Дали оперативниот систем Linux може да го замени Windows?

• Креатор на темата Креатор на темата G E D O
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто да се замараш со Windows пиратерија или лиценци кога можеш да имаш бесплатен Линукс што ти ги нуди скоро истите опции...
Како што гледам, Microsoft во последно време води повеќе контрола за пиратерија од порано... на пример, засилениот WGA на Виста.

Dragon[Sky];2138991 напиша:
Зошто да се замараш со Windows пиратерија или лиценци кога можеш да имаш бесплатен Линукс што ти ги нуди скоро истите опции...
Како што гледам, Microsoft во последно време води повеќе контрола за пиратерија од порано... на пример, засилениот WGA на Виста.

Не само тоа и пола работи што се од Microsoft се со вируси, спајвери или такви глупости со цел борба против пиратерија. Исто така се мучат со очајнички обиди да си го спасат гзот со правење на 2 опративни системи за 2-3 години :vozbud:
И како капак не целава работа се Microsoft компонентите кои за ништо не ги бива.
Најдобра работа би направиле доколку би го направиле Open Suource... :jaj:

Не само тоа и пола работи што се од Microsoft се со вируси, спајвери или такви глупости со цел борба против пиратерија. Исто така се мучат со очајнички обиди да си го спасат гзот со правење на 2 опративни системи за 2-3 години :vozbud:
И како капак не целава работа се Microsoft компонентите кои за ништо не ги бива.
Најдобра работа би направиле доколку би го направиле Open Suource... :jaj:

И од што би опстојувал мајкрософт ако е така :) ?

И од што би опстојувал мајкрософт ако е така :) ?

Ихх... со ова у срце ме стегна сеа :pos: Ко божем ние лиценциран Windows имаме па ќе пропаѓал Microsoft :pos:
Не беше работава за неговата заработка, туку муабетот ми беше да биде Open Source, ама па така којзнае кои фрки би се дешавале :vozbud:

Dragon[Sky];2138991 напиша:

Што е тоа WGA некој си упдате што го пуштат од microsoft да ти го провери Sistem 32 и после рестарт црни екрани тоа е нај лесен плен за нас кракерите летото мислам дека беше кога го направија нај новиот WGA што правеше црни екрани па те предупредува дека користиш илегален Windows по времето на пуштањето за два дена беше одстрането со мој тим за само два дена па нека продолжат понатакај .

Што е тоа WGA некој си упдате што го пуштат од microsoft да ти го провери Sistem 32 и после рестарт црни екрани тоа е нај лесен плен за нас кракерите летото мислам дека беше кога го направија нај новиот WGA што правеше црни екрани па те предупредува дека користиш илегален Windows по времето на пуштањето за два дена беше одстрането со мој тим за само два дена па нека продолжат понатакај .
Не реков дека е невозможно.
Ме имаат викнато 3-4 другарчиња во минатиов месец да им средам WGA. Не е тоа проблем.

Факт е дека можат да го направат како витална компонента од оперативниот систем, не како бонус апликација.
Па тогаш ќе видиме дали нормалниот корисник ќе се замара со DLL инјекции и разни глупости да го среди.

А ако мислиш дека 'вие кракерите' сте семоќни и можете се да средите, те молам кракувај Core IMPACT 8 и прати ми по ПП. :smir:

Зошто да користиме нешто безплатно, кога истото (и троа поглупо) го имаме спаковано во добра реклама и монопол од чичко Бил со пари?????

А и сите игрици може да се стартуваат под Линукс без емулатор... Доволно е да се искористи (патентираниот погодете од кој) систем од Виндоуз кој што се справува со .exe фајловите во Линукс. Тоа може да се среди за домашна употреба, но за поголема се добива тужба за нелегално користење на патент.

Ке го бидне Линуксот.

Јас мислам дека никогаш нема линуксот да го стигни windows..
секако според мене па ке видиме што ке се деси..

Јас мислам дека нема Linux да го замени Windows. Може OS X ке доминира во иднина :toe:

Зошто да користиме Линукс ?? затоа што е бозплатен? па ние и така и Виндоусот го имаме безплатен:toe: а за разлика од Линукс, Виндоусот не 1000 пати подобар и ке биде уште во идните 10-20 година минимум (мое мислење):vozbud::vozbud:

Јас не би го заменил, а не ми се верува и дека во блиска иднина Linux ќе му го одземе приматот на Windows.

Дури на Linux групиве не му дојде умот, Linux -от нема да мрдне на десктоп PC.

Едноставно сите си работат како што му чини и дури се мразат меѓу себе. Така да има милиони поддржувачи и развивачи на софтвер ама џабе кога се троши енергија на различни проекти.

Еве пример GTK 2.0 е катастрофа жива, полошо неможеа да го направат, имплементацијата е многу лоша.

Потоа тука е KDE кој не ништо подобар од GTK.

И во старт имаш проблем со графичкиот систем, а без тоа нема напред.

И за крај, се додека ADOBE не ги извади сите апликации за Linux, тешко дека ќе профункционира Linux на десктоп пазар.

Но, светот и така оди кон тоа да ги елиминира десктоп оперативните системи и веќе се размислува за иднината и онлајн оперативните системи и cloud-computing. Така да не му се секирајте многу.

Dragon[Sky];2139498 напиша:
Не реков дека е невозможно.
Ме имаат викнато 3-4 другарчиња во минатиов месец да им средам WGA. Не е тоа проблем.

Факт е дека можат да го направат како витална компонента од оперативниот систем, не како бонус апликација.
Па тогаш ќе видиме дали нормалниот корисник ќе се замара со DLL инјекции и разни глупости да го среди.

А ако мислиш дека 'вие кракерите' сте семоќни и можете се да средите, те молам кракувај Core IMPACT 8 и прати ми по ПП. :smir:

Ако ти направам крак што ке ми дадеш ??? за таа апликација ??? ајде сега ке ја симнам па ке ја разгледам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom