За последниве 18 години, не ли мислиш дека го преминавме и тоа „у курац“? Би рекол дека ние досега сме отидени у канализација...„низ курацот“
:raz: Може јас да ти го платам бензинот?
Пошо и онака ќе победи...
За што конкретно би го осудил Георгиевски на бесење?
Навистина не ми била никогаш целосно јасна таа желба за бесење и убивање и што уште не на Георгиевски...
Што толку направи за утепување а што би било барем приблиску до она што останатите го правеа?
Јас лично, не го почитувам поради неговата наивност и поради тоа што остана должен на голем број на луѓе. Голем број.
Ова е ВМРО-ДПМНЕ кое тој го водеше:
ВМРО-ДПМНЕ е формирана 1990 год. како резултат на стратешки смислена програма во Белград од проверени УДБ-аши, бидејќи првичните иницијатори за таква партија и организација беа ликвидирани од истите УДБ-аши кои ги заземаа местата на „основачи“. Еве дел од раководствата и функционерите на таа „ДПМНЕ“: Мартин Треневски, министер во владата на Георгиевски, син на Злате Треневски, висок функционер во ДБ и најдоверлива личност на Лазар Колишевски, и еден од учесниците во убиството на Кочо Рацин, Ѓорѓи Наумов, министер во владата на Георгиевски, бивш обвинител во СФРЈ и соработник во ДБ, Јордан Мијалков, министер во владата на Кљусев, екс претставник на “Макотекс” во Чехословачка, офицер на Југословенските разузнавачки служби за Југоистична Европа и соработник на ДБ, Михајло Маневски, министер за правда за време на СФРЈ, човекот кој вршеше прогон на ВМРО-вски фамилии и го штитеше тоталитарниот србо-комунистички режим, во владата на Груевски повторно министер за правда. Сопруга на Маневски е влаинка, судијката Филимена Маневска, со чие име се поврзани многу криминални процеси без разврски, Ристо Дамјановски, министер за одбрана во владата на Кљусев, најекспониран припадник на КОС за време на СФРЈ, Љубен Пауновски, министер во владата на Георгиевски од семејство на високи функционери во КОС, Милјана Даневска министерка во владата на Кљусев, бивш секретатр на ЦК на СКМ и.т.н.
Да не зборам за Далавера и останатите политички „азиланти“ кои се на перманентен престој во Србија. Па пичка му матер, или овој бил акнат на чело само колку некој да му ги влече конците по потреба, или пак е уште еден комуњар рака под рака со Бранко Црвенковски чија СДСМ е структуирана по ист терк на внуци и синови на УДБ-аши и КОС-овци...
Мотивот, pls?