Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Несакам ова да се случи,ама и лани исто Динамо имаше 15 бода предност и на крај во последни 3 кола титула зема.Веруј ми би сакал да си во право,али ја после тоа лани малце сум претпазлив,т.е. не ги потценувам толку.15 бода предност веќе направи Динамо,нема шанси да киксираат толку за да ги стигнете!!!
Џабе глупости тропаш!
SJE братче не ни сакав да те испровоцирам него со факти да ти ја докажам големината на Хајдук како клуб и колку Хајдук значи за Сплит и цела Далмација . Слободно негирај ме ако не сум во право
Секако и новина од оваа сезона е тоа што Хајдук има нов интернет портал кој е прекрасно уреден , сите може да го посетите . Повелете
http://www.hajduk.hr/
Има уште по рутинирана бе друже не се секирај ти :helou: .Фала богу,рутинирана победа да имате.
ХАЈДУК - ЗАГРЕБ 2-0
Конечно добра игра и победа кога е најпотребано за Сплитските Били . Во ниту еден момент од натпреварот гостите од главниот град не се заканија по голот на Субашиќ . Иако се очекуваше гостите да прикажат многу повеќе од претходните кола со новиот тренер Штимац сепак тоа не се случи . Головите ги постигнаа Анас Шарбини во 54 минута и Панџа во 64 минута од второто полувреме . Следен натпревар за Хајдук е во Купот во Среда против тимот на Липик а додека во недела ги очекува пеколно течко гостување против Цибалија во Винковци .
Еве ги головите
![]()
![]()
![]()
![]()
Мислам дека младите играчи што не играат за 1 тим ќе ги праќаат на позајмици во помалите клубови за отпуштање незнам ништоВраќање на старо.Честито на победа,али се знае пак ќе бидете втори :smir:
Само слушам ќе имало чистки во Хајдук,знаеш нешто за тоа?
Ќе отпуштале и играчи и други вработени во клубот,се на се 50 души.
За следното коло,Цибалија е најнезгодна екипа во Хрватска,оваа сезона добри се.Но сепак ако играте на ниво победа не ви бега.
Многу касно го донесоа . Да го донесоа на почетокот на сезонава пред настапите во Лига Европа , Хајдук сигурно ќе беше далеку погоре на табелата . Не за џабе е толку искусен тренер бидејќи во Серија А беше тренер на Џенова , Катанија , Каљари и Наполи . Донесе многу свежина и позитивна атмосфера со тимот тоа е сигурно . :helou:http://sportske.jutarnji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=14019
Овој новиов трнер Реја ви е многу добар.Се гледа знае што прави,во клубот е две недели,а знае за секој играч каков е кој мани и предности ги има,за првенството знае доста.И голем реалист е.Сам си признава 2 место и титула во купот се реланост.Ми се свиѓа интервјуво,ем затоа што си признава дека Динамо ќе биде шампион и затоа што знае што работи.
Големите клубови се познаваат по такви работи , да се извадат коа е најтешкоАбе скоро да се посрамотивте во купот.На полувреме губевте 3-1 од третолигашот Липик.На крај 3-5 победивте.