Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Што се секираш тогаш?
Нека се усложни законот, нека ги гарантира власта правилата на игра, онаа што ми го прибира данокот... па ти влегувај по подруми за да абортираш. На крај, или ќе научиш што е тоа кондом и како се мести без раце (со уста само), или ќе останеш во некој таков подрум засекогаш. Одговорноста сноси си ја сама, како што и би требало да биде.

Што се секираш тогаш?
Нека се усложни законот, нека ги гарантира власта правилата на игра, онаа што ми го прибира данокот... па ти влегувај по подруми за да абортираш. На крај, или ќе научиш што е тоа кондом и како се мести без раце (со уста само), или ќе останеш во некој таков подрум засекогаш. Одговорноста сноси си ја сама, како што и би требало да биде.
:tapp::tapp:
јас знам за кондом мноогу одамна прашање е дали знаат другите и што е најтрагично законов ќе биде максимално злоупотребуван од функционерите и бирократи за да намерно ја усложнат процедурата и да изнудат неколку евреи
И на крај ќе пишува во весници умрела онаа од лош и илегален арботус
откриени илегални клиники за арботус итн
Да биде уште полошо што деца од 14 години кои наместо да ги информираат за кондоми ќе ги плашат во врска со арботусот што е за мене најглупата работа досега направена

а ти си полнолетен што чекаш ајт на работа до утре дете да си напраил:vozbud:

јас ке напрам дете ама со жената моја не со која ке стигнам......така да мене законот ништо не ми важи исто ми се фаќа....законот е за тие шо не пазат па сеа ако не му одговара...........:toe:

јас ке напрам дете ама со жената моја не со која ке стигнам......така да мене законот ништо не ми важи исто ми се фаќа....законот е за тие шо не пазат па сеа ако не му одговара...........:toe:
:pos2: Да не се покаеш за оваа изјава? Животот (сексуалниот) тек ти почнал:vozbud:

Princ, секоја чест човеку, на трпението со кое им објаснуваш на (на)дрвените глави.

Муабетот за правила на играта држи, но се виде дека правилата не се доволно добри. Ако ги земеме предвид аргументите од типот "ако сакам", а државата и понатаму сака да нема сооднос 1:1 на абортирани со родени деца тогаш ќе треба да преземе и таа обврски. Навистина, неможе сосила да натераш некого ако не сака да одгледува дете, да формира семејство, но може да се забрани уништувањето на нечиј живот од чисто курвински причини ( без случаите кога актот на раѓање претставува опасност)... Во тие случаи државата треба да настојува да обезбеди средина во која тие деца ќе можат да се развиваат во возрасни личности, односно да ги подобри условите во домовите за деца без родители. Т.е. ако на државата толку и се потребни нови поколенија (како што и се) да створи услови при кои нема да се остави причина за абортус.

А тоа дека ембрионот до незнам кој месец од бременоста не бил човек е чиста глупост. Во време на ембриогенезата се активираат сет на гени кои мене, вас, нив ги оформиле во човечки суштества а не во шимпанза.

Celata rabota e vo toa što pravoto na abortus počna dlaboko da se zloupotrebuva,odnosno perverzija na toa pravo koe treba da služi kako krajna opcija ako dojde do komplikacii opasni po život..
Kolku abortusi ima vo Mkd godišno..tie ne se od siluvani maloletnički,i što e najbezvezno na kraj,neodgovornoto odnesuvanje se prikažuva kako golemo žensko pravo,ma dajte ...

Rutinska operacija e.

Btw, nikoj ne se prasuva zosto e ovaa ideja sega pojavena, zosto se ptrestoruvame vo edno kvazipopsko i kvazi politicko opstestvo kako vo sredniot vek.
Немам време се да прочитам, темава е добра , ама време се немало. Само сакав да го опитам овој МАчор , дали под рутинска операција не подразбира дека е рутинско убиство , од кога оплодената јајце клетка е живо суштество , чувсттвува , пати, сознава ....
п.с : извинување на некој ако сум му го повторил мислењето , мило ќе ми е и некој друг да го напишал тоа
поз

А тоа дека ембрионот до незнам кој месец од бременоста не бил човек е чиста глупост. Во време на ембриогенезата се активираат сет на гени кои мене, вас, нив ги оформиле во човечки суштества а не во шимпанза.

Така е ,глупост е,да видиме што е тоа што не е живо суштество..

Во 5 недела од бременоста феталните ендокрини морфолошки жлезди се веќе препознатливи и во следните недели само се развиваат.

Хипоталамусот се развива во 5 недела од брем.

Хипофизата се диференцира исто во 5 недела

Штитната жлезда е оформена во 7 недела..

Ткивото на паратироидни жлезди се диференцирани во 6 недела додека

Минерализацијата на феталниот скелет е видлива во 8 недела...

Абортусите се изведуваат многу подоцна бидејки околу 5 недела повекето дознаваат дека се бремени ..
Дали гореспоменатите станици се ништо за вас односно тоа не е живо суштество и поради тоа што дечкото и девојката си играле и не пазеле го сместиле ова суштество во утробата на мајката сега треба да го убиеме...

Па тоа е многу јасно до бременост не доаѓа веднаш по односот потребни се три до четири дена оплодената јајце клетка да дојде до матката и успешно да се вгнезди,то е природниот процес затоа и ја измислиле оваа таблета не се за бадијала ставени 72 часа нели...
Значи таа приказна е исто наивна и отпаѓа:helou:
Одговорното однесување не почнува со бременоста туку со впуштањето во сексуални односи..

Зошто бе сине Бруте оплодената јајце клетка да ја убиеш?Она веќе е оплодена,зошто ја спречуваш?
Наивна е приказната дека жениве одат на абортус како што одат до пазар.Наивна е помислата дека жената која абортира е чудовиште без чувства.Наивна е политикава на владава што воопшто се дрзнува на ваков закон,затоа што сите имаат по едно дете,а некои ни едно.Грујо кога ќе има десет деца,јас дваесет ќе направам.Зошто они не го зголемуваат македонскиов наталитет(и немој погрешно да ме сватиш дека несакам да се размножуваме),зошто кога има војна синовите ги кријат како пички по други држави,а гине македонскиот народ,зошто ние да бидеме секогаш од ебаната страна?

Зошто бе сине Бруте оплодената јајце клетка да ја убиеш?Она веќе е оплодена,зошто ја спречуваш?
Наивна е приказната дека жениве одат на абортус како што одат до пазар.Наивна е помислата дека жената која абортира е чудовиште без чувства.Наивна е политикава на владава што воопшто се дрзнува на ваков закон,затоа што сите имаат по едно дете,а некои ни едно.Грујо кога ќе има десет деца,јас дваесет ќе направам.Зошто они не го зголемуваат македонскиов наталитет(и немој погрешно да ме сватиш дека несакам да се размножуваме),зошто кога има војна синовите ги кријат како пички по други држави,а гине македонскиот народ,зошто ние да бидеме секогаш од ебаната страна?
Дали е исто да спречиш бременост преку контрацепција или било што друго и ПРЕКИН на веке постоечка бременост?
:toe:за да една јајце клетка може да продолжи да живее мора да се залепи за sидот на матката и да продолжи да се развива ако не го оди тој пат или се равие на друго место како во вон матерична бременост,тој плод се исфрла преку циклус ,на се мислела природата ,значи за да го почне својот процес на развиток се потребни 4 дена но да не заборавиме оваа пилула ја спречува бременоста и преку тоа што ја спречува овулацијата значи ако силуваната била силувана три четири дена пред овулацијата со пилулава нема да дојде до овулација односно никаква можност за бременост.
Што се однесува до жените кои биле веке на абортус разговарај со некоја од нив да ја почуствуваш таа грижа на совест ,тоа повеќе зборува од било што друго.
Се друго е манипулација.

А од што друго абортираат жените?

А од што друго абортираат жените?

Единствено абортираат од причина.Никој не абортира од убавина.Секој има своја причина,ти не си му во кожата за да знаеш како е.Одстрана е лесно да седнеме како баби да кажуваме требала,не требала,но да и влеземе во кожата на таа што врши абортус сигурно нема да се смееме.И цело време ја вртите приказнава на мачкање ајвар на леб.Жената која оди на абортус е свесна за ризикот кој го има,но има и причина која ја тера да го направи тоа,да било се идеално немало да оди под нож.
И јас овде никаде не прочитав дека се ебе без контрацепција.Значи сите сме за тоа да се мисли пред да се симнат гаќите.
И уште нешто,лично од мој аспект,која е таа влада што ќе ме спречи да извршам абортус кога имам причина(веќе милион пати набројана),кој е тој што ќе одлучи место мене,кој е тој со закон што ќе ми затвори уста?Одговорот е никоја!
Патем темава е во политика,јас прашав зошто од владава не го зголемуваат наталитетот,одговорими?

Патем темава е во политика,јас прашав зошто од владава не го зголемуваат наталитетот,одговорими?

Работењето 24/7 нон-стоп има за последица тотално убивање на желбата за секс и ненормална појава и развој на инпотенцијата:toe:

Работењето 24/7 нон-стоп има за последица тотално убивање на желбата за секс и ненормална појава и развој на инпотенцијата:toe:

Токму таа импонтенција доведе до лансирање глупи закони,кој многу не коштаат.Само нека продолжат вака,може ќе откријат нафта на дното.

Единствено абортираат од причина.Никој не абортира од убавина.Секој има своја причина,ти не си му во кожата за да знаеш како е.Одстрана е лесно да седнеме како баби да кажуваме требала,не требала,но да и влеземе во кожата на таа што врши абортус сигурно нема да се смееме.И цело време ја вртите приказнава на мачкање ајвар на леб.Жената која оди на абортус е свесна за ризикот кој го има,но има и причина која ја тера да го направи тоа,да било се идеално немало да оди под нож.
И јас овде никаде не прочитав дека се ебе без контрацепција.Значи сите сме за тоа да се мисли пред да се симнат гаќите.
И уште нешто,лично од мој аспект,која е таа влада што ќе ме спречи да извршам абортус кога имам причина(веќе милион пати набројана),кој е тој што ќе одлучи место мене,кој е тој со закон што ќе ми затвори уста?Одговорот е никоја!
Пак промашуваш...
Тие живи суштества не барале да се створат ,да се направат,тоа со причините кои всушност не се од медицински аспект туку од тоа што полесно е да одам на 15 мин зафат и да се ослободам одколку да ми го нарушува комодитетот и стилот на живот не е причина.
Тоа е контрацептивно средство,и стварно не ми е јасно како го одобрувате тоа:toe:
Се работи за себичност и никаква причина не е доволна да се убие живот.
Дали секој абортус во МКД е оправдан односно дали сите овие жени имале нерешливи проблеми?
Ве молам ,тоа се глупости,чист комодитет и себичност и ништо друго..

Како воопшто можете да полемизирате на тема за убиство на неродено дете и наместо да гледате од перспективата на едно неродено дете ја земате страната на себичната мајка..
Која е твојата поента дека абортусот треба да остане како што е секоја година да се зголемува бројот ,наместо строга контрола и оправдан медицински абортус?
Јас не сум одговорна за пронаталната политика во МКД,што мене ме прашуваш :toe:
А веке дадов пример за во Израел,со организацијата што ги убедува овие себични мајки да не го абортираат своите неродени бебиња и колку бебиња спасиле ,17 000 знаеш ли колку е тоа,тое еден град колку Виница :helou:или Неготино,што повеќе од тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom