Љубчо Георгиевски за градоначалник на Скопје

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Така е...
Па јас со право се сметам во таков случај како интелектуалец кој се раѓа еднаш на 500 години.

Баце без да се навредуваш ама тебе(па и мене) ни некој те знае ни некој ке те запомни с нешто.И ако си вакво македонско чудо кое се рага на 500г што да мислим за обичниот македонец:nenene:

Член од
22 август 2008
Мислења
9
Поени од реакции
1
Се е тоа ок и мене ми се допаѓе неговата искреност во интервјуата, само многу ме нервира со една негова изјава која ја потврдува неговата националност. Имено дотичниот вика дека во Македонија 90% од луѓето се чувствувале Југословени и јас би го запрашал господинот новопечен татар кој тоа ве изгласа вас во огромен број практично гласајки за Македонија? Југословени секако дека не.
Е ТУКА лежи зајакот!!!!Сите викаат и плукаат по Љубчо не зошто крадел или бил лош за државата туку затоа што му ја КАЖУВА ВИСТИНАТА ВО ОЧИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД(кој очигледно не е спремен да ја прифати) и ГЛЕДА НЕКОЛКУ КИЛОМЕТРИ ПОДАЛЕКУ од обичниот Македонски политичар(кој се занимава со дневна политика од денес не за утре туку за после 2 сати)Еве пропагаторе ајде да видиме дали овде живеат македонци или југословени
1.Каква музика слушаат 80% од МАКЕДОНСКИТЕ граѓани на забави свадби веселби кафани... дали Македонска или српска(или недај боже бугарска зошто така си автоматсски бугарин)
2.Каква програма се гледа на МАКЕДОНСКИТЕ телевизии Забранета љубов Све че бити добро преживеан(србија) операција триЈумф без превод па на канал 5 па тие на сител во 21:30 од пред 70 години.........
3.На сител имаш емисија како беше текстот со македонски и ЈУ песни(зашто без нив не може).....и мнооооооогу други примери
Ај да не сум премногу долг да кажувам за неговиот долг поглед во иднината во друг пост.
П.С.А за бугарското државјанство одговорот е земете слика од него од 2000 година и сегашна слика и споредете ги мислам дека секој би зел ако се најде во таква ситуација
кој има очи ке види кој има уши ке чуе кој има мозок ке разбере!!

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Е ТУКА лежи зајакот!!!!Сите викаат и плукаат по Љубчо не зошто крадел или бил лош за државата туку затоа што му ја КАЖУВА ВИСТИНАТА ВО ОЧИ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД(кој очигледно не е спремен да ја прифати) и ГЛЕДА НЕКОЛКУ КИЛОМЕТРИ ПОДАЛЕКУ од обичниот Македонски политичар(кој се занимава со дневна политика од денес не за утре туку за после 2 сати)Еве пропагаторе ајде да видиме дали овде живеат македонци или југословени
1.Каква музика слушаат 80% од МАКЕДОНСКИТЕ граѓани на забави свадби веселби кафани... дали Македонска или српска(или недај боже бугарска зошто така си автоматсски бугарин)
2.Каква програма се гледа на МАКЕДОНСКИТЕ телевизии Забранета љубов Све че бити добро преживеан(србија) операција триЈумф без превод па на канал 5 па тие на сител во 21:30 од пред 70 години.........
3.На сител имаш емисија како беше текстот со македонски и ЈУ песни(зашто без нив не може).....и мнооооооогу други примери
Ај да не сум премногу долг да кажувам за неговиот долг поглед во иднината во друг пост.
П.С.А за бугарското државјанство одговорот е земете слика од него од 2000 година и сегашна слика и споредете ги мислам дека секој би зел ако се најде во таква ситуација
кој има очи ке види кој има уши ке чуе кој има мозок ке разбере!!
И според овие 3 работи ти заклучи дека тука не живееле Македонци ?

Член од
22 август 2008
Мислења
9
Поени од реакции
1
И според овие 3 работи ти заклучи дека тука не живееле Македонци ?
Не!Велам дека Македонците не се однесуваат како МАКЕДОНЦИ туку се однесуваат како југословени!!!!!
ај уште еднаш да речам

КОЈ ИМА ОЧИ КЕ ВИДИ КОЈ ИМА УШИ КЕ ЧУЕ КОЈ ИМА МОЗОК КЕ РАЗБЕРЕ!!!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Баце без да се навредуваш ама тебе(па и мене) ни некој те знае ни некој ке те запомни с нешто.И ако си вакво македонско чудо кое се рага на 500г што да мислим за обичниот македонец:nenene:
Гледаш, Топорчо, во мојот пост има нешто што се вика иронија. А, сигурен сум дека сум придонел многу повеќе за Македонија, него вашиот гражданин.
За Македонците можеш да мислиш што сакаш, не е тоа битно.

Б

Бат Елохим

Гостин
ova ozbilno?јас ја прескокнував темава затоа што мислев дека е заебанција.....ама изгледа сега ке ја скокам затоа што било вистина....

Војводата ејјјјјјј!!!!!!! хахахахахахаха Лидерот!! ц ц ц ц ц ц:nesvest:
јебем га нездравог....(упс) :nesvest::nesvest::nesvest:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Искрено не верувам дека Георгиевски би станал градоначалник на Скопје (пред се поради апатијата кон него на членовите на партијата која самиот ја основа), но го почитувам за неколку работи:

1. Независна Македонија (вековниот стремеж на секој Македонец) - Георгиевски беше еден од главните протагонисти за стекнување на независност од бившата ју федерација, колку и да сака некој тоа да го негира!
2. За време на неговиот четири годишен мандат (1998-2002) се случија историски реформи во Македонија (денационализацијата, ДДВ-то, зголемување на платите на државната администрација, пензионерите итн)
3. Огромна поддршка кон промоција на македонската култура (реконструкција на Плаошник, Античкиот театар, Самуиловите тврдини, изградба на Милениумскиот крст и други проекти кои значително придонесоа за промовирање на македонските вредности)
4. Потпишување на пактот за стабилизација и асоцијација со ЕУ (незнам дали ова во денешни услови е толку битно, но Македонија во 2001 за време на војна беше и пред Хрватска со овој чин за после тоа далеку да заостане)

Секако дека Георгиевски не е совршен човек за татко на Скопје, исто како што не беа ни Пенов, ни Костовски, меѓутоа за разлика од нив тој има долгогодишно политичко искуство, како и далеку повеќе остварувања од нив.

П.С. Не го оправдувам земањето на бугарскиот пасош, од било која причина, ама крајно недолично е поради тој чин да се минимизираат и сведат на нула неговите заслуги за Македонија (горенаведените).

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Koj ќе му ја плати кампањата?
Стварно, гретока сиромав, а со желби и капацитет за благонадежен...градоначалник.
Ако не, да се собереме и финансиски да му ја подржиме кампањата? :(

Инаку, Офчар, без разлика дали текстов е новинарска патка или не...Би сакал ли да го видиш Љупчо со Б ко градоначалник?

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Абе овој ептен забега...јас мислев дека се излечи тој уште толку се мрднал од паметот :tapp:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Абе овој ептен забега...јас мислев дека се излечи тој уште толку се мрднал од паметот :tapp:
Само да не испадне ситуација, луд јебе збуњеног.

N

n/a

Гостин
Само да не испадне ситуација, луд јебе збуњеног.
Нема таква комбинација.
Двојбата е помеѓу докажани и декларирани `чудаци` и такви кои што уште бегаат пред докторите стравувајки од дијагноза.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Се е тоа ок и мене ми се допаѓе неговата искреност во интервјуата, само многу ме нервира со една негова изјава која ја потврдува неговата националност. Имено дотичниот вика дека во Македонија 90% од луѓето се чувствувале Југословени и јас би го запрашал господинот новопечен татар кој тоа ве изгласа вас во огромен број практично гласајки за Македонија? Југословени секако дека не.
Прашањето на референдумот гласеше:
Дали си за самостојна и суверена Република Македонија, со право да стапи во сојуз со другите Југословенски републики?
Да го немаше делот после запирката во прашањето, референдумот ќе беше неуспешен.

А кога ти се допаѓа неговата искреност, значи му веруваш и кога кажува дека тој од Југословени пробувал да направи Македонци. Нели?

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
како што изјави самиот за 95% од неговите кадровски решенија се кае, но ништо не би се сменило да биле и други луѓе.
страшни признанија на овој човек... му честитам за силниот дух.

ДОСТА ДИМОВСКА РАБОТИ ПРОТИВ ВМРО – ДПМНЕ
Фокус бр. 216 од 06. август 1999г.

РЕЈТИНГОТ НА ВМРО – ДПМНЕ ОПАДНА ПРЕД СЕ ЗАРАДИ КАДРОВСКАТА ПОЛИТИКА

Целокупната состојба во ВМРО – ДПМНЕ, по победата на изборите во 1998 г. се влоши. Основна причина за тоа е крајно лошата кадровска селекција. Општинските координатори, поставени главно од Генералниот секретар Борис Змејковски, со поддршка на главниот партиски кадровик Доста Димовска, преку нок се трансформираа во локални градски мокници. Непотизам, устоличување на поранешни робијаши во државни чиновници, силеджии и членови на комунистички и пројугословенски партии, како и луѓе со поданички менталитет станаа основен критериум во составувањето на локалните градски кадровски листи. Тоа не се поединечни случаи: така е во Куманово, но, истото се случува во Битола, Прилеп, Гевгелија, Свети Николе, Штип, Делчево и други градови. Промоцијата на такви кадровски критериуми стана генерална политика на партискиот кадровик Доста Димовска. Како резултат на тоа се случи катастрофално опаѓанје на рејтингот на партијата. Тоа не се долзи на погрешната надворешна политикана РМ или пак на генералната внатрешна политика на Владата, туку е резултат исклучиво на лошата кадровска политика на партијата. Како да постои намера градските функционери, со кои граѓаните ја поистоветуваат власта, да бидат така негативно селектирани со цел граѓаните да го променат својот однос кон ВМРО – ДПМНЕ.
Сето она што мене лично ми се случуваше во деловниот и приватниот живот во последните 8-9 години ме натера на составување мозаик чија основна теза е дека во Македонија континуирано се настојува да се врши, повеке или помалку, успешна контрола врз ВМРО – ДПМНЕ од страна на структри на Државната безбедност, во содејство со југословенската КОС, со крајна цел да се контролира РМ заради негување блиски односи со Југославија.

Kajgana Shop

На врв Bottom