Не дека есдеес напрајле нешто.Ама во градоф се гледа дека ни едните ни другите не го оправа.Да си имавме еден Фијат Цаноски па тогаш че видиш шо е ГРАД.Јас гарантирам дека Струга че биди избрана за општина на годината :smir:

Кој ти ја напрај сликава бе? Знаев дека има тим позади тебе кој шо те поддржува во твојте креативни мисли на подфорумов :pos::pos::pos:.

Море анкета да не праеше на железничка кој колку пати се има возено со воз, и дали за Скопје или за Битола :pos:.

Тие па за греф се,кутрите вработени во комуналец само казнети од Мацио се за да има поќе пари за штабските војничиња,си ги прчат таквите на трева а цела тризла од џупциве казнети на плати се.Пак му спрема по едно масло кристал за низ нос да му го извај по 22 Март.

абе брат,вистина е ова шо слушнав дека мациов си градел куќа на водно ? :uvo: слушам луѓе кажуваат дека било порачано далеку појче цименто и цигли за градење на општинскана зграда отколку шо се користат,ова од мајсторите информација ми е,а колку е точно не знам,дај распрашај се,ако ова е вистина има да го линчуваме кај итар пејо на фонтана

абе брат,вистина е ова шо слушнав дека мациов си градел куќа на водно ?

Мислам дека е вистина ама сеуште немам докопано поарни информации :),ама знам има стан само а за куќа незнам за на водно,а можи да му ја здувни Америка кај братучедите за време на судска постапка или кривична,таквите патриоти ко него сите знајме како завршиле.

во пп се знае веке кој е победникот а не кандидатите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom