СП Хрватска 2009 Македонија : Србија (28:32)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Темелковски нека си оде под итно за денешниот пораз го укривувам дирекно него заради многу причини или предходните порази што ги доживеавме ќе наведам неколку работи а можеби ги има и повеќе ако грешам некој нека ме поправе..

Прва грешка му е изоставувањето на Раде Стојановиќ од екипата.Пошто сум од Кавадарци а иам пријатели другари од Неготино ќе кажам некои работи кои се лафат по Неготино од кај што е Раде Стојановиќ сите мислат дека тој не настапува заради повредата ако добро се сеќавате на неговата изјава пред тргнувањето за Хрватска за А1 кога беше запрашан дали може да настапува тој одговори дека е 100% спремен и може да даде максимум.Еве нешто друго се говори дека наводно бил во конфликт со нашиот капитен Кире Лазаров и за тоа е исфрлен од составот со цел да настапува неговиот брат Филип.Друга шпекулација е наводно не се вклопувал во концепцијата на селекторот Темелковски во неговата 3-2-1 формација која не ја одигравме ниту еднаш пратејќо го ова Светско целосно и можам да тврдам дека ние од 6-0 не отстапивме ниту еднаш.
Доста е веќе со пикање на татини синови или луѓе кои имаат врси во репрезентацијата пошто и самите увидовме дека тоа апла се случува или попрецизно кажано случајот со Филип Лазаров и Александар Јовиќ.Искрено Филип нема квалитет да игра во Репрезентацијат на Македонија али ајде на некој начин е морално тоа заради неговиот брат Кире или пак ич не ми е јасно зошто Јовиќ е земен за Репрезентацијата човекот ама баш никогаш не ми се свиѓал како играч уште кога играше и во Вардар,Пелистер,Металург така да мораме малце да размислиме за некои постапки кои што се направени односно господата од Макстил не значи ако ја спонзорираат Репрезентацијата е морално да настапува скоро цел нивен тим пошто има поквалитетни играчи и од нивните кои што се запоставени така да ние можеме до кога сакаме да се залажуваме дека сме оствариле голем успех али усвари направивме големо разочарување можевме да играме и во полуфинале али некои грешки односно грешното селектирање на играчи дојде до израз и неможевме понатаму:nenene::helou:

Србија одигра подобро.Тоа е факт.Па кој што сака нека збори!
Нашите се по втор пат од независноцта на едно светско првенство.За најголем дел од нив ова е прво вакво такмичење.Ништо ни е страшно ни катастрофално.
Нашиот селектор очигледно е дека не работел со момците како се игра во одбрана пресинг или фластер на неколку играчи.Единствено што знаат е одбрана 6-0 и 5-1.Цело светско не одиграа фластер и тоа ми е многу чудно?!
Тој Филип Лазаров , да се истера под итно, ама под итно од селекција дека тој е единствениот условно кажан дибек што мисли е брат му па шутира како ке му текне и од кај ке му текне.Е од него коса ми се крева секој пат.
Се на се момците веке напишаа историја!Ке се паметат дека после пауза од 10 години дојдоа на светско и поразија светски вицешампион, и една од најслилните репрезентации во светот Русија.Влегоа мегу 12 најдобри , и тоа е најмногу што можеа.Сепак, се работи за светско првенство со многу тежок распоред на натпревари, на кои нашите репрезентативци не се навикнати.
Секоја чест момци што успеавте да стигнете до тука и да не направите срекни, барем за момент.Па да сме живи и здрави, да дочекаме да ве гледаме на некоја погорна позиција!

Јас бев нашколо ама сеа се разочарав неизмерно..Сеуште неможам да верувам за ова..Темелковски треба да се линчува..не би обвинили никој од нашите ракометари само на овие од стучниот штаб и се шо е поврзано со тоа.....леле да се пред мене незнам што ќе им направам.!:nenene::nenene:не се води репрезентација од светски квалитет како нашата така бе!!

Не ми се верувам и не ме интересира дали ќе бидем 11 или 12..мене само ме интересира да дадат отказ цел стучен штаб!!

Оправдање им било заморот така рече нашиот прочуен тренер.А од наредното светско изгледа ќе се воведел нов режим зш вака многу се заморувале и повредувале играчите.

Еден од најдобрите голови до сеа :icon_bigg

Оправдање им било заморот така рече нашиот прочуен тренер.А од наредното светско изгледа ќе се воведел нов режим зш вака многу се заморувале и повредувале играчите.
Еве ја според мене главната причина...Па ја да сум на негово место коа го глеам не идат работите абе пут под нозе и дома.Ебате го факаат у кадар како си брца у нос. :tapp:

Еден од најдобрите голови до сеа :icon_bigg

Еве ја според мене главната причина...Па ја да сум на негово место коа го глеам не идат работите абе пут под нозе и дома.Ебате го факаат у кадар како си брца у нос. :tapp:

Види прво што фризура има а за останатото све ќе ти се разјасни.

Види прво што фризура има а за останатото све ќе ти се разјасни.

Абе нема врска како изгледа или како се однесува важно е да знае да го организира тимот и да ја одбери најдобрата тактика, а нашиот Пантиќ (ако некој се сеќава на ликот од познатиот серијал Тесна Кожа) нема способност ни за едното ни за другото.
Офф топик
Имаше еден тренер на Баер Леверкузен тежок наркоман беше, на натпреварите скришно шмркаше кокаин, ама му фаќаше глата за фудбал и никој не го гибаше.

Трајко Камчев ака В`кот, за тренер на Македонија!!
Секој тренинг ќе има по 5 повредени репрезентативци!!:music3:
ПС голот на Дивиот беше подобар, овој по на среќа беше...

Абе нема врска како изгледа или како се однесува важно е да знае да го организира тимот и да ја одбери најдобрата тактика, а нашиот Пантиќ (ако некој се сеќава на ликот од познатиот серијал Тесна Кожа) нема способност ни за едното ни за другото.
Офф топик
Имаше еден тренер на Баер Леверкузен тежок наркоман беше, на натпреварите скришно шмркаше кокаин, ама му фаќаше глата за фудбал и никој не го гибаше.

Џабе на овој не му фаќа главата.Да му вика цела публика да стави фластер со играч повеќе кога играат на пр.со србија не тој обична формација играше па затоа не скинаа бековите кога СРБИЈА ИМАШЕ ИГРАЧ ПОМАЛУ.

Трајко Камчев ака В`кот, за тренер на Македонија!!
Секој тренинг ќе има по 5 повредени репрезентативци!!:music3:
ПС голот на Дивиот беше подобар, овој по на среќа беше...

:pos2:

В'кот беше :zver:!

Ти! Слекувај трењерката и влегувај!... Овој влегува и промашува зицер... В'кот бесен, вика тајмаут и: “кој ти рече тебе да влезеш мајмун еден! Седи таму да не ти видам појќе...“

Лудило...

Кај е сега тој човек, уште ли е во ракометот?

Imate odlicnog golmana i samo zahvaljujucu njemu pretrpeli ste poraz od 4 gola.

Mi smo odigrali jako dobro sa igracem manje, kada smo u drugom poluvremenu imali 3-4 iskljucenja i to nas je odrzalo u igri. Onda smo se odlepili i sacuvali prednost do kraja. Sve u svemu dobra utakmica. Toliko od mene.

Imate odlicnog golmana i samo zahvaljujucu njemu pretrpeli ste poraz od 4 gola.

Mi smo odigrali jako dobro sa igracem manje, kada smo u drugom poluvremenu imali 3-4 iskljucenja i to nas je odrzalo u igri. Onda smo se odlepili i sacuvali prednost do kraja. Sve u svemu dobra utakmica. Toliko od mene.

Не одигравме ни 20% од можностите поради многу повредени играчи и кратката клупа. Да игравме во групата друга песна ќе беше. Честитки на победата. Биќе дана за мегдана :smir:

:pos2:

В'кот беше :zver:!

Ти! Слекувај трењерката и влегувај!... Овој влегува и промашува зицер... В'кот бесен, вика тајмаут и: “кој ти рече тебе да влезеш мајмун еден! Седи таму да не ти видам појќе...“

Лудило...

Кај е сега тој човек, уште ли е во ракометот?

Tрајко или во Кавадарци познат како В'кот беше легенда на Кавадаречкиот ракомет еејј тогаш времиња беа тоа он каа беше тренер сите играчи му се плашеа не смееше пиле да прелета али поради слабо срце се одкажа од ракометот и сега си ужива има сопствена продавница за авто делови и е надвор од Тиквеш еве веќе 2-3 години:salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom