Логички игри

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
S

Sheldon Cooper

Гостин
Дали и колку често играте игри од ваков тип. На пример судоку, онлајн крстозбори итн. Научно докажано е дека ваквите игри го развиваат мозокот :)

Kрстозбори решавав, па од коа ги изрешив сите, ми се разви мозокот на највисок стадиум и баталив. :icon_cool

Шала...решавав порано сеа мрза сум.

Мене интересни логички игри ми се тие на Линукс во школо на компјутерите што ги имаме, има од секој предмет по некоја игра, за корења да се бараат, проценти, да се распознаат знамињата и слично. Паметна работа е тоа

сакам логички игри имав една на моб и нонстоп си ја играв :angel1:

судоку решавам многу често и крстозбори исто, сакам логика....дај некој натпревар по логика да напрајме....ако има начин

Судоку обавезно секој ден, зараза е :) Крстозбори до пред 1 година, сега со судоку се занимавам и со игри од типот The Submachine и MOTAS (исто и двете се логички и многу добри)

Играва е стварно добра ... овде.

Јас сум играл имам стигнато негде до 11 и 12 стаза :smir:

многу јака игра, стигнав до 9 сега, малце мака си мачам тука, хинт некој може? :smir:

иначе многу сакам да решавам судоку, кој и да е крстозбор кога ке го земам во раце прво отварам да видам дали судокуто е решено :)

Играм понекогаш и кога доста време неможам да минам нешто ме фака страшна нервоза и настрадува тестатурата.:pos2:

многу јака игра, стигнав до 9 сега, малце мака си мачам тука, хинт некој може? :smir:

иначе многу сакам да решавам судоку, кој и да е крстозбор кога ке го земам во раце прво отварам да видам дали судокуто е решено :)

Очигледно не си ги читала инструкциите чим си заглаваила на 9 ниво коо ти се разделуват одаш со едното го месташ на 1 коцка од дупката после претискаш спејс и одаш со другото до тава и ги склопуваш и готово . Иначе јас стигнах до 22 и исклучих.

Очигледно не си ги читала инструкциите чим си заглаваила на 9 ниво коо ти се разделуват одаш со едното го месташ на 1 коцка од дупката после претискаш спејс и одаш со другото до тава и ги склопуваш и готово . Иначе јас стигнах до 22 и исклучих.

да, не ги читав :kesa: сепак, фала ти :smir:

да, не ги читав :kesa: сепак, фала ти :smir:[/quote]

Само што ја поминав цела, има 33 нивоа. Навистина многу заразна игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom