Велешани ја отруја ЕУ

Член од
17 март 2007
Мислења
40
Поени од реакции
1
Стварно не можам да ги разберам тие што ги вреѓаат дилериве! Повеќето велешани што отидоа за Франкфурт отидоа затоа што немаа работа, немаа од што да ги прехранат фамилииите. Секој одговара за себе, а за тоа дали некој зависник умрел ич не треба да ги боли ку**т. Они ли го тераат да се дрогира? Светов е суров, а секој преживува како ќе се снајде. Од легендите за Конески, Рацин и другите познати велешани не се живее, од кеш се живее. А сите јадат гомна за Велес оти Велес RULEZ!!!!!!!!

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Snajdi se pa zivej kratko i jasno. ova bese nameneto za kapitalist
Sakam da prasam: sto drzavata obezbedila za tie mladi luge????? Dali vladata se pogrizila da otvori novi rabotni mesta?
Dali im e dadena nekakva paricna pomos na site tie mladi velesani sto trgnaa vo pohod od sto moraa a ne od sto sakaa, site tie se cesni mladi luge koi sto drzavata Vladata na R. Makedonija ne im ovozmozila ni bazicni osnovni uslovi za da rabotata i ziveat,
Nikoj nema pravo da gi osudi naprotiv drzavata treba da prezeme merki za nivna deportacija ovde, za da mozat kaznata da si ja otsluzat ovde vo makedonija, veke koga nisto ne napravi da im pomogne bar da im gi olesni makite vo vrska so ova prasanje.

Член од
21 декември 2008
Мислења
171
Поени од реакции
5
A ti znaes zasto tie idat u Frankfurt???
Znaes li kolku e kaznata u Frankfurt ako te fatat so 20 gm droga????
ni samite ne sakat a bidat deportirani ovde, tamu im e podobro:tapp:

R

RAYTHEON23

Гостин
Snajdi se pa zivej kratko i jasno. ova bese nameneto za kapitalist
Sakam da prasam: sto drzavata obezbedila za tie mladi luge????? Dali vladata se pogrizila da otvori novi rabotni mesta?
Dali im e dadena nekakva paricna pomos na site tie mladi velesani sto trgnaa vo pohod od sto moraa a ne od sto sakaa, site tie se cesni mladi luge koi sto drzavata Vladata na R. Makedonija ne im ovozmozila ni bazicni osnovni uslovi za da rabotata i ziveat,
Nikoj nema pravo da gi osudi naprotiv drzavata treba da prezeme merki za nivna deportacija ovde, za da mozat kaznata da si ja otsluzat ovde vo makedonija, veke koga nisto ne napravi da im pomogne bar da im gi olesni makite vo vrska so ova prasanje.
\

nemoj taka nikoj nemal pravo da gi osudi...zarem samo vo veles krizava e...tuku segde e..a taa filozofija snajdi se pa zivej vazi mislam za INSTIKTIVNO vodenite organizmi....NEEEEE oni sakaat luksuz...i falenje..pa niz cel veles ima yamaha ...se falat zlatni saati nosat(od zavisnici oti nemale pari da platat)
ajde i nasive dileri vo makedonija DA NE GI OSUDUVAME neka profitiraat doma a?????????i oni sakaat da opstanat..:smir::helou:
i kako R.Makedonija ke im ovozmozi da najdat rabota koga sakaat EASY MONEY...procitaj go postot na korka(mislam deka bese)pa ke vidis stvarno za kakvi luge stanuva zbor:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Поздрав за уловените во Виена, како и за оние во Франкфурт и околина Велешани:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
auuu pa veleshaniii kojse be tieeee vo narko biuznis:)nemozeee da im se mesate na aljbancite, daim go zematae ljebottt ejjj aljooo.Samo tie se zashtitetni so zakon evropski .Samo aljbancite mozat da prodavaat brashno:):vozbud:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Па сакаат луѓето пари бре, а политичариве поарни да не се, цела држава ја испокрадоа без да се мачат, велешаните бар се мачат си ја ставаат на ризик слободата кога го прават тоа.
Велес рулз:vozbud:

A ti znaes zasto tie idat u Frankfurt???
Znaes li kolku e kaznata u Frankfurt ako te fatat so 20 gm droga????
ni samite ne sakat a bidat deportirani ovde, tamu im e podobro:tapp:
Стварно колку е казната у Франкфурт не знам навистина?

R

RAYTHEON23

Гостин
jas znam nekoi velesani lezat 5-12 godini zatvor.....
no za pomala kolicina od 3meseci do godina taka mislam(za ovie so fakaat12 sum siguren a za pomala kolicina znam eden koj lezese 6meseci):helou:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Сето “ломотење“ против Велешани е само резултат на ГЕТО политиката што е спроведена врз сите Македонци од страна на истата таа ЕУ.Фактот дека во Велес има најмногу издадени Бугарски пасоши е многу битен да се разоткрие целосната вистина.Уште пред 10тина години главните посредници за вадење Бугарски пасоши(кога се шушкаше дека ЕУ ќе ги укине визите за имателите на Бугарски пасош)беа од Велес,како што и денес сеуште се,во тој контекст мора да се напомене дека покрај таканаречените оргинални пасоши во Велес истите посредници вадеа и “фалц“ кој беа прилично поскапи од оние извадени по редовна процедура и можеа да се искористат само неколку пати додека не бидат откриени од ЕУ полицијата.
Мафијата го искористи тоа и се вдаде во регрутација на луѓето кој имаат такви пасоши,па некои лица беа повеќепати апсени во Германија со повеќе различни идентитети итоа во текот на една година.Многу помогнаа и релативно благите казни во Германија за дилерите на дрога па практично “бизнисот“ почна да цвета посебно за Велешани кој многу лесно доаѓаа до “фалц“ Бугарски пасош за само неколку дена одкако ќе беа екстрадирани од Германија.На тој начин се стекна еден магичен круг создаден со визната бариера од страна на ЕУ и Велешката врска за “инстант“ Бугарски пасоши потпомогната од Бугарското подземје кое всушност кумуваше на целата таа “рапсодија“ наречена под псевдонимот Велес.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Да го срамниме Велес со земја!
Сите велешани на јавно каменување!

Ray..нешо, и шо ти е уствари поентата со темава?
Искрено прашувам, па биди љубезен и дообразложи се.

Член од
17 март 2007
Мислења
40
Поени од реакции
1
Сите на кои им е криво за велешани, за тоа како се снашле во животов и сакаат да не каменуваат слободно можат да го цицаат!!!!!!!!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.523
Поени од реакции
22.163
Абе ај, немат врска ова. Продавале велешани дроги во Франкфурт па сега легенда да правиме од тоа. Франкфурт е во раце на други структури и мафии а овие велешани што ги фатија беа помали рипчиња и испаднаа глупи и ги фатиле.

ПС: Не сакав да досаѓам, само продолжете да правите легенди, некојси Скарфејс од Велес :pos2:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583

Сите на кои им е криво за велешани, за тоа како се снашле во животов и сакаат да не каменуваат слободно можат да го цицаат!!!!!!!!
Auf,mnogu dobro se snasle...Lugjeto gi ostavija ovcite po selata i trgnaa priprosti po beliot svet pa denes se najceneti vo onie drzavi kaj sto ziveat a Velesani bili kurnazi deka prodavale droga...Epa neka mu prodadat i na tvoeto dete malku drogicka pa posle da te vidam sto ke kazes,dali taka ke pisuvas?

абе он тама е....ама тај е стар в'к и од тама пак си работе :wink:
Znam oti rabote,se znam licno so nego i mu ja znam celata istorija a i sposobnostite...

Kajgana Shop

На врв Bottom