МЛЕКАРИ идете у пм

И без кризава голем број беа на работ, а сега ќе биди катастрофа.

Како бе,па ете ќе го спасат млекарот со фирма,кому наместо 6000 денари сега ќе му земат 5000.Знаеш ли каков ефект ќе предизвикаат со тие 1000 денари?Има сите да се затрчаат да отвораат фирми,кој мораат меѓу другото да плаќаат и најскапа вода во светот од 60 денари по кубен метар,иако набавната цена и е само 2 денари.Всушност излезе дека водата за кравите во Прилеп е поскапа одколку млекото што им го одкупиле од Шведмилк.:pos2:

Кои млекопроизводители бе, вистинските млекопроизводители немаат време да стојат по цел ден на пат и да се пијанчат. На овие олоши со политичка заднина требаше уште првиот ден да им се дотера умо со ќотек.
А во договорите шо ги имат потпишано со сведмилк им стои кој суд е надлежен во случај на спор или неисполнување на обврските од тој договор, шо кур бараат од владата кога се работи за спор помеѓу правни лица или правно и физичко лице ако не е регистриран земјоделец.

па кој рече дека владата треба да им дава нешто. јас реков дека владата ќе им пружи помош некој ден пред 22 март. самиот грујо вчера изјави дека се разгледуваат можностите и дека во догледно време ќе се предложи нешто за нивна помош. а 22 март е догледно време нели. владата нема да им даде нешто од што треба да им даде, туку од што сака
да им земе нешто друго, т.е. да се трампа

остај го ти грујо, трговец е тој голем, џабе не беше министер за трговија

ете така, пак блокирајте мме

Пендрек-решение за млекарите
Полицајците од Битола не ги убедувале нашите деца да се разотидат, туку излегле од возилата и веднаш ги нападнале, раскажува фармерот Гоце Кантаровски
1597D6331E4EF3458A43C9B3F2A14B43.jpg

Полицијата вчера ги тргна блокадите на млекарите од патиштата кај Скопје, Битола, Куманово и Штип. Млекопроизводители тврдат дека во Битола имало и натепани фармери, а блокадите во другите места биле расчистени без инциденти. Полицијата демантира дека при интервенцијата употребила сила.

- Ние не сме боксерски вреќи за некој од полицијата да се изживува врз нас, туку напатени луѓе што си ги бараат парите за предаденото млеко - изјави едно од четирите момчиња, кои тврдат дека полицијата ги истепала за да ги пробие барикадите на патиштата во Битола. Момчето раскажува дека инцидентот се случил околу еден часот по полноќ на патот Битола-Скопје.

- Без предупредување не' заобиколи колона од 30 автомобили. Бевме осуммина и ни рекоа да ве нема оттука или ќе платите по 300 евра казна, а следното е ќотек. Кога тргнавме кон тракторите, почнаа да не маваат со клоци, тупаници, пендреци. Не избираа ни средства ни начин - вели едно од момчињата. Двајца од фармери што тврдат дека биле удирани се малолетни. Раскажуваат дека биле врсници со синот на полицаецот што ги тепал. Не сакаа да го откријат својот идентитет, исплашени за себе и за семејствата.

- Не' нападна со пендреци, тупаници и со клоци. Не' паднаа наземи, не' туркаа во тракторите, а никој од нас не беше насилен - продолжува другото малолетно момче. По овој инцидент, фармерите го одблокирале патниот правец кон Скопје. Фармерите тврдат дека имало најмалку по 20 полицајци на еден човек.

Полицајците од Битола не ги убедувале нашите деца да се разотидат, туку излегле од возилата и веднаш ги нападнале, раскажува фармерот Гоце Кантаровски

Полицијата вчера ги тргна блокадите на млекарите од патиштата кај Скопје, Битола, Куманово и Штип. Млекопроизводители тврдат дека во Битола имало и натепани фармери, а блокадите во другите места биле расчистени без инциденти. Полицијата демантира дека при интервенцијата употребила сила.

- Ние не сме боксерски вреќи за некој од полицијата да се изживува врз нас, туку напатени луѓе што си ги бараат парите за предаденото млеко - изјави едно од четирите момчиња, кои тврдат дека полицијата ги истепала за да ги пробие барикадите на патиштата во Битола. Момчето раскажува дека инцидентот се случил околу еден часот по полноќ на патот Битола-Скопје.

- Без предупредување не' заобиколи колона од 30 автомобили. Бевме осуммина и ни рекоа да ве нема оттука или ќе платите по 300 евра казна, а следното е ќотек. Кога тргнавме кон тракторите, почнаа да не маваат со клоци, тупаници, пендреци. Не избираа ни средства ни начин - вели едно од момчињата. Двајца од фармери што тврдат дека биле удирани се малолетни. Раскажуваат дека биле врсници со синот на полицаецот што ги тепал. Не сакаа да го откријат својот идентитет, исплашени за себе и за семејствата.

- Не' нападна со пендреци, тупаници и со клоци. Не' паднаа наземи, не' туркаа во тракторите, а никој од нас не беше насилен - продолжува другото малолетно момче. По овој инцидент, фармерите го одблокирале патниот правец кон Скопје. Фармерите тврдат дека имало најмалку по 20 полицајци на еден човек.

Абе само им давале поттик на младите еден ден да станат полицајци наместо да изигруваат фармери и кравари,кооперанти на некоја млекарница.:pos2::pos2:

Абе само им давале поттик на младите еден ден да станат полицајци наместо да изигруваат фармери и кравари,кооперанти на некоја млекарница.:pos2::pos2:

фина работа некој ќе краде и шо сака ќе си прави и демек не постои закон за него, а некој напатен што неможе да изнајде начин како да си ги земе заслужените пари ќе се изживуваат врз него, ама изгледа незнајме ние да протестираме
треба да се земе пример од неодамнешните протести во јужнава македонска провинција па да видиме тогаш дали ќе прават вака како сега

фина работа некој ќе краде и шо сака ќе си прави и демек не постои закон за него, а некој напатен што неможе да изнајде начин како да си ги земе заслужените пари ќе се изживуваат врз него, ама изгледа незнајме ние да протестираме
треба да се земе пример од неодамнешните протести во јужнава македонска провинција па да видиме тогаш дали ќе прават вака како сега

Е па таму понекогаш и пукаат,што верувам дека ќе се согласиш и не е баш толку добро како што си “поминале“ нашиве млади фармери.:toe:

Е па таму понекогаш и пукаат,што верувам дека ќе се согласиш и не е баш толку добро како што си “поминале“ нашиве млади фармери.:toe:

јас се согласувам само со нереди оти од мирни протести ништо не бува само ќотек можеш да добиеш, а да има нереди другата страна јаде ќотек башка и власта ќе биде принудена да го слушне твојот глас и да превземе нешто

И во Франција има протести,штрајкови и сл.сум слушнал дека е блогирана железницата,дека штрајкуваат возачите на автобуси,на такси возила,поштарите,земјоделците,млекарите...ама никогаш не сум слушнал дека во Франција бил блокиран магистрален пат или автопат.
А овие млекари да си протестираат пред Сведмилк,а не да блокираат магистрални патишта.Ако имало стварно млатење со пендреци(што не вервам)тогаш добро е...редно беше и пендрекот да заиграт.

Како може фирмата СВЕДМИЛК да работи толку долго со неплатени побарувања.
Тука е улогата на државата, истата неможе да се амнестира дека нема ингеренции кај приватните фирми и те како има.

Кога имаат ингеренции она кучињана касапи инспектори од УЈП кои по налог на Владата ги пратија по фирмите да соберат АРАЧ, тогаш може истите да си ја заработат платата која народот ја одвојува.

Сум од ВМРО али Владава наша се повеќе тоне во дубиози, превише сила зема немајќи здрава опозиција.

Абе што човек си ти?Сигурно не знаеш ни самиот.Како не ти е срам да напишеш ваква глупост:tapp: За жалење се млекарите.Сега власта може да ги тепа млекарите,а неможе да им помогне да си ги добијат парите.КАТАСТРОФААА
Поддршка за млекарите и после ќотекот што го добија,треба да одат директно во ВЛАДА и СОБРАНИЕ со ПАЛКИ и да возвратат на ист начин:toe: Да удрат по пратениците и министрите,па да им ТЕКНЕ НА НИВ ДЕКА МОЌТА И ВЛАСТА СЕ ВО НАРОДОТ

ми должи мене еден 2000 денари скоро година дена , во знак на протест планирам да блокирам со трактор излезот на Ресен према Охрид.

ми должи мене еден 2000 денари скоро година дена , во знак на протест планирам да блокирам со трактор излезот на Ресен према Охрид.[/quote
огледало незнаев дека ГРУЈО посредува ПРИ позајмуванје на пари да не
СЕЧЕШЕ ЛЕНТА И ТОГАШ СЛУЧАЈНО... така му треба малце да го види и ефектот од неговите СПОТОВИ - биди земјоделец, ЕЕ ЗАМИСЛЕТЕ
МЛЕКАРАТА НЕ Е НИ ВО СТЕЧАЈ , срамотааа ,па уште ги мавале лугето
моче сегаке ги преориентира во пчелари па низ Македонија да потече МЕД И МЛЕКО

абе не им е лесно и на нив.Јасно е дека да е во друга држава нема да се дозволи ова ама ете
и на тие луѓе што се таму им е јасно дека пречат дека не треба вака ама ако не го прават оваа нема никој да погледне накај нив а не дека сега погледнаа е овааа е другари демократија никој к*р не го боли за ништо и секој прави што сака позз:smir:

Некои пишуваат дека нив им било тешко, дека на стечајците им било тешко и сите бараат правда од владата и пари.
А ме прашал некој ли мене како ми е,работам секој ден за да си овозможам нормален живот и не протестирам и не блокирам улици.
Кога може нив да им дадат пари, зошто да не ми дадат и мене пари...исто ви се фаќа и јас плаќам данок и давачки на државата.
Ова е проблем помеѓу приватна фирма и фармерите и нека си бркаат решение на суд.

Сум од ВМРО али Владава наша се повеќе тоне во дубиози, превише сила зема немајќи здрава опозиција.

да си жив и здрав...од вмро не ама ги гласав, затоа оваа година...К**АЦ од мене и од еден широк круг на роднини и пријатели...

Абе што човек си ти?Сигурно не знаеш ни самиот.Како не ти е срам да напишеш ваква глупост:tapp: За жалење се млекарите.Сега власта може да ги тепа млекарите,а неможе да им помогне да си ги добијат парите.КАТАСТРОФААА
Поддршка за млекарите и после ќотекот што го добија,треба да одат директно во ВЛАДА и СОБРАНИЕ со ПАЛКИ и да возвратат на ист начин:toe: Да удрат по пратениците и министрите,па да им ТЕКНЕ НА НИВ ДЕКА МОЌТА И ВЛАСТА СЕ ВО НАРОДОТ

moree....

_42250544_beating_ap_416.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom