Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто се си мислам дека Ѓорѓе Иванов беше член на младината на СДСМ,ама го замрзна членството кога не му дадоа амбасадорско место во незнам која земја?
Нека ме поправи некој......
Nepopravliv si.

Абе Ѓорѓи Иванов ќе биде нов претседател незнам што толку си кинат живци комуњарчињава :)

A dali si chul deka Ivanov e eden od pogolemite komunjari?Em toa vo dpBne.SDSM odamna se ischisti od takvite kako nego,nivnoto trulo seme sega e vo redovite na dpBne.:helou:

Odgovor na Osa

Аргументи се аргументи нема високоинтелектуални или нискоинтелектуални.Би бил срекен кога би го демантирал моето претходно пишување.Но не пак сдмовски манир.Избегнување на одговор и напад.СДСм треба да ги остави историчарите да си ја работат работата а тие да се зафатат со контрамерки и предлози на актуелната влада да понудат опција и во економија.За крај одговори ми зошто три години имате рејтинг 9 отсто а ВМРО 30 отсто зошто ке изгубите на локалниве избори што би рекол Никола Поповски во колумна на утрински успех би било да се добијат 6 до 10 општини.Или пак мозеби мислите дека народот што му нуди подршка на Груевски во толкава мера е поглупав од вашето раководство.Доста го потценувате народот и свртете се кон себе извршите внатрепартиски реформи за да Македонија има опозиција на наредните избори2012.

... Треба само да не избереме шеф на држава и да падне малку крв во Охрид, Струмица, Штип или Кочани на 22 март. Така си испланирал Црвенковски кој веќе најави дека уставно и неуставно, институционално и вонинституционално, а во име на својот мерак, ќе ја руши оваа власт.

Од каде толку сила и самоувереност кај тој продуван политичар Б.Ц.? Неговите ментори од раните 90-ти години (од север) одамна ги нема на политичката сцена. Арно ама типот се сили со уште поголема жештина?

Изгледа дека северните пријатели ги заменил со јужни. А тие - јужните, се ќе направат за да го мафнат Грујо од власт. И анализирајќи ги сите политичари кои може да му се спротивстават на Грујо - нормално го нашле Б.Ц.

Само во една работа се заебале, и гејците и Б.Ц.: Грујо не е како ебиветерот љуБчо.

На 22 март уште победа за ВМРО-ДПМНЕ.Дај боже Црвенковскои да стане официјален лидер на СДСМ за ВМРО подолго да владее.Самоувереноста кај Црвенковски произлегува од неговиот психолошки профил.Мислим то ти је посебна владајуча раса која што како што вели Мирка Велиновска тој не верува дека ке умре.Во СДСМ нема маж што ке му рече НЕ на шефот како што Грујо му рече на Љубчо.Проба Бучко ама го снема од лидерска позиција.Тоа е научна фантастика СДСМ без Бране.

Najnovata zaebancija na vcherashniot centralen na DPMNE,liderot morashe da ja goltni.Po odlukata zad Ivanov da zastanat i pratenicite sledeshe komentar : Od sekogash nasheto chlentvo ne znaelo ni da se potpishe.Za sekoj sluchaj si imame nie vo rezerva 30 pratenici.

На 22 март уште победа за ВМРО-ДПМНЕ.Дај боже Црвенковскои да стане официјален лидер на СДСМ за ВМРО подолго да владее.Самоувереноста кај Црвенковски произлегува од неговиот психолошки профил.Мислим то ти је посебна владајуча раса која што како што вели Мирка Велиновска тој не верува дека ке умре.Во СДСМ нема маж што ке му рече НЕ на шефот како што Грујо му рече на Љубчо.Проба Бучко ама го снема од лидерска позиција.Тоа е научна фантастика СДСМ без Бране.

Za vashite soveti da se oslobodime od B.C. I tebe i na site vas vi e jasno deka, dokolku vie znaete deka SDSM nema da bide jaka partija so B.C., nikogash nema da laete protiv nego. Kje vi odgovara da ja vodi toj partijata. Ama jasno vi e shto bi se sluchilo so SDSM ako toj povtorno stane lider i tokmu toa ve plashi.

Од каде толку сила и самоувереност кај тој продуван политичар Б.Ц.? Неговите ментори од раните 90-ти години (од север) одамна ги нема на политичката сцена. Арно ама типот се сили со уште поголема жештина?

Изгледа дека северните пријатели ги заменил со јужни. А тие - јужните, се ќе направат за да го мафнат Грујо од власт. И анализирајќи ги сите политичари кои може да му се спротивстават на Грујо - нормално го нашле Б.Ц.

Само во една работа се заебале, и гејците и Б.Ц.: Грујо не е како ебиветерот љуБчо.

Po prashanjata i scenarijata koi gi zagatnuva Mirka Velinova, Grujo e pogolem ebivetar od Ljubcho-na Ljubco mu beshe prv pat, na Grujo ke mu e po vtor pat...
B.Crvenkovski ima 100% kontola vrz sluzbata i vrz vojskata.
Pogledni ja emisijava-poslednata epizoda, ako te zaintrigira pobaraj gi i ostanatite pet ili pishi mi PP da ti gi pratam.

http://b92.blip.tv/file/1517407/

Аман па и до сега ви беше лидер па пак губевте.Во моментот тој има 8 отсто и значи кога ке се врати во СДСМ ке има 40 отсто како да не.Ако народот го сака и сега ке го сака зошто да чека да биде претседател на СДСМ.Па тој и сега и тогаш ке ги има истите ставови и име и економија и се.Само знаеш тоа е рецидив од минатото комунистичко.Тогаш така се мислело кога ке умре Тито што тогаш.Култот на личноста ја држеше федерацијата заедно после се распадна.Додека ние се врзуваме идеа не за личност.Само Господ е вечен ниеден чове.Само одговори ми хипотетички ги изгубите изборите 2012 што тогаш со СДСМ бидејки сте толку врзани со неговиот лик ке има ли чаре или пак ке биде претседател на СДСМ.

Аман па и до сега ви беше лидер па пак губевте.Во моментот тој има 8 отсто и значи кога ке се врати во СДСМ ке има 40 отсто како да не.Ако народот го сака и сега ке го сака зошто да чека да биде претседател на СДСМ.Па тој и сега и тогаш ке ги има истите ставови и име и економија и се.Само знаеш тоа е рецидив од минатото комунистичко.Тогаш така се мислело кога ке умре Тито што тогаш.Култот на личноста ја држеше федерацијата заедно после се распадна.Додека ние се врзуваме идеа не за личност.Само Господ е вечен ниеден чове.Само одговори ми хипотетички ги изгубите изборите 2012 што тогаш со СДСМ бидејки сте толку врзани со неговиот лик ке има ли чаре или пак ке биде претседател на СДСМ.

Za razlika od DPMNE, SDSM ima stav i stoi cvrsto zad nego ili poddrzhuva edna lichnost dodeka od drugata strana kaj DPMNE i magare da staat za pretsedatel kje glasaat samo od DPMNE da e.Sluchajov so Ivanov kje bidi ist i koga Gruevski kje pobara od vas da glasate za Albanec kandidat za pretsedatel pa kje ve chitame po forumite deka taka moralo da bidi.Malo retro : Gruevski tvrdi deka dogovor megju DUI i DPMNE za pazar na glasovi,i se kje beshe vo red dodeka vchera vecher Teuta ne go demantira Gruevski vo emisijata od Olivera na Alfa TV deka DUI kje go poddrzhat Ivanov dokolku nivniot kandidat ne vleze vo vtor krug a za vozvrat ochekuvaat poddrshka od Gruevski.

Za razlika od DPMNE, SDSM ima stav i stoi cvrsto zad nego ili poddrzhuva edna lichnost dodeka od drugata strana kaj DPMNE i magare da staat za pretsedatel kje glasaat samo od DPMNE da e.Sluchajov so Ivanov kje bidi ist i koga Gruevski kje pobara od vas da glasate za Albanec kandidat za pretsedatel pa kje ve chitame po forumite deka taka moralo da bidi.Malo retro : Gruevski tvrdi deka dogovor megju DUI i DPMNE za pazar na glasovi,i se kje beshe vo red dodeka vchera vecher Teuta ne go demantira Gruevski vo emisijata od Olivera na Alfa TV deka DUI kje go poddrzhat Ivanov dokolku nivniot kandidat ne vleze vo vtor krug a za vozvrat ochekuvaat poddrshka od Gruevski.

Ти бе легендо од кога ти ги читаме бисерите на форумов немаш кажано еден став што се разликува од оние на СДС, ти ли се најде да кажуваш за партиска послушност... :pos2:

Ти бе легендо од кога ти ги читаме бисерите на форумов немаш кажано еден став што се разликува од оние на СДС, ти ли се најде да кажуваш за партиска послушност... :pos2:

Bugar za razlika od tebe moite stavovi se isti so onie momentalni chelnici na SDSM i mojot stav ostanal nepromenet dodeka tvoite bea isti so onie na Ljubcho,Gruevski pa sega Ivanov.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom