ЕУ ни го смени јазикот

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Брееј 500 и кусур години под турско минавме за сега ли да избрзуваме?!
Па не гледаш дека на мекотелциве се некгде им се брза...и Карпуз прерано кренал востание, и Беровски, и Илинденциве....И овие очигледно ќе ја повторат историјата.

Тркалото се врти.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
А што не ги дозавршиш зборовите?

МАКЕДОНИЈА Е СПРЕМНА ДА ПЛАТИ ОДРЕДЕНА ЦЕНА ЗА ДА СТАНЕ ЧЛЕНКА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА И НА НАТО, НО ТОА НЕ СЕ УСТАВНОТО ИМЕ И НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ.
Кажано од Никола Груевски.
Укажавме дека бараме решение на тој проблем, укажавме дека преговараме со Грција, дека сме спремни за компромис, но не по секоја цена и тој компромис не може да биде било каков. Укажавме дека граѓаните на РМ сакаат земјата да стане членка на НАТО и ЕУ, исто како и ние самите, подготвени сме да платиме одредена цена, меѓутоа не било каква цена.
Трн јас те прашувам, која е таа цена на која алудира Груевски, ако не е името ?

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Па не гледаш дека на мекотелциве се некгде им се брза...и Карпуз прерано кренал востание, и Беровски, и Илинденциве....И овие очигледно ќе ја повторат историјата.

Тркалото се врти.
Не знам кој избрза со изјавата дека ЕУ се нацисти.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Овие ,,по секоја цена ЕУ и НАТО,, читајте кај Гарфилд и Братот.....неколку пати.Убаво кажано момци....

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Не знам кој избрза со изјавата дека ЕУ се нацисти.
до изјавата е, и до аеродромот е, и до патот и до паркон у автокоманда е...

нека ви влезе

ДО ВАС Е додека дишете сте проблем , непријател, цел, матица за нашите околу...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Тркалото се врти.

Тракалото се врти, а кругот не е затворен и тркалезен, како ни земјата!

П.С. не сакам да звучам како Зевсус, ама морам да ја постирам денешницава преку една убава македонска, трагична, песна, која ако не ја отсликува денешницава, не знам која:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Веќе не е. Сменети се.
Па нели територијалната поделба беше цената за признавањето од страна на Америка ?

Или кога како ни одговара.
И едното и другото!

Гарфлид ти одговори и за мене, а јас ќе додам само нешто... оној што сака да си го смени името, немора да принудува цела нација на истото, слободно може да си аплицира за Бугарски пасош и така ќе биде одговорен само за себе и ќе го добие статусот на “ЕУ граѓанин“ бидејќи прифаќањето на друго дефинирање на македонската националност е еднаква на прифаќање ТУЃА.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Темава е за сменетиот јазик и нација, не за дали треба името да го смениме.
Нас никој не не' прашува, веќе ЕУ се одлучила што сме за нив. Џабе им пркосиме, еве до кај не' дотера тоа. Позицијата не ни е веќе иста - влошена е.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
2
дај пуштете слика или копија од документот или линк од страната каде што е напишано ова, додека не се види се црно на бело не треба да се верува, пошто тука на форумиве, а и секаде по нетов може се и сешто да се пишува, затоа треба документ црно на бело!!!!!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А бе ти мајмун еден, оди читај малку претходно, доста тапиш, ете, бан за глупост од еден ден.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Нас никој не не' прашува, веќе ЕУ се одлучила што сме за нив. Џабе им пркосиме, еве до кај не' дотера тоа. Позицијата не ни е веќе иста - влошена е.
секоја чест на тие кој ја смислија паткава, служби се тоа не играчка...лудилото од пред самитот доага..да те прашам

баш до кај не дотера,

помегу кафињата во рамстор , кредитите и новите коли неподносливо е..бетер од турско...

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
дај пуштете слика или копија од документот или линк од страната каде што е напишано ова, додека не се види се црно на бело не треба да се верува, пошто тука на форумиве, а и секаде по нетов може се и сешто да се пишува, затоа треба документ црно на бело!!!!!!
Еве, погоре веќе беа постирани линковите:

http://publications.europa.eu/code/en/en-5000500.htm
http://publications.europa.eu/code/en/en-370200.htm#pc2

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879

Немој не ме радуј!

Баш ме заболе каква ни била позицијата во некоја вукојебина која не ме смета за човек, а јас па никогаш не сум ни сакал да бидам дел.

Вие свесни сте од што сакате да се откажете, и што ќе добиете за возврат?!

Kajgana Shop

На врв Bottom