Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Linux е за вљубеници а Window$ за корисници.
А за заменување, зависи за што прашувате, во некои работи го има и престигнато и истиснато.
Според мене Window$ е на заминување, одамна е надминат и застарен.
Da, ama na 90% od ludjeto im e sosema dovolen za nivnite potrebi. Im treba da pratat i da proverat mail, da procitaat novosti na internet, da se vidat ili slusnat so ludje nadvor od gradot ili drzavata, da iskucaat dokument itd.
Za onie sto se zanimavaat so kompjuteri isto taka im vrsi rabota (na poveketo). Macromedia Studio, Adobe, Maya i Softimage, Visual Studio (.NET aplikacii) i taka nataka...
Operativniot sistem sam po sebe ne moze da funkcionira ako nema podrska od nadvor, t.e ako nikoj ne pravi softver za toj sistem. Sega za sega, malku firmi se orientiraat nakaj Linuxot, sto mene licno mi e mnogu zal. Windowsot sam po sebe e djubre nevideno...ama ete, si fatile ludjeto od MS prednost pred drugite, i si furaat. Se fokusiraat na GUI sto e daleku poprimamlivo za "casual people", a toa sto sekoj vtor pravi format na 3 meseci ne e bitno =)
Наполно се сложувам.
и кога сме кај ова
Da, ama na 90% od ludjeto im e sosema dovolen za nivnite potrebi. Im treba da pratat i da proverat mail, da procitaat novosti na internet, da se vidat ili slusnat so ludje nadvor od gradot ili drzavata, da iskucaat dokument itd.
Истото тоа но бесплатно ќе го направат со линукс , опен офис .
Linux е за вљубеници а Window$ за корисници.
ке видиме тоа... него немој ако биде ногу добар па да почнете сите на Win 7 да се префлувате и да викате linux срање како ja што викам сега , и коа прво и прво ти незнаеш зошто виста не е приватена од луѓето и незнам дали го знаеш биснисот на Micorsoft што им е зошто ја посраа виста ме мрзи по 1000 пати да објаснувам едно исто ...
Бегаме од темата ќе јадиме по уши од админите, ама ај , фијаско си е фијаско без обзир на причините, и ова, да ќе поминам на 7 кога ќе купам некој комп. не квад туку некој окта ( не таа ОКТАке видиме тоа... него немој ако биде ногу добар па да почнете сите на Win 7 да се префлувате и да викате linux срање како ja што викам сега , и коа прво и прво ти незнаеш зошто виста не е приватена од луѓето и незнам дали го знаеш биснисот на Micorsoft што им е зошто ја посраа виста ме мрзи по 1000 пати да објаснувам едно исто ...
Сум работел бе човече и работам на 1000 дуќанчиња им го имам инсталирано поради лиценцата со Windowsot и не ми казувај ти мене приказни за крадени идеи и незнам уште што не
Ако си работел професионално, а не само да инсталираш и да продаваш пувки демек многу јак компјутерџија си, ќе си ја осетел разликата во работата на Линукс кој патем не бара минимум 1GB RAM како Win само за да стартува, а да не зборуваме за нешто покомплицирано да обработува.
Ама по никот се гледа дека многу си опасен и растур правиш со компјутерите.
Се извинувам за offtopic ама вакви опасни компјутерџии не можам, а да не им обратам внимание.
каков глупак ! ! !
1 GB ram светов отиде на DDR3 ram oн уште зборува за 256 МБ ајде купи си еден P1 со 64 рам и фурај ке те служи убаво само за музика и филмови
Не сум опасен во компјутери Врска немам ! ! ! во друго сум опасен