Можни кандидати за претседател од СДС

Ах тој СДСМ.
Знаете која е нивната размисла.
Изгубихме на избори, се што правевме се забораба, можеме па од почеток на следните.

Не велам дека од ВМРО-ДПМНЕ се идеални, но таму имаше борба, вистинска борба, каде партијата беше затресена до темел.
Се исчисти од примитивце, продадени души, го сменија вождот на ДПМНЕ, Љубчо.
ДПМНЕ се измени од корен, таа стана интелектуална партија каде во врвот имаш луѓе кои имаат CV за кое цел врв на СДСМ да го собереш неможе ни до пола да му парираат.

Истото применете го, нека дојдат нови деца, деца кои имаат поинаква филозофија и размисла за својата земја а не само пароли :

И Македонија е ѕвезда.
Еден вработен во фамилија.
Некои прашања не заслужуваат одговор.
Македонија во НАТО за 6 месеци.
Решение на светска криза е намалување на ДДВ од 18 на 15%.

Бранко ако се врати, катастрофа.
Тито Петковски да го рециклираш постојано, катастрофа.

Фрчко, тој треба во комунална хигиена да работи после секоја колумна толку лајна има на патот што редно е тој да си ги исчисти.

Затресете ја партијата од темел и на ново.

славјански, ќе ме натераш да се зачленам и да пробам да ги растресам, само не знам дали ќе ме примат.

еве кога веќе почнав, морам да признаам дека пред некое време бев кај нив, и им реков слушајте, партијата ви е во колапс а мене не ми се живее во еднопартиска држава, па имам некои идеи, како да почнеме да стануваме барем двопартиска. морам да нагласам дека по уверување сум левичар (тука не го мешајте бранко со лева ориентација, врска немат двете), иако тоа сега не е “ин“ ама таков сум уште од средно школо а и тогаш не беше тренди (сепак истото ќе го направев, и ако улогите беа сменети т.е. ако еднопартиската држава беше водена од сдсм, тогаш ќе отидев кај другите).

Прво ме праша службеничето кој сум, јас му реков не е битно кој сум ниту имам намера да се зачленувам, еве ти писмен материјал, дај го таму на надлежните, нека го прочитаат, или прочитај го ти, можеби ќе најдете нешто корисно.
Тој ми рече аа кај нас е се веќе испланирано, си имаме ние наши експерти. Добро тука беше делумно во право, јас не сум експерт ама туѓ не сум.

И тогаш видов колку се тие оддалечени од народот свој и самобендисани. Наскоро после тоа беа изборите и се виде експертизата на нивните експерти.

А во меѓувреме станав и јас самобендисан, така што сега размислувам да идам да му се “нудам“ на ѕинго, пошто и тој е лев нели, ама па кога ќе размислам подобро, можеби и најдобра опција ми е да си лајам по форумов.

Добро бе... Фрчковски? :nesvest:

Како што рече Бацилус, единствено Нано Ружин има смисла.

Митрева не е за во оваа “лига“. :smir:

Тука делиме заедничко мислење

................................ станав и јас самобендисан, така што сега размислувам да идам да му се “нудам“ на ѕинго, пошто и тој е лев нели, ама па кога ќе размислам подобро, можеби и најдобра опција ми е да си лајам по форумов.

Добро е... уште еден се разбуди... :)

Zamislete sdsm da go podrzi Boskovski
i ova e mozna kombinacija

славјански, ќе ме натераш да се зачленам и да пробам да ги растресам, само не знам дали ќе ме примат.

еве кога веќе почнав, морам да признаам дека пред некое време бев кај нив, и им реков слушајте, партијата ви е во колапс а мене не ми се живее во еднопартиска држава, па имам некои идеи, како да почнеме да стануваме барем двопартиска. морам да нагласам дека по уверување сум левичар (тука не го мешајте бранко со лева ориентација, врска немат двете), иако тоа сега не е “ин“ ама таков сум уште од средно школо а и тогаш не беше тренди (сепак истото ќе го направев, и ако улогите беа сменети т.е. ако еднопартиската држава беше водена од сдсм, тогаш ќе отидев кај другите).

Прво ме праша службеничето кој сум, јас му реков не е битно кој сум ниту имам намера да се зачленувам, еве ти писмен материјал, дај го таму на надлежните, нека го прочитаат, или прочитај го ти, можеби ќе најдете нешто корисно.
Тој ми рече аа кај нас е се веќе испланирано, си имаме ние наши експерти. Добро тука беше делумно во право, јас не сум експерт ама туѓ не сум.

И тогаш видов колку се тие оддалечени од народот свој и самобендисани. Наскоро после тоа беа изборите и се виде експертизата на нивните експерти.

А во меѓувреме станав и јас самобендисан, така што сега размислувам да идам да му се “нудам“ на ѕинго, пошто и тој е лев нели, ама па кога ќе размислам подобро, можеби и најдобра опција ми е да си лајам по форумов.

Сине, на факултет сакаме да формираме неформална група на млади комунисти...така да, ако сакаш да се вклучиш во дебатата за историските и модерните текови на еволуцијата на “левата“ мисла...добредојден си !

нервозни биле во ВМРО-ДПМНЕ

Toa nervozata vasha epten e providna za da mozhe da ja sokriete,shtom stanite nervozni kje se javite na forumot kako izronkan tashak, Patriot,Makedonec,Aleksandar Veliki i slichno... demek drugive Marsovci se i se od Mars padnati pa vie se odvojuvate od niv pa kako samo vie da ste del od Makedonija.

Не велам дека од ВМРО-ДПМНЕ се идеални, но таму имаше борба, вистинска борба, каде партијата беше затресена до темел.

Kako na primer koga Grujo beshe izbran za pretsedatel na dpBne vo Panorama? Od temel se tresea tamu portokalovite,i tepachki i zakani dur imashe,cirkuz!

Само лудак би прифатил кандидатура од СДСМ во овој момент. Не е ни чудо што ги вадат употребените балони на површина за нивни кандидати...

Dejan];2117307 напиша:
Само лудак би прифатил кандидатура од СДСМ во овој момент.

Ajde ajde,znam deka zboruvash od inaet ama kje ti pomini i tebe i na takvite kako tebe . Ovoj muabet od tebe nema ni fakt ni logika nego samo inaet i bezvrska znachenje ima.Chist jalov obid da se najdi neshto so crno petno tamu kaj shto barash.Ama go nema veruvaj.

Овој коментар ти е за првата реченица од мојата порака, а за втората немаш коментар или се сложуваш?
Ajde ajde,znam deka zboruvash od inaet ama kje ti pomini i tebe i na takvite kako tebe . Ovoj muabet od tebe nema ni fakt ni logika nego samo inaet i bezvrska znachenje ima.Chist jalov obid da se najdi neshto so crno petno tamu kaj shto barash.Ama go nema veruvaj.

Dejan];2117341 напиша:
Овој коментар ти е за првата реченица од мојата порака, а за втората немаш коментар или се сложуваш?

Ajde kazhi dali e Ivanov kadar na SDSM ili na dpBne?Shto mislish ti?Ke mi odgovorish na prashanjeto ili kje begash kako gjaol od krst da odgovorish?

Aј бе и ти...ќе живее уште 200 години тој...или можда 250...ќе дочека.:pos:

Уште (чинам) малку време..и наскоро ќе (треба да) има ревизија на комуњарскиот и од гнасни комуњари донесен Закон за Лустрација..па потоа ќе има ..ама се тоа ќе мора земја да го покрие..за да не ја загадува (оповеќе) почвата на светата Земја Македонска..а не... и НИКАКО и викана како ФИРОМСКА
:tapp:

Zamislete sdsm da go podrzi Boskovski
i ova e mozna kombinacija

Tоа и личи на нив.Трули се однатре.Али кандидатите се циркуз.ИЛИНКА;РУЖИН;ЌЕРИМ,абе балот на вампирите сто да ти кажувам.:pos2::pos2::pos2:

Уште (чинам) малку време..и наскоро ќе (треба да) има ревизија на комуњарскиот и од гнасни комуњари донесен Закон за Лустрација..па потоа ќе има ..ама се тоа ќе мора земја да го покрие..за да не ја загадува (оповеќе) почвата на светата Земја Македонска..а не... и НИКАКО и викана како ФИРОМСКА
:tapp:

Сериозно мислиш дека ќе има ПРАВА лустрација?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom