СП Хрватска 2009 Македонија : Србија (28:32)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Naravno dace Bog da pa se ponovo sretnemo.

I mi smo imali problema sa povredjenim igracima, dvojica nasih igraca su se vec posle prve faze vratili u Beograd zbog povreda, Bojinovic danas nije uopste igrao. Nas je kratka klupa kostala poraz protiv Poljaka, ali trebamo biti zadovoljni i mi a i vi. Meni samo zao sto smi mi protiv jakoh reprezentacija odigrali odlicno ali smo pucali protiv slabijih kao npr. Brazil. Ali sve ovo je jedno veliki iskustvo koje ce da nam koristi u buducnosti.

se e mafija. na sila sakaat f.lazarov da go prodadat vo stranstvo. zatoa i stojanovic ne igrase. samiot stojanovic denes istakna deka e podgotven da igra ama koga nepismeni luge go vodat rakometot taka ke e. vednas smena na strucniot stab!!!

I mi smo imali problema sa povredjenim igracima, dvojica nasih igraca su se vec posle prve faze vratili u Beograd zbog povreda, Bojinovic danas nije uopste igrao. Nas je kratka klupa kostala poraz protiv Poljaka, ali trebamo biti zadovoljni i mi a i vi. Meni samo zao sto smi mi protiv jakoh reprezentacija odigrali odlicno ali smo pucali protiv slabijih kao npr. Brazil. Ali sve ovo je jedno veliki iskustvo koje ce da nam koristi u buducnosti.

И да победевте со Бразил пак со два бода ке отидевте во втората фаза, али бевте и те каква жртва на возот наречен Полска, во ненорнално добра форма се во вторава фаза, еве се пласираа и во полуфиналето иако влегоа со 0 бодови, наша среќа што истиве ја немаа оваа форма во првата фаза .

Спортски поздрав, и во иднина да бидете и вицешампиони во едно вакво натпреварување, после нас :D .

Поштено победивте.
Ја искористивте нашата наивност и брзоплетост во напад и ја превртивте утакмицата.
Ќе се сретнеме некогаш пак на реванш.:)

И да победевте со Бразил пак со два бода ке отидевте во втората фаза, али бевте и те каква жртва на возот наречен Полска, во ненорнално добра форма се во вторава фаза, еве се пласираа и во полуфиналето иако влегоа со 0 бодови, наша среќа што истиве ја немаа оваа форма во првата фаза .

Znam da bi otisli sa dva boda, ali je prosto nedopustivo da sa reprezentacijom koja sluzi za gol razliku mi pretrpimo poraz. Onda utakmica sa Danskom, tokom cele utakmice smo vodili cak i 9-7 golova razlike da bi na kraju izgubili golom 2 sekunde pre kraja. Na ovoj utakmici smo odigrali brzopleto i srljali iz greske u gresku sto su Danci iskoristili i primili smo dosta golova iz kontri. da smo ovu pobedili sad bi vec bili medju 4 najbolje reprezentacije. No ovo je prica u prazno sta bi bilo kad bi bilo i nema smisla da pricam o ovome.

Ja sam zadovoljan nije nas bilo dugo godina u rukometu i vratili smo se, sto mi je sasvim dovoljno.
P.S. Nadam se da cemo se sresti i u fudbalu i kosarci, vaterpolu i drugi sportovima, da ne bude samo rukomet.

Znam da bi otisli sa dva boda, ali je prosto nedopustivo da sa reprezentacijom koja sluzi za gol razliku mi pretrpimo poraz. Onda utakmica sa Danskom, tokom cele utakmice smo vodili cak i 9-7 golova razlike da bi na kraju izgubili golom 2 sekunde pre kraja. Na ovoj utakmici smo odigrali brzopleto i srljali iz greske u gresku sto su Danci iskoristili i primili smo dosta golova iz kontri. da smo ovu pobedili sad bi vec bili medju 4 najbolje reprezentacije. No ovo je prica u prazno sta bi bilo kad bi bilo i nema smisla da pricam o ovome.

Ja sam zadovoljan nije nas bilo dugo godina u rukometu i vratili smo se, sto mi je sasvim dovoljno.
P.S. Nadam se da cemo se sresti i u fudbalu i kosarci, vaterpolu i drugi sportovima, da ne bude samo rukomet.

Имате среќа вие србите ни се повреди Мојсоски.Да беше добар Наумче да не му беше скршен прстот ќе ви кажевме а за др спортови слаби сте.

Имате среќа вие србите ни се повреди Мојсоски.Да беше добар Наумче да не му беше скршен прстот ќе ви кажевме а за др спортови слаби сте.

Moramo da odgovorim, nadam se da moderatori nece da reaguju, jer je nevezano za rukomet.

Povrede su sastavni deo svakog sporta i ne treba u tome traziti razlog poraza.

U fudbalu ipak igramo i evropska i svetska prvenstva, jeste da ne doguramo daleko ali smo ipak ucesnici i peva se nasa himna.

U kosarci smo osvojili sve sto se moze osvojiti, poslednjih godina jesmo nesto slabiji ali nam Duda Ivkovic ponovo vraca veru u kosarku i mozemo ocekivati rezultate kao i ranije. Imamo igrace koji su vrhunski, samo ih treba malo spustiti na zemlju jer previsoko lete.

Odbojka takodje u vrhu, uvek medju 4 najbolje reprezentacije na svetu.

Vatrepolo takodje.

Tenis takodje.

P.S. nemojmo da iznosimo netacne cinjenice.

овој пораз највише ме налути и изнервира од сите до сега на ова СП,имавме и 5-6 гола предност,одличен голман-БОРКО,и неверојатно како дозволивме во второто полувреме да изгубиме,имавме многу зицер позиции што не ги погодивме,не искористивме предност од по две минути што ја имавме на неколку пати посебно во второто полувреме,мислам и покрај заморот кој е очигледен,и неколкуте повредени играчи не смеевме да дозволиме вакво нешто,
али добро 11-12 место во свет не е мала работа и треба да сме горди на нашите
и ова СП треба да биде основа за понатаму,да се работи поинтензивно посебно на физичката спремност на играчите

ај на корејцине лазаров да им брцне 10тина гола па да славиме поише:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Инѕаги, кога не се разбираш од спорт, подобро не коментирај. Еден пост не го пиша како што треба. Србите за ватерполо и кога беа со Црна Гора беа одлични а и сега се на врвот, за кошарка исто така.

GO GO GO GO MAKEDONIJA :D FUCK OFF SRBI PLZ ! ABER NEMAAT OVIE OD RAKOMET BE OVIE LI DA NE TEPAAT AHH ! Koj pisal deka dobro igraat i zasluzeno neka se seksa zaedno so srbite !

Мислам дека ќе беше неверојатно ако нашите на цело првенство не одиграа едно полувреме како денешното 2ро. Знаеме во минатото колку пати сме гледале ваква брзоплета игра, со безброј потрошени топки и промашени зицери. Одбраната беше посебна приказна, да се примат 7 - 8 гола со играч повеќе до сега немам видено.
Како и да е очигледно е дека веќе се исцрпени играчите и искрено мислам дека ќе загубиме и од Кореја. Претпоставувам дека играат брз ракомет што нас не ни одговара, а и не знам колкава е мотивацијата кај нашите после овие 3 порази.
Сепак генерално ова првенство е успешно и треба да се извлечат поуки за наредните на кои се надевам ќе се пласираме. Оваа генерација има потенцијал и потребно е само подобра физичка спременост, ротација и пред се повеќе анализи на противниците и испробување различни тактики. Тоа беше најголем минус за стручниот штаб.

Да во право си и време е да ставите катанец на темава да не се повторуваме по 100 пати, дискусијата нека продолжи во генералната тема :smir:

INZAGI bidi malku realen,Jas sum MAKEDONEC, i mnogu si ja sakam ovaa drzava no nemozam da kazam deka nie opsto sme podobri od srbite vo sport.Vidi samo sto pravat vo tenis,Gjokovic e tret vo svet a imaat i dve devojki vo najdobrite pet na rang lista.Vo fudbal stalno gi ima na svetsko ili evropsko,vo kosarka se vrakaat vo forma i pak ke bidat vo samiot vrv,vo odbojka se zverovi,vo vaterpolo ne ni treba da se pravi muabet,stalno se vo finale,taka da bidi REALEN.:smir:

Инѕаги, кога не се разбираш од спорт, подобро не коментирај. Еден пост не го пиша како што треба. Србите за ватерполо и кога беа со Црна Гора беа одлични а и сега се на врвот, за кошарка исто така.

:nenene: моментално комотно можиме да му парираме на србите во кошарка

:nenene: моментално комотно можиме да му парираме на србите во кошарка

Зборев генерално каде е спортот во нивната земја, каде е во нашата. Што сакаш од нашата, деца пијани во школо одат, па спортот да е развиен.:kesa:

Клуч на темава :locked:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom