Лична поврзаност со Бог

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто никој не се осмелува да одговори на прашањето:
Дали катастрофите во природата се дело на бог (земјотреси, ерупции, поплави, торнада, цунамија..) или се случуваат независно од неговата воља и вон неговата контрола??
вистински веник ќе ти каже дека тоа се искушенијата што Бог ни ги дава за да ја докажеме нашата вера и љубов кон него.- и нормално ова ти кажува колку се слепи луѓево кога не сакаат да гледаат.
мнг добра поента ти е земјотресот. Еве ја додека верував во Бог цело време се прашував зашто комшивчето е родено со даундров синдром. И кога сфатив дека нема одговор престанав да верувам.
Ајде верници кажете ми и мене зашто такво се роди детето?

вистински веник ќе ти каже дека тоа се искушенијата што Бог ни ги дава за да ја докажеме нашата вера и љубов кон него.- и нормално ова ти кажува колку се слепи луѓево кога не сакаат да гледаат.
мнг добра поента ти е земјотресот. Еве ја додека верував во Бог цело време се прашував зашто комшивчето е родено со даундров синдром. И кога сфатив дека нема одговор престанав да верувам.

da ti go citiram MIKI1: "Samo On znae zoshto gi zemal"

На вакот тип прашања одговорено е катаљон пати.
Ајде по катаљон и прв пат, еве го одговорот:

-комшивчето се родило такво, оти негоите родители и неговите (пра)баби и (пра)дедовци, набиле таква количина гревови, која ниеднаш не ја исповедале и за коај ниденаш не се покалаје, па некој за тие гревови треба да плати-а тоа е комшивчето.
-ако комшивчето се родело релативно нормално, без посочената болест, по Божјата пронисла и видување за неговаат иднина, тоа комшивче би можело да стане тежок багабонд, кој би се впуштал во чинење тешки гревови, а болеста која му е дадена по раѓање, го спречува во идното чинење на такви зла.

-комшивчето се родило такво, оти негоите родители и неговите (пра)баби и (пра)дедовци, набиле таква количина гревови, која ниеднаш не ја исповедале и за коај ниденаш не се покалаје, па некој за тие гревови треба да плати-а тоа е комшивчето.
-ако комшивчето се родело релативно нормално, без посочената болест, по Божјата пронисла и видување за неговаат иднина, тоа комшивче би можело да стане тежок багабонд, кој би се впуштал во чинење тешки гревови, а болеста која му е дадена по раѓање, го спречува во идното чинење на такви зла.

So drugi zborovi, Bog gi kaznuva nevinite, a ne gi maltretira greshnite.

Имаше во еден дел од Библијата - загатка е зошто Бог им попушта на безбожниците, може им дозволува да се изживеат па на крај којзнае што ќе им направи, нема да имаат време да се покајат... едно е сигурно, тие го казнуваат народот многу често, со Божји благослов можеби...

Имаше во еден дел од Библијата - загатка е зошто Бог им попушта на безбожниците, може им дозволува да се изживеат па на крај којзнае што ќе им направи, нема да имаат време да се покајат... едно е сигурно, тие го казнуваат народот многу често, со Божји благослов можеби...
Глинените садови за да бидат добри се печат во оган..мислам дека ме разбра..:)

Глинените садови за да бидат добри се печат во оган..мислам дека ме разбра..:)

Hranata za da ostane zdrava podolgo vreme se drzi na ladno.

[stvarno glup primer dae brat :( izvini za offtopikov ..ama stvarno tapa primer]

Hranata za da ostane zdrava podolgo vreme se drzi na ladno.

[stvarno glup primer dae brat :( izvini za offtopikov ..ama stvarno tapa primer]
Примерот не беше наменет за тебе...и искрено не очекував да го сватиш..Ако сака Cool Hand Luke..ќе ти објасни..

Примерот не беше наменет за тебе...и искрено не очекував да го сватиш..Ако сака Cool Hand Luke..ќе ти објасни..

Znam deka nebeshe namenet za mene, i go svativ primerot, ne e nekoja golema filozofija, ednostavno glup e primerot.

Секое зло е лек плус за нас, Год.ЛавАсОл. :icon_bigg Ако добро сфатив. :smir:

не, ова што го напиша нема врска...
него вака е
нема господ, затоа страдаат невини а наспроти тоа гледаш големи луѓе тонат во грев и расипништво...
така е затоа што нема господ и нема правда
така еден се родил да страда, друг за да ужива
едни се родиле за да бидат изедени (животните)
и таков е светот нема господ оти да имаше господ ќе немаше вакви неправди и немаше да плаќаме туѓи гревови!!!!

не, ова што го напиша нема врска...
него вака е
нема господ, затоа страдаат невини а наспроти тоа гледаш големи луѓе тонат во грев и расипништво...
така е затоа што нема господ и нема правда
така еден се родил да страда, друг за да ужива
едни се родиле за да бидат изедени (животните)
и таков е светот нема господ оти да имаше господ ќе немаше вакви неправди и немаше да плаќаме туѓи гревови!!!!

Тоа ти велиш...

Gospod kje ne peche u ogan za da bideme dobri :pos2::pos2::tapp:

Ti taka go kaza, ja samo te citiram :) A bog sho misli da postigne so toa, ne se ni zamaram <3

Не се замарај уопште, така е полесно...
А Царството Небесно со напор се достигнува. Ете ја разликата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom