PES 6/2009 - Online играње преку Hamachi

• Креатор на темата Креатор на темата THE_PIRAT
  • Време на започнување Време на започнување
i jas sum tuka ne mrdajte bez mene vo ligata ke nema koj da e na celo na tabelata:D:salut:
Takvi kako tebe znaes li kolku me nervirat ....samo se falat a posle koga gi istresat i koga ne mozat da se soberat posle ke se pravdat...bas sakam so tebe da igram da vidam sto stoka si

AAAAUuuuuu jas veke ne igram so hamachi...ne normalno secka...ako saka nekoj da igra so mene neka si naprai spored vtoriot na4in...a i ligata ako se igra spored vtoriot smetajte me a ako se igra preku hamachi ne me smetajte

AAAAUuuuuu jas veke ne igram so hamachi...ne normalno secka...ako saka nekoj da igra so mene neka si naprai spored vtoriot na4in...a i ligata ako se igra spored vtoriot smetajte me a ako se igra preku hamachi ne me smetajte

Според вториот се игра бе :)

A razmisli li za toa da napravime liga kup

Чекај прво ова со лигава, да успее, па понатаму ќе направиме и еден куп.

Еве вака може да се игра PES 6 преку хамачи (преведено од српскиот форум за ПЕС)

За почеток морате да се ослободите од следните tcp портови: 10881, 10884, 12880, 12881.

Портовите се ослобуваат на следниот начин: Oдите во Network Connections, па потоа десен клик на Local Area Connections, па после тоа идете на Properties. После тоа Advanced, па кај Windows Firewall oдберете Settings. и на крај одберете Еxceptions.

Сега тука треба да се ослободите за сите портови. Кликнете на Add Port, и кај Port Number ги внесувате портовите кој се горе наведени (10881, 10884, 12880, 12881). Кај Name може да внесете што сакате, не е тоа битно.

Сега е на ред Хамачито.

1. Симнете го од тука

2. Направете свој акаунт, т.е поставите си го својот ник.

3. Потоа треба да се поврзете на некоја постоечка мрежа. Еве јас направив мрежа за кајгана. Username: kajgana1, Password:kajgana1

4. Договорите се кој ќе креира, а кој ќе се приклучува.

Сега симнете го ОВОЈ фајл, и екстрактирајте го во датокеката кај што ви е инсталирана играта.

Оној кој ќе биде креаторот треба да го покрени овој фајл : PSL Host GS6 v1.21b.exe и кога ќе ви побара да впишете Local IP Address, треба да ја внесете IP адресата од Хамачито, која можете да ја видите најгоре на хамачито со бели бројки.

Оној кој ќе се приклучува на серверот, треба исто да постапи како и претходно, само треба да го стартува овој фајл: PSL Client GS6 v1.21. Исто и кога ќе ви побара IP адреса, ја внесувате IP адресата од противникот, таа што креаторот ја внел од хамачито. И ако му се појави ваква слика(гледај доле) тоа е тоа, би требало да започни натпреварот. Напоменувам дека и Хамачито и овој прозор треба да бидат вклучени додека играте.

Среќно, и пишете коментари дали ви успеало ова. :vozbud:

P.S Јас ја направив таа мрежа колку за објаснување нема да биде редовно уклучена, но ако некој сака да игра, нека проба со тоа што ќе креира нова мрежа.

21ln5fl.jpg
Не те разбирам тука.Тоа exceptions треба да биде селектирано или не селектирано?

Не те разбирам тука.Тоа exceptions треба да биде селектирано или не селектирано?

Eве друже види сликава, тоа ПЕС1 ми е првиот порт, ПЕС2 вториот итн...

bfhriq.jpg

најдобро ќе биде така секој викенд по еден да играме

Како сакате. Можеме да одиграме и две кола во еден викенд. Да се собереме прво до четврток-петок, па за тоа е лесно да дискутираме.

Како сакате. Можеме да одиграме и две кола во еден викенд. Да се собереме прво до четврток-петок, па за тоа е лесно да дискутираме.
Jas mislam deka moze da napraime sabota edno kolo i nedela drugo kolo

Една со mkgunner... изгубив 2-1
Иако многу ми попушташе, имаше неколку пречки и стативи...
И јас имав некои проблеми со контролите...

Игравме на хамачи, без лаг!!!Немаше воопшто лаг цела игра, имав пуштено MSN :P

hi

KAKO PRVO IZGOREN SUM DA IRAM PES PREKU NET PORANO IGVRAV FIFA 08 PREKU HAMACHI AMA HAMACHITO SE RASIPA NESTO I NEMOZAM DA GO KORISTAM POKE NA MOJOT KOM .......... E SEGA DALI NEKOJ MOZI DA MI KAZI DALI SITE IGRTATE BEZ HAMACHI I DA MI OBJASNI NEKOJ ZA TO NA TRETATA STRANA KAKO SE IGRA BEZ HAMASHI NA PES 09 I SO E OVA PSL host v21 I DAJTE MI LINKOJ AKO TREBA DA SPUSTA NESTO OVA ONA

POZZZ CEKM ODGOVOR

KAKO PRVO IZGOREN SUM DA IRAM PES PREKU NET PORANO IGVRAV FIFA 08 PREKU HAMACHI AMA HAMACHITO SE RASIPA NESTO I NEMOZAM DA GO KORISTAM POKE NA MOJOT KOM .......... E SEGA DALI NEKOJ MOZI DA MI KAZI DALI SITE IGRTATE BEZ HAMACHI I DA MI OBJASNI NEKOJ ZA TO NA TRETATA STRANA KAKO SE IGRA BEZ HAMASHI NA PES 09 I SO E OVA PSL host v21 I DAJTE MI LINKOJ AKO TREBA DA SPUSTA NESTO OVA ONA

POZZZ CEKM ODGOVOR
PSL Host ти е на страна 3, во постот со хамачи.
Во истиот линк е и PSL Client..

A FALA VNATRE SE SITE

PRITISNAV NA HOST JA VNESOV MOJATA IP ADRESA DVA PATI I SE ZATVORE EDE PROZOREC A DR PROZOREC MU OSTANA OTVOREN I MI SEDESE IP I MOJTA ADREAS I SOSILA GO ZATVORIV TOJ POSLE OJDOV NA TAMU WINDOWS32 I GO OTROVIR HOST SO NOTE PAD I VNATRE GO IMA OVA NESTO
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost E SEGA TOCNO E OVA ILI ???? POMOS

PES09 IMAM JAS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom