Не! Напишаното е напишано. Меѓутоа реториката во напишаното не кажува за никаков финален резултат, туку само дескрипција на даден настан во дадено време како што кажав во претходниот пост. Тоа е јасно! А кажав дека е ТРАЧ се ова понаваму од напишаното во книгата што го презентирате вие. Напишаното е дескрипција, која вие сакате да ја претворите во остварен резултат....е тоа го сметам за Трач. Јас знаете како го нарекувам народот кој се занимава со трачеви. СУНГЕР ПОПУЛАЦИЈА. Која упива се што медиумот пружа.
Види, ако сакаш да го дискредитираш Глигоров, тоа е твоја лична работа. Јас на „стариот лисец“ му верувам за напишаното во врска со Фрчкоски и непристојниот предлог, бидејќи тогаш кога ја пишувал книгата не гледам причина да не лажел, нити контра реакција од човекот кој повикува на некакви кршења нозе денеска паралелно со ветувањето дека ќе ја внесе земјата како и да се вика во тој момент, во Еу.
Нема начин да ја водиш дискусијата во насока дека јас конкретно сум изманипулиран од медиумите, кога „медиумот“ на кој се повикувам е првиот претседател на суверена Македонија.
moze da trubi kolku saka ama negovata mok da ostvari del od toa trubenje e svedena na nula
Не е во прашање моќта, во прашање е наравот на кандидатот бе фајрвол.... Како да гласам за Фрчкоски кога се за шо се залагам е спротивно од неговото минато дело? Не одам понатака и да тврдам дека е спротивно на здравиот разум, и слични снобулења, но стварно, нити со пиштол на глава нема да гласам за човек кој функцијата претседател ја гледа како супер прилика за екстра кеш.
А јас сум имал прилика и лично да комуницирам со Фрчко, и признавам дека ми беше доживљеј со таков мангуп да праам муабет. Тој дури и во погледот изгледа контраверзно и така комуницираше дури и со мене, со по некоја пцовка у контекст на муабет:pos2: али ја слушнав неговата големина и искуство во неколку реченици.
Нели?
Фацесто е да дискутираш со поранешниот министер за внатрешни работи, во времето во кое се случува атентат на претседател на републиката и да те фасцинира реториката на човекот која е толку „приземна“ и блиска до народот
Другото, шо посредувал дил за продажба на името, отворено напишан во биографијата на претседателот врз кој е извршен атентатот споменат погоре, е минорна работа и потполно треба да се замени со фасцинацијата од муабетот со таква ѕверка која знае да те шармира со скопскиот сленг. Прекрасно.:back: