Филмови во друштво на партнерот

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
P.S. I love you - Феноменална приказна иако повеќе ми се допадна книгата.
City of Angels - Прекрасна приказна, нема да те остави рамнодушен/на.
Autumn in New York
Тhe Notebook
The Lake House
Titanic
Pretty Woman
Unfaithful
Sex & The City

Последен преубав филм што го гледав ми е The holiday прекрасен романтичен филм.

Еве неколку страни кои имаат направено селекција на најдобрите романтични филмови.

50+ Моst romantic movies

Прво да кажам дека The Holiday (2006) исто е еден од моите омилени романтични филмови и му го препорачувам на секој за ваква пригода.

Второ, ви препорачувам да ја ѕирнете листата од сајтот кој го ископа rossonerka, затоа што е навистина одлична, од 60 филма според мене само неколку не заслужуваат да се најдат таму (кој го ставил
b.gif
Sex and the City (2008) таму треба да му се забрани да пишува).

Енивеј, на крајот на листата здогледав еден прекрасен (според мене), но многу невообичаен, уметнички филм, и одма правам кратка рецензија. Пред некое време се мислев каде по ѓаволите да го уфрлам филмов, ама мислам дека ова место е добро како и секое друго.

На почетокот да ви кажам дека филмот не е налик на филмовите кои сте ги гледале, иако е романтична приказна. Филмот е мјузикл (има уште два мјузикли покрај него во листата,
b.gif
Grease (1978) и West Side Story (1961) ) но за разлика од другите овој филм е уметничко дело. Се работи за Across the Universe (2007), според антологиската песна на Битлси. Всушност, целиот филм е исполнет со песните на легендарната група, само што ги изведуваат ликовите во филмот. Имињата на ликовите исто така се имиња од песните. Во центарот на романтичната приказна се Jude (од песната Hey Jude) и Lucy (Lucy in the sky with diamonds). Го отсликува животот на цела една генерација, нивните идеали, нивната борба, и љубовта која е посилна од вештачките граници и препреки.

Мала пауза за трејлерот:

За потребите на филмот се откупени 30 песни на The Beatles за кои се платени 10 милиони долари, или 333 000 по песна. Прогласен е за најдобар музички филм во последниве 10-тина години и има прекрасни сцени од кои ќе ви застане здивот.

Препорака: ако не сакате тешки, уметнички филмови, можеби е најдобро да го прескокнете, или барем прво да го изгледате сами, па да оцените дали е добро да го гледате во друштво. Ако сакате нешто ново и поинакво, ова е добра можност за тоа.

Клипови од филмот исто така е пожелно да не ги гледате на youtube, ќе ви го уништат впечатокот за филмот, а овој филм си бара и добра снимка за да уживате во сценските ефекти. Но ќе издвојам еден за имате претстава за што се работи:

Од мене, 9/10.

А кој си ти да кажуваш за вкусовите на другиот?

На форум сме, си кажуваме мислења за филмовите. Сите теми за филм се околу вкусовите. Не напишав ништо за некој форумџија туку за тој што го ставил оној филм во топ 60 романтични филмови на тој сајтот. Според мене не е ни за во топ 600.

На некој друг, може да му е и омилен, нели...?

На форум сме, си кажуваме мислења за филмовите. Сите теми за филм се околу вкусовите. Не напишав ништо за некој форумџија туку за тој што го ставил оној филм во топ 60 романтични филмови на тој сајтот. Според мене не е ни за во топ 600.

Епа друг пат напиши: „Според мене“, за да нема вакви забуни, затоа што тебе може ти е глупав и одвратен, ама мене или на некој трети ни е убав, затоа што можеби ете истото ни се случило, па се пронаоѓаме во филмот.

Епа друг пат напиши: „Според мене“, за да нема вакви забуни, затоа што тебе може ти е глупав и одвратен, ама мене или на некој трети ни е убав, затоа што можеби ете истото ни се случило, па се пронаоѓаме во филмот.

Енивеј, на крајот на листата здогледав еден прекрасен (според мене), но многу невообичаен, уметнички филм, и одма правам кратка рецензија...

Еве ставив тука, па да не ставам низ цел текст загради. И онака секое мое мислење е според мене :pos2:

Сериозно сега, не може истото да го правам кога пишувам за секој филм а не гледам ни некој друг да го прави, се подразбира дека е мое мислењето. Мала забуна, ништо страшно.

Поздрав! :smir:

Vampires suck онака фино лепо гушнатки пред компјутерот.... ah good times

Alien, Alien VS Predator. Во филмот ке се најдат и жените (xenomorph) и мажите од друга страна на битката :)
New York I Love You,
Сите можни филмови на Вуди Ален
Ако сте “напален“ пар, може било каков досаден филм колку да се наместите, раскомотите, демек ке гледате.

Не знам како ви успева ама ја со мојава партнерка не можам еден филм асално да изгледам, така да сам ми е најдобра варијанта.

Дали девојките сакаат филмови од типот на American pie?

Atonement
Garden State
Before Sunset
The Fisher King

Сите овие ми се MUST SEE филмчиња, не само романтични, туку и ведри. Едноставно ќе се чувствувате посреќни откако ќе ги изгледате (освен Atonement можеби). Моја оценка за сите овие е минимум 9/10.
Инаку, доколку на мојата партнерка не и' се допаѓаат филмовиве, сериозно би се замислил за нашата иднина. But that's just me.
Овие беа за со партнерка, а за партнер.. Ако му е познато значењето на зборот "емоција", не би требало да има проблем. Во секој случај се подобри од класичните лигави романтични комедии n' shit.

(кој го ставил
b.gif
Sex and the City (2008) таму треба да му се забрани да пишува).

А кој си ти да кажуваш за вкусовите на другиот?

Само да те потврдам тој што го пишал Sex and Тhe City не треба да му се забрани да пишува туку да му се избриши профилот перманентно :pos:

Туку да не се буни Тамарче, СПОРЕД МЕНЕ филмот е еден од најглупите во историјата на филмографијата ;)

Он: Филм за со партнерката/партнерот?

Одвеано од виорот (1939)
Тhe Notebook (2004)
Breakfast at Tiffany's (1961)
Pretty Woman (1990)

Има уште доста али овие ми текнаа моментално ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom