НОВ ПРОТЕСТ НА БРАНИТЕЛИТЕ!

Не знам само зошто владава не му ги исполни барањата на бранителите.
Ги прочитав баш на официјалниот сајт на Достоинство,не се ни енормни како што некој мисли дека ќе бидат на терет на државата туку се и скромни,со тоа што уште претседателот на Достоинство остава простор за преговори да се скратат некој бенефиции ако владата мисли дека е потребно.

Дали Грујо како главуч за атер на Али не сака да го реши ова или е пак нешто друго во прашање навистина не знам .

значи вака, се работе за професиналните војници на АРМ , да не мешаме баби и жаби на едно место кога веќе спомнуваме бранители и небранители, точно е дека помеѓу тие војници има и бранители, за да бидеме на чисто по законот на служба во АРМ под поимот бранител се смета секое лице кое најмалку во период од 30 дена извршувало борбени задаци под наредба на АРМ (МВР) во кризните региони и носело македонска униформа со државни обележја во период од феброар месец до декември 2001 год, додека кога збориме за професинални војници некој од нив се вработени во 2002 и после тоа што значи не се бранители.
на овој протест стрикно се третира проблемот на професионалните војници кој по законот имаат право еднаш да потписат договор на три години и после уште трипати да го продолжат значи се на се 12 год служба, е сега драги мои дали е реално ако еден младич се реши да се вработи во армијата на свои 25 години старост? и така тој истиот младич ке може да продолжува договори се до својата 38 година од животот, е кога веќе ке наполне 38 години тогаш настанува проблем ЗА КАДЕ Е ТОЈ ЧОВЕК? што би рекле старите угоре високо удоле длабоко, за сето тоа време човекот се оженил створил фамилија деца и све по ред што носе животот.
во станските армии тој проблем е решен на тој начин што нивните армии им даваат огромни средства за дошколување, и откако ке се дошколуваат обврзанисе да им најдат работа за извршеното досколување, за жал кај нас не е така.
во македонскиот законик стои офицерите и подофицерите на арм можат да одат во пензија по толку и толку години поминати во служба но за професионалните војници никаде не пишува ништо, луѓето не бараат преку леб погача туку само една мизерна егзистенција за леб и за со леб значи или АРМ да им најде работа или да ги оставе во служба до пензија.
ако може терористи да седат во собрание , доктори и професори да земаат мито а на никој да не дават отчет, змиското око на јанкуловска да испадне ќораво и никој да не одговара , заев да го помилува црвенковски затоа што е полтрон на сдмс , зошто тогаш на овие луѓе да не им се испадне во пресрет?

Македонка, да те прашам, на Филип Петровски и на Александар пандов, како бранители, од 2001-та, кои пиеја кафе во униформи, во Блу Кафе, кај Пела, треба да им дадеме плата и пари и ухлебување до крајот на работниот век?

Што правиме со оние бранители кои не носеа униформа, ама ризикуваа живот??

Таквите не ги гледам да излезат на улица!

П.С. АБЦ има многу право, зошто не се откажаа од плата бидејќи нема цена и пара која ќе биде доволна плата кога е во прашање одбрана на татковина!?

Ајде, трк до шефот и после одговори ми!

Тие што си ги напишал дека пиеле кафе,не ни излегоа на протест а и не побараа никакви права како БРАНИТЕЛИ од 2001.:smir: И како второ што си напишал македонкана од 1985.....имаш нешто против?????Имаш против дека сум МАКЕДОНКА?Дека немам шип...ски потпис???Или ќе ми кажеш дека ширам меѓуетничка омраза?????ЈАС СУМ МАКЕДОНКА,ДА и ГОРДА СУМ НА ТОА!!!Немам потреба како некои да трчам кај некого да прашам што да пишам.Јас само си го кажувам своето мислење или забрането е?????Треба да пишувам некое си мислење како што ќе ми кажат???НЕЕЕЕЕЕ.........
НА ПРАВИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ МОЖЕ НИКОЈ ДА ИМ ГО ИСПЕРЕ МОЗОКОТ,ФАЛА МУ НА БОГА ЈАС СПАЃАМ ВО НИВ:helou:

Тие што си ги напишал дека пиеле кафе,не ни излегоа на протест а и не побараа никакви права како БРАНИТЕЛИ од 2001.:smir: И како второ што си напишал македонкана од 1985.....имаш нешто против?????Имаш против дека сум МАКЕДОНКА?Дека немам шип...ски потпис???Или ќе ми кажеш дека ширам меѓуетничка омраза?????ЈАС СУМ МАКЕДОНКА,ДА и ГОРДА СУМ НА ТОА!!!Немам потреба како некои да трчам кај некого да прашам што да пишам.Јас само си го кажувам своето мислење или забрането е?????Треба да пишувам некое си мислење како што ќе ми кажат???НЕЕЕЕЕЕ.........
НА ПРАВИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ МОЖЕ НИКОЈ ДА ИМ ГО ИСПЕРЕ МОЗОКОТ,ФАЛА МУ НА БОГА ЈАС СПАЃАМ ВО НИВ:helou:

Ти реков да го прашаш Стојков што со оние бранители кои немаа униформи, а кои повеќе сторија и од него и од другите.

Што правиме со оние бранители кои не носеа униформа, ама ризикуваа живот??

Таквите не ги гледам да излезат на улица!

П.С. АБЦ има многу право, зошто не се откажаа од плата бидејќи нема цена и пара која ќе биде доволна плата кога е во прашање одбрана на татковина!?

Тие што си ги напишал дека пиеле кафе,не ни излегоа на протест а и не побараа никакви права како БРАНИТЕЛИ од 2001.:smir:
Па тие и сега чекаат друг да им ја заврши работата....ЛЕШПЕРИ ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom