ЕУ ни го смени јазикот

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
Брееј 500 и кусур години под турско минавме за сега ли да избрзуваме?!
Па не гледаш дека на мекотелциве се некгде им се брза...и Карпуз прерано кренал востание, и Беровски, и Илинденциве....И овие очигледно ќе ја повторат историјата.

Тркалото се врти.

А што не ги дозавршиш зборовите?

МАКЕДОНИЈА Е СПРЕМНА ДА ПЛАТИ ОДРЕДЕНА ЦЕНА ЗА ДА СТАНЕ ЧЛЕНКА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА И НА НАТО, НО ТОА НЕ СЕ УСТАВНОТО ИМЕ И НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ.
Кажано од Никола Груевски.
Укажавме дека бараме решение на тој проблем, укажавме дека преговараме со Грција, дека сме спремни за компромис, но не по секоја цена и тој компромис не може да биде било каков. Укажавме дека граѓаните на РМ сакаат земјата да стане членка на НАТО и ЕУ, исто како и ние самите, подготвени сме да платиме одредена цена, меѓутоа не било каква цена.
Трн јас те прашувам, која е таа цена на која алудира Груевски, ако не е името ?

Па не гледаш дека на мекотелциве се некгде им се брза...и Карпуз прерано кренал востание, и Беровски, и Илинденциве....И овие очигледно ќе ја повторат историјата.

Тркалото се врти.

Не знам кој избрза со изјавата дека ЕУ се нацисти.

Овие ,,по секоја цена ЕУ и НАТО,, читајте кај Гарфилд и Братот.....неколку пати.Убаво кажано момци....

Не знам кој избрза со изјавата дека ЕУ се нацисти.

до изјавата е, и до аеродромот е, и до патот и до паркон у автокоманда е...

нека ви влезе

ДО ВАС Е додека дишете сте проблем , непријател, цел, матица за нашите околу...

Тркалото се врти.

Тракалото се врти, а кругот не е затворен и тркалезен, како ни земјата!

П.С. не сакам да звучам како Зевсус, ама морам да ја постирам денешницава преку една убава македонска, трагична, песна, која ако не ја отсликува денешницава, не знам која:

Веќе не е. Сменети се.

Па нели територијалната поделба беше цената за признавањето од страна на Америка ?

Или кога како ни одговара.

И едното и другото!

Гарфлид ти одговори и за мене, а јас ќе додам само нешто... оној што сака да си го смени името, немора да принудува цела нација на истото, слободно може да си аплицира за Бугарски пасош и така ќе биде одговорен само за себе и ќе го добие статусот на “ЕУ граѓанин“ бидејќи прифаќањето на друго дефинирање на македонската националност е еднаква на прифаќање ТУЃА.

Темава е за сменетиот јазик и нација, не за дали треба името да го смениме.
Нас никој не не' прашува, веќе ЕУ се одлучила што сме за нив. Џабе им пркосиме, еве до кај не' дотера тоа. Позицијата не ни е веќе иста - влошена е.

дај пуштете слика или копија од документот или линк од страната каде што е напишано ова, додека не се види се црно на бело не треба да се верува, пошто тука на форумиве, а и секаде по нетов може се и сешто да се пишува, затоа треба документ црно на бело!!!!!!

А бе ти мајмун еден, оди читај малку претходно, доста тапиш, ете, бан за глупост од еден ден.

Нас никој не не' прашува, веќе ЕУ се одлучила што сме за нив. Џабе им пркосиме, еве до кај не' дотера тоа. Позицијата не ни е веќе иста - влошена е.

секоја чест на тие кој ја смислија паткава, служби се тоа не играчка...лудилото од пред самитот доага..да те прашам

баш до кај не дотера,

помегу кафињата во рамстор , кредитите и новите коли неподносливо е..бетер од турско...

дај пуштете слика или копија од документот или линк од страната каде што е напишано ова, додека не се види се црно на бело не треба да се верува, пошто тука на форумиве, а и секаде по нетов може се и сешто да се пишува, затоа треба документ црно на бело!!!!!!

Еве, погоре веќе беа постирани линковите:

http://publications.europa.eu/code/en/en-5000500.htm
http://publications.europa.eu/code/en/en-370200.htm#pc2

Немој не ме радуј!

Баш ме заболе каква ни била позицијата во некоја вукојебина која не ме смета за човек, а јас па никогаш не сум ни сакал да бидам дел.

Вие свесни сте од што сакате да се откажете, и што ќе добиете за возврат?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom