Познати кандидатите за градоначалник на Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Кирил Трендафилов - Нанче, ќе биде кандидат за градоначалник на Охрид на најголемата владејачка партија, ВМРО ДПМНЕ, на претстојните локални избори. Како што дознава Ohridnews, одлуката била донесена на седницата на Извршниот комитет на партијата синоќа во Скопје, со што заврши неколку месесечната внатрепартиска процедура за избор на кандидат за градоначалник. Истата била прифатена од највисоките партиски органи.

Со кандидатурата на Нанче познати се градоначалничките адути на големите политички партии во Охрид: СДСМ ќе настапи со актуелниот градоначалник Александар Петрески, НСДП со Ацо Попоски, ЛДП со Боро Павлоски, а ВМРО ДПМНЕ со Кирил Трендафилов. Во најава е и најмалку една независна кандидатура, а се споменува името на Владо Рувинов - Љац.

Кирил Трендафилов беше кандидат за градоначалник на Охрид и пред 4 години кога загуби во дополнителниот круг гласање од актуелниот градоначалник, Александар Петрески. Нанче ја оспори победата на Петрески, а во знак на незадоволство неговите симпатизери одржаа повеќе мирни протести низ улиците на Охрид. Нанче во 2005 година беше кандидат на ВМРО НП, а сега ја добива довербата од ВМРО ДПМНЕ.

Локалните избори ќе се одржат на 22 март, а кампањата започнува на 2 март.

Извор: Охридњуз

Изненадувачки, имајќи во предвид на сите досегашни имиња кои се споменуваа како можни кандидати на владеачката партија за Градоначалници на Охрид, како пратениците Цветко Гроздановски и Анита Кипаризовска, директорот на Охридско лето Тони Симоновски, секретарот на министерството за животна средина Дејан Пановски (ми се чини дека беше секретар), па дури и Трајко Славевски - од што се гледаше дека дпмне сака да го добие Охрид по секоја цена.

Нанче како кандидат на НП во 2005-та имаше завидна кампања, медиумски можеби една од најдобрите во Македонија, а изборите ги изгуби за мала разлика во гласовите, после сите изборни перипетии во градот, кога дпмне го поддржа независниот кандидат Венко Шапкар, кој во вториот круг јавно ја искажа својата поддршка за Александар Петрески - актуелниот градоначалник.

Повеќе од моите лични согледувања, во наредниот период.
Силен кандидат извади дпмне, интересна трка ќе биде.

Од немање соодветни свои кандидати, ДПМНЕ се заврте кон членовите на НП????

Од немање соодветни свои кандидати, ДПМНЕ се заврте кон членовите на НП????

Сите сме дпмне, дпмне е сите. :)))

И минатите избори "немаа" свој човек.
Чим се свртиле кон нанчета, можда и Љубчо за Скопје ќе го поддржат? Шала, никогаш не би ги изедначил човеков и човекоидот-екс-премиер.

Прашај го Нанче по чија бразда и кон чија нива водата ја тера.

Туку, дека Нанче ќе победи и да не е кандидиран од ДПМНЕ, ама на фер избори, факт!

Минатиот пат само и самода нема НП градоначалник, ДПМНЕ не го поддржа и со тоа го исполни договореното со Б.Ц. (ју скреч мај бек, ајл скреч јурс)!

Нејс,е Нанче е арен човек.

А Љубчо. Ќе видиме.

Јас уште чекам да објасни за бугарскиот пасош!

А Љубчо. Ќе видиме.

Јас уште чекам да објасни за бугарскиот пасош!

Си ги гледал оние емисиите Отпишани или Проколнати, како се викаа, за комитите? Се сеќавам кога еднаш брат брата предаде... и овој го фати, во една планина.

Предавникот му рече: Да ти објаснам, брате...
Комитата: Јас тебе ќе ти објаснам, брате!
Истрел.

Не чекам никакво објаснување од таков човекоид. Но, да не ја тераме темава на НП, пасоши и чуда. Конкретно за Г-дин Трендафилов, сум слушнал на мое големо неверување, како дете-голомеше од 19 години (тогаш), од уста на образовани, интелектуалци луѓе, кои ми рекоа:

"Иако Нанче заслужува по сите правила и прописи да е градоначалник, ќе гласам за Александар Петрески"

Игри без граници, но сега барем ситуацијата е некако почиста...

Освен Љац ако не им помати сметки :))))

и демек по изборите Охригани пофини ке бидат...ако не што ме боли кој е родоначалник

и демек по изборите Охригани пофини ке бидат...ако не што ме боли кој е родоначалник

Имајќи во предвид дека сме на максималното скалило финоќа воопшто, пофини не може да бидеме :vozbud:

Бан од тема за тебе, охридомрзачу!:nesum:

Конкретно за Г-дин Трендафилов, сум слушнал на мое големо неверување, како дете-голомеше од 19 години (тогаш), од уста на образовани, интелектуалци луѓе, кои ми рекоа:

"Иако Нанче заслужува по сите правила и прописи да е градоначалник, ќе гласам за Александар Петрески"

Јас почнав истово од денес да го слушам, со оглед на тоа што Кирче има негативни поени и кај симпатизерите на НП, и на ДПМНЕ, и на Народна, и на Забавна...

Иначе, за Љацон: :pos2::pos2::pos2:

Нанче го гледам на лето Метропол на плажа скокат од карпана во плитконо.Иначе му честитам на идниот градоначалник на Охрид.:wink:Со Ацо Попоски сум во роднински врски па најверојатно за него ќе гласам.А и добар си е чоекот.:toe:

Kako be ima ust likovi koi bi glasale za bilo koj od SDS ne mi e jasno.

A koj kur pa uste na Nance mu se luti nekoj??

Normalno, osven ako fiwewot ne rekol taka...a nemal izbor oti edinstveno zasega Nance moze da pobedi protiv Petreski.

Jebote. Pa NP se formirase od dve pricini, da ne se sluci B.C. pretsedatel i da ne se stokmi pogresnata decentralizacija, ama najmnogu pukna tikvata okolu pretsedatelskite kade DPMNE mu namesti glat pobeda na B.C.!

Aloooooo...neka se osvestat veke ednas konjoslavite od vrhuskata na DPMNE!

Пред 5 години ВМРО беше поделена и имаше два кандидати во Охрид.Нанче како кандидат на НП изгуби многу тесно(некои викаа биле крадени гласови,па имаше протести...).Сега ВМРО оди со еден кандидат,а она будалетинка Петрески ќе загуби.

za ohrid mu e majkata kole bikceto..ako e ziv )))))))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom