РУФИ ОСМАНИ се враќа...

• Креатор на темата Креатор на темата Bird on Wire
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 мај 2008
Мислења
211
Поени од реакции
12
Руфи Османи се кандидира повторно за претседател на општина Гостивар.

Најсилниот противкандидат е Невзат Бејта кој пред некој ден го замоли премиерот Груевски да помогне граѓаните македонци да гласаат за кандидатот на ДУИ (денес Груевски и Ахмети се договарале за взаемно помагање во сите општини) заради успешното коалицирање во власта, заради добрите меѓуетнички односи и заради тоа што Бејта дал голем придонес во развојот на Гостивар...
Инаку пред некое време се појавија гласини дека ДУИ е пред раздор и можно искачување на самиот врв на ДУИ на Руфи Османи кој несомнено има големо влијание во албанската заедница во Македонија...

Ќе имаме интересни избори во Гостивар, Руфи Османи против сите... Народот за него,тој за народот...

Ќе имаме интересни избори во Гостивар
Дали ова „интересни“ значи упаѓање во гласачкките места со автоматски пушки и опонентски заплашувања?

Интересни значи, симнување знамиња, пендраци и сл.

НЕ.
Тоа значи дека и ти и тој над тебе ама апсолутно не ги познавате приликите во `албанскиот блок`.

Дали ова „интересни“ значи упаѓање во гласачкките места со автоматски пушки и опонентски заплашувања?

Па за власта тоа се мали инциденти... Ништо чудно да ја подржат и ДУИ како што ја подржуваа ДПА во последните парламентарни ибори... Је.ига , интерес си е интерес...

НЕ.
Тоа значи дека и ти и тој над тебе ама апсолутно не ги познавате приликите во `албанскиот блок`.

Општо познато е дека колку попожелен е еден кандидат од македоска страна толку поомразен е од албанска страна и обратно. Тоа се виде и од умилкуваењето, помагањето и прогледувањето низ прсти на владата кон рекетарите на ДПА само да го намалат влијанието на Ахмети. Сега им претстои пред нив уште потврд орев,Османи ... На времете во 97 го наместија,го предадоа свои сопартијци,го затворија итн. Сега се враќа по искусен, не верува никому.

Сега се враќа по искусен, не верува никому.
I daj Boze da ostane taka.

Vo posledno vreme izniknaa novi licemeri, dvojnici na Taci, so ista cel ama razlicna strategija.... ja nema veke taa ostra nacionalna kamuflaza, nego sega e veke transformirana vo demek intelektualna elita.

I tie licemeri na sekakov nacin ke se obidat da go pridobijat od nivna strana Rufi, oti znaat kolku toj vredi.

A ako Rufi pod nekoja slucajnost se pomesa so niv, otide jabana.
No ja veruvam deka nema da ja napravi taa greska, veruvam vo negovata sposobnost da proceni situacija.

Ama.... kako vikaat.... zivi bili pa videli. :)

НЕ.
Ама апсолутно? Ајде да е така и сега објасни ми што ти значи приликите во `албанскиот блок`. Или неприлики?

A ako Rufi pod nekoja slucajnost se pomesa so niv, otide jabana.
No ja veruvam deka nema da ja napravi taa greska, veruvam vo negovata sposobnost da proceni situacija.

Ama.... kako vikaat.... zivi bile pa videli. :)

Епа не постои албанска политичка партија која не му понудила позоција на лидер на партијата освен ДПА во која лидерското место беше одамна резервирано за Тачи... Во последно време му понудија да ја предводи ДУИ но тоа ќе значеше поделба на партијата.

Сега, нема да му биде лесно сам против власта но сепак се додека народот е позади него не е сам.

Ама апсолутно? Ајде да е така и сега објасни ми што ти значи приликите во `албанскиот блок`. Или неприлики?
Треба десет страни да ти пишам...
(а тоа кошта :) -Зеко тројно заебава)
Најбољи начин за да сфатиш дека просечниот албанец го мачат истите проблеми и дубиози како и македонецот и да го пробиеш ѕидот на недоверието е да имате една заедничка работа.
Онака... ти и `твоите` у раднички комбинезон... `они` исто така...
па да завршиш работа и да стекнеш симпатии...
па уместо да гаташ на гравче што го мачи него...
сам ќе ти каже дур заслужено ручате и мљацкате суџук и ќебапи со струмка. :wink:

Епа не постои албанска политичка партија која не му понудила позоција на лидер на партијата освен ДПА во која лидерското место беше одамна резервирано за Тачи... Во последно време му понудија да ја предводи ДУИ но тоа ќе значеше поделба на партијата.

Сега, нема да му биде лесно сам против власта но сепак се додека народот е позади него не е сам.
Ne me sfati.... :)

Po carsijava kruzat glasini deka najnovite licemeri ke go podrzat Rufi vo kandidaturata. Namerata so toa e da go nateraat da im bide dolznik nim, a so toa i da go vrzat za niv :toe:.

A toa... e toa e opasna kombinacija za nego. Jas samo se prasuvam kolku ke uspee da im odolee na takvite ponudi i da izbegne takvi mamki.... Se nadevam deka ke uspee :toe:

не ма, не се секирај, тоа значи дека со цвеќиња и песна ке излеземе на гласање...:smir:...

п.с. се разбира освен ако на некој од македонскиот политички блок, не им текне некоја "поинтересна" стратегија за текот на изборите...

Ne me sfati.... :)

Po carsijava kruzat glasini deka najnovite licemeri ke go podrzat Rufi vo kandidaturata. Namerata so toa e da go nateraat da im bide dolznik nim, a so toa i da go vrzat za niv :toe:.

A toa... e toa e opasna kombinacija za nego. Jas samo se prasuvam kolku ke uspee da im odolee na takvite ponudi i da izbegne takvi mamki.... Se nadevam deka ke uspee :toe:

Во Гостивар кружат гласини дека дел од членството на ДУИ ќе гласаат за Руфи, освен нив сигурно ќе го подржат и ДПА,ДР и ПДП се разбира за возврат на советнички места, ништо чудно албанската опозиција да го подржат бидејќи ниту едната немаат некој силен кандидат барем во Гостивар. Сепак Руфи во една прилика изјави дека нема да прифати помош ниту коалицирање со ниту една политичка партија бидејќи тој очекува дека граѓаните кои не се определени за ниту една партија и оние граѓани кои биле симпатизери и членови на одредена партија ќе гласаат за него заради разочарувањето од партиите кои досега владееле.

Во Гостивар кружат гласини дека дел од членството на ДУИ ќе гласаат за Руфи, освен нив сигурно ќе го подржат и ДПА,ДР и ПДП се разбира за возврат на советнички места, ништо чудно албанската опозиција да го подржат бидејќи ниту едната немаат некој силен кандидат барем во Гостивар. Сепак Руфи во една прилика изјави дека нема да прифати помош ниту коалицирање со ниту една политичка партија бидејќи тој очекува дека граѓаните кои не се определени за ниту една партија и оние граѓани кои биле симпатизери и членови на одредена партија ќе гласаат за него заради разочарувањето од партиите кои досега владееле.
Kazav, daj Boze da bide taka, kako vo boldiraniot tekst, osobeno vo odnos na novo komponiranite licemeri.....

Oti vo sprotivno, vo sprotivno jas ke se otkazam od sekakva nadez deka nesto naarno ke se pridvizi, i ke glasam za Titovite Levi Sili. :)

Не верувам дека било кој човек, сам може да трча таква трка безмашинерија која ќе го поддржи.
Кај некој сигурно ќе треба да биде должник за да победи.
Веројатно ќе го гласа доста народ...ама уште долго време овците ќе ги слушаат партиите...

Не верувам дека било кој човек, сам може да трча таква трка безмашинерија која ќе го поддржи.
Кај некој сигурно ќе треба да биде должник за да победи.
Веројатно ќе го гласа доста народ...ама уште долго време овците ќе ги слушаат партиите...
:) Ne zaboravaj deka podrskata ne mora sekogas da doaga od vnatre. :):)

Ko vtoro, postoi opcija toj samiot da otvori partija.... ima bajagi vreme do parlamentarnite. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom