СП Хрватска 2009 Македонија : Србија (28:32)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добар пост:)

Кире мораше да биде штеден на натпреварите на пример со Алжир и уште на некој, тоа е грешка на селекторот.

Грешка на селекторот е и играњето на Ф. Лазаров, грешка на селекторот е неиграњето на Велко Марковски во напад кој што е висок и корпулентен играч и на подготвителните натпревари имаше висок процент на реализација, ете ти уште еден лев бек неискористен.

Тврдам дека играчите односно оваа генерација можеа да стигнат до полуфиналето на првенствово, ама поради горе наведените причини т.е селекторот ке мора како и секогаш да се задоволиме само со тоа најбитно е да се влезе во вториот круг па макар и да не убијат од порази.

Тоа ме боли, преку кур ми е веќе само да го слушам тој муабет, младоста на ракометарите си тече полека, Кире има уште едно првенство квалитетно да го изигра, исто и Димовски, Мојсовски, Макалоски...
А како стојат работиве на Европсково нема да се квалификуваме...

Filip Lazarov i Ilija Temelkovski ne se za vo ovaa reprezentacija,tie se za vo nekoja selska liga.Filip L.e prav baletan,deckoto pojma nema, ne znae da odi a kamo li da igra rakomet.A,za Ilija T. sto da se kaze,tipot e presreken sto ke se pozdravi so trenerite na Germanija i na Danska,pa toa li e trener,bez nikakov avtoritet,neka odi da si ja ceska prokelavata glavicka vo nekoja vtora liga.KIRE e zver samo i on e od krv i meso i nego mu treba nekolku minuti zamena.Tvrdam deka da imavme drug trenet kako Saveski i da ne igrase Filip Lazarov tuku da igrase RADE a i da gi imavme i MAJNOV I KUZMANOVSKI ako ne za medal ke igravme za 5 mesto.VERUVAJTE DEKA MOZEME MNOGU POVEKE,SAMO VAKA NE!!!!!

Добар пост:)

Кире мораше да биде штеден на натпреварите на пример со Алжир и уште на некој, тоа е грешка на селекторот.

Грешка на селекторот е и играњето на Ф. Лазаров, грешка на селекторот е неиграњето на Велко Марковски во напад кој што е висок и корпулентен играч и на подготвителните натпревари имаше висок процент на реализација, ете ти уште еден лев бек неискористен.

Тврдам дека играчите односно оваа генерација можеа да стигнат до полуфиналето на првенствово, ама поради горе наведените причини т.е селекторот ке мора како и секогаш да се задоволиме само со тоа најбитно е да се влезе во вториот круг па макар и да не убијат од порази.

Тоа ме боли, преку кур ми е веќе само да го слушам тој муабет, младоста на ракометарите си тече полека, Кире има уште едно првенство квалитетно да го изигра, исто и Димовски, Мојсовски, Макалоски...
А како стојат работиве на Европсково нема да се квалификуваме...

Абе каков Марковски во напад, сега треба да се работи повеќе со Филип да го подобри шутот и секако да се врати Раде во екипа во прва постава.
Димовски и Мојсовски се враќаат во квалификации и мислам дека ќе треба сериозен пристап и високи победи дома против Исланд и Норвешка, бидејќи реков ако се пропушти едно високо натпреварување, ќе паднеме многу.

Абе каков Марковски во напад, сега треба да се работи повеќе со Филип да го подобри шутот и секако да се врати Раде во екипа во прва постава.
Димовски и Мојсовски се враќаат во квалификации и мислам дека че треба сериозен пристап и високи победи дома против Исланд и Норвешка.
Да да треба да се работи....не сум у тек или у светов има трансплантација на мозок?:)

Да да треба да се работи....не сум у тек или у светов има трансплантација на мозок?:)

Не.Има една метода тренинг се вика:)
А каква е ситуацијата во нашата група во квалификациите за европското?Табела, преостанати мечеви?

Me iznerviraaa nasiveeee leleleleleeeeeee biva li u sekoj sport da pravime vakvi gluposti be :tv: teski gluposti pravea denes

@ Џену: Лично сметам дека твојот пост е земен во глобала како играла и што направила Македонската репрезентација на сите натпревари на првенството.СЕКАКО дека ќе ги пречекаме како вистинки херои кога ќе се вратат,СЕКАКО дека во овие денови уназад ни ги полнеа срцата и не обединуваа во секој можен дом,секое можно кафуле,секада каде што има ТВ.Но како што гласи темава моментално,фрустрациите кај некои од членовите беа за денешниот натпревар,а не глобално за дострелот на Македонската репрезентација.Такада,постот Ти беше лична потврда како треба да ги третираме ракометарите но се што пиша во врска со денешниот натпревар не се коси со ничие предходно мислење на темава и нема зошто да сметаш дека некој "плукал" залудно.Секој што плука и што пишува нешто против,само тој сам нека се страми од сопствениот идентитет,зошто му бришеш постови,нека се срами до крај и нека јаде го*мна,ќе биде етикетиран како предавник,барем од моја страна :smir:

Jaс бришев меѓусебни препуцувања и еднозборни постови. Ништо друго не чепнав. Не ме изнервираа коментариве за денешната игра, реални беа повеќето, ме изнервира македонскиот синдром на јадење гомна, ни го срамеле името и дека не заслужуваат да го носат дресот. Знаеме кој не заслужува да го носи дресот, но не треба да се генерализира :)

Неможеш да го мериш курот со црнец, а да изгубиш од кинез!! Ова денеска ја отсликува нашата игра:)

Малце хумор да додадеме, пробувам да се излечам од кризава што ме зафати од прееска:)

Димовски и Мојсовски се враќаат во квалификации и мислам дека ќе треба сериозен пристап и високи победи дома против Исланд и Норвешка, бидејќи реков ако се пропушти едно високо натпреварување, ќе паднеме многу.
После онаков понашај и недисциплина на теренот на Филип прво треба да му се удри ќотек па после се друго да се превземи со него и на ментален и на психофизички план.Само така ќе му дојде умот.Рано е за да се замислува ѕвезда :smir:

Jaс бришев меѓусебни препуцувања и еднозборни постови. Ништо друго не чепнав. Не ме изнервираа коментариве за денешната игра, реални беа повеќето, ме изнервира македонскиот синдром на јадење гомна, ни го срамеле името и дека не заслужуваат да го носат дресот. Знаеме кој не заслужува да го носи дресот, но не треба да се генерализира :)
Не се слагам, у овој случај треба да се генерализира затоа што тие луге на теренот се едно семејство, еден тим. Тие еден без друг неможе да функционираат, како браќа близнаци.

Додека не заврши првенството нема да коментирам за ниеден играч посебно затоа што тоа не е ок и не е фер!

Кога ке заврши првенствово ке напишам една анализа за играта на секој играч посебно нормално од моја гледна точка.

Јас знам дека тие моментално што играат се 96% од најдоброто во Македонија, ама денеска да бидеме реални не покажаа ништо.

Јас никогаш не сум пцуел наш играч во било кој спорт кога ке промашел нешто, ама да го видам дека се трудел, дека со срце и со пот го направил тоа.
Мене ми е јасно и за сите пропратни работи во спортот, како витамини, исхрана, тренинзи и се.

Ама кога еден играч ке се оформи и ке стигне до некој стадиум на развивање како спортист многу е мала разликата да речеме во кондиција, во сила и слично. 10 минути повеќе може е разликата?
Ме сфаќаш така?

Во спортот највеќе е битна желбата за победа, моменталниот мотив, психата...другото влегува во втор план.

Си се замислила некогаш што е разликата помеѓу Кристијано Роналдо и Кака да кажеме? Зашто секогаш сите го сакаат и го почитуваат Кака повеќе?

Ти текнува како Грција стана европски шампион во фудбал? Душата ја оставаа тие клети грчишта на терен.

Ти текнува како Индира Кастратовиќ на европското си поигруваше со Данска, иако исто така ги изигра сите утакмици и даваше 150% од себе

Ти текнува како малиот МЗТ го победи големиот Реал Мадрид, ти текнува како не затрепери раката на Перо Блажевски на слободните...
...мала е разликата помеѓу големите и малите, нијанси се во прашање.

Кога било кој македонски играч во било кој спорт ке го сфати и ке го примени ова ке бидеме големи во сите спортови!

Ах Кајганава да беше некој електронски или во најмала рака печатен медиум гарантирам дека со вакви мислења ќе допринесеше за идеализирање на репрезентацијава.Дури и на дресот ќе пишуваше КАЈГАНА ТВ :smir:

Чапо, во право си и ти, јасно ми е што сакаш да кажеш. Имам и да те дополнам, ама сега одам на пливање, ќе пишам кога ќе се вратам ако не заспијам :)

да бидеме реални.
србите се поквалитетни од нас, мене не ми смета тоа да го признаам.
но тоа не е пресудно за поразот. поквалитетни од нас во моментов се сите што ги победивме (освен алжир) па квалитетот не беше пресуден.

е, ама, квалитетот не е пресуден само кога се надполнува со пожртуваност, борбеност, фанатичност, па и среќа. бидејќи како што сите знаеме, соблекувалната на нашите била како болница, надвор од тимот клучните играчи, и немање соодветни замени.

разберете луѓе. немаме ние голем избор. еден бек имаме, ако тој се повреди, не дека немаме во список друг, него воопшто немаме доволно квалитетен во републиката :) па мора некој просечен играч.

тоа е проблемот. изборот е лимитиран. и кога изборот е лимитиран, селекторот е тој што треба да одговори зошто во екипата има тројца пикери од кои едниот куца, а зошто малтене немаме лев бек?
и не само тоа.. треба да одговори за многу тактички решенија, бидејќи е должен. не е репрезентацијата негова. он е таму нас да не преставува, во наше име носи одлуки, и треба се да одговори!

промашените контри, зицери, грешките, пробивања.. се тоа си постои во нашата репрезентација од кога ние постоиме. не е ништо сменето. сменето е само тоа што, и покрај тие грешки, ние веќе не се посрамотуваме. него нијанси одлучуваат со светски велесили. кога тие би ги отстраниле, каде би ни бил крајот...

затоа реков и во мојот претходен пост, со право очекував повеќе од нашите, и тоа е позитивна критика. воопшто не сум разочаран бидејќи дадоа се од себе. ама верувам дека и они самите се свесни колку бевме блиску до висок пласман.

да не ја заборавиме изјавата на кире дадена на почеток на светеско: ако треба да бирам помеѓу 6то место на светско и учество на наредно европско, тогаш би го одбрал европското. едноставно не беа преоптоварени со пласман овој пат, бидејќи оваа генерација прв пат игра заедно на големо натпреварување, така да континуитетот е најбитен. не за друго, губиме или победуваме, едноставно видовме дека прекрасно е да се учестувава на вакви настани. живна нацијата како никогаш порано.

додека истиве играчи тераа квалификации и бараж, 90% од вас овде што ги вреѓате сега, не ни знаеа дека воопшто се играат квалификации. од кога почна светското, ОП... сите некако селектори станавме :) не иде тоа така. затоа искрено, воопшто не ме изнендауваат сите навреди кон нив. така било секогаш. класика :)

тоа е проблемот. изборот е лимитиран. и кога изборот е лимитиран, селекторот е тој што треба да одговори зошто во екипата има тројца пикери од кои едниот куца, а зошто малтене немаме лев бек?
и не само тоа.. треба да одговори за многу тактички решенија, бидејќи е должен. не е репрезентацијата негова. он е таму нас да не преставува, во наше име носи одлуки, и треба се да одговори!

Точно, тоа е според мене и според 90% од сите мислења што ги слушнав деновиве низ ракометни разговори, клучната грешка на ова првенство. Само што мислам дека не е селекторот тој кој одлучил за ова, за жал некој си ги протурка личните интереси по којзнае кој пат во нашиот репрезентативен спорт.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom