Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
IMa tema za abortusot, ovaa e za politickite igri i implikacii od vakov zakon. Ne me terajte da ispoizbrisam se na temava so ne e povrzaqno so politickite implikacii, OK.

Abortusot e licen izbor, kako i ragjanjeto.

Asterix e vo pravo, potpolno. Natalitet se zgolemuva ne so sila, so izbor i sredstva.

Ne taka,ne smee da e ličen izbor,plodot vo nečie telo ne e negovo telo tuklu posebno suštestvo,da zememe edna hipotetska situacija ,utre devojkata/ ženata ti ostanuva bremena,ona po tvojava logika odlučuva da abortira sama,ti ne se soglasuvaš zošto si imal i ti pridones vo toa što e bremena,što pravime togaš ,dali e ispravno da e nejzina samo odlukata t.e.izborot što će pravi?

vo Hrvatska ušte vo 2006 god.predlagaa celosna kontrola na Abortusot isto kako vo Irska,i den denes seušte vakov zakon im e vo igra da se donese,ne sme samo nie..

Што има па ти да се согласуваш.... сигурен си дека е баш од тебе (само мајката е сигурна).... во секој момент може да те одјебе и да ти каже...друг беше мајсторот:toe:

посебно суштество???????????
Се додека не излезе на светлината на денот и за првпат само вдише воздух тешко да е посебно...се дотогаш во биологијата има еден израз..паразит, па колку и да грубо звучи во суштина тоа е.

@Garfield
Prašanjeto za abortusot e multidisciplinarno prašanje medicinsko,moralno,etičko,versko,sociološko pa i političko..da se pravi osvrt na ova prašanje samo od politički aspekt e nevozmožno .:smir:

Neli, e ne ee.

Vo slucajov se govori za politickite implikacii i konotacii od vakov zakon, kako i onoj probniot pilot za nemazeni i nezeneti lica koi ke trebaat da plakaat pogolem danok.
Ili na idiotskite nameri da se pretvorime sosila vo multikonfesionalno nefunkcionalna drxzava.

Ne se zivee od vera i religija, od leb se zivee, a se dodeka toj go nema, dzabe.

Ама убаво ти вика rymz наместо да зборите на форумов одете правете деца,што чекате.Што се фаќате за други,гледајте си пред себе.Ама македонче уста толкава за другите,а дома нема ни жена,а камоли деца,па уште и бара забрана за абортус.

епа ај ете ти не збораш ја немаш таа пуста уста а си толку паметна зошто не направиш ти деца....жена си...маж можиш да најдиш секако....па можиш да напрајш и место нас.....барем ке ни се најдиш..а?па нормално дека ке барам....ако некој не мисли не внимава нека си ги сноси последиците...шо,јас треба да мислам за него??

епа ај ете ти не збораш ја немаш таа пуста уста а си толку паметна зошто не направиш ти деца....жена си...маж можиш да најдиш секако....па можиш да напрајш и место нас.....барем ке ни се најдиш..а?па нормално дека ке барам....ако некој не мисли не внимава нека си ги сноси последиците...шо,јас треба да мислам за него??
а ти си полнолетен што чекаш ајт на работа до утре дете да си напраил:vozbud:

Neli, e ne ee.

Vo slucajov se govori za politickite implikacii i konotacii od vakov zakon, kako i onoj probniot pilot za nemazeni i nezeneti lica koi ke trebaat da plakaat pogolem danok.
Ili na idiotskite nameri da se pretvorime sosila vo multikonfesionalno nefunkcionalna drxzava.

Ne se zivee od vera i religija, od leb se zivee, a se dodeka toj go nema, dzabe.
Mi se čini deka ne me razbra, vo red e da diskutirame od politički aspekt da li e vo red ili ne Vladava da donese vakov zakon no konkretno na ova prašanje premnogu raboti se isprepleteni odgovorot ne može da e samo politički...drugovo što go spomenuvaš e sosema irelevantno za diskusijava..
Da te potsetam samo deka na site stranski forumi diskusijava e mnogu slična kako ovaa,nevozmožno e poinaku.

Jasno, no, te razbrav, sepak, ne sakam da se pretvori diskusijava vo Roe vs. Wade tuku vo plodno razmenuvanje mislenja okolu samiot politicki moment na:

Bev kaj Sveta Deva Mawija i ja natewav da wodi i vtowo i tweto i posle petok i cetwto dete.

Ако сакам да абортирам ќе абортирам никој тоа неможе да ми го забрани тоа е моја лична одлука а не треба во секоја манџа владата главата да си ја бута...
А кој би биле причините за абортирање сепак и тие се мои лични ствари...
така што владата може да се е*е у ... и нека не се меша за се!!!!:tapp:

Политичкиот момент на ова прашање кај нас и во овој момент е само еден..додворување кон верските заедници (тие се најгласните против абортусот) поради здобивање нивна наклоност кон моменталната владеачка гарнитура а преку нив и сугестивно дејство кон верниците за нивниот најдобар политички избор.
Многу добро знаеме како политичарите гледаат на работите.... Значи од филантропија...ни збор.

Најсмешно од се е што законот веќе постои, одамна, со години уназад...

Најсмешно од се е што законот веќе постои, одамна, со години уназад...

многу закони постојат па никој не ги почитува...
тие што требаат да ги почитуваат како на пр власта не ги почитуваат па зашто тогаш некој друг што се тие појше од нас???
sorry za off

Дозволен, со правила на игра.
Сега се планира да се усложнат правилата само. Премногу либерални и неодговорни сме биле. Заборави омладината дека постојат кондоми, дека постои онакво што се бута внатре, дека треба да си спремен кога ќе ја фатиш таа игра и татко/мајка да
станеш. Глупаво е, се ебат а не се спремни на потомство. Бууууууууу, во војна!!! Ама чекај, озбилно се гине?
1:1 е скоро соодносот меѓу раѓања и абортуси. Ту мач.

Дозволен, со правила на игра.
Сега се планира да се усложнат правилата само. Премногу либерални и неодговорни сме биле. 1:1 е скоро соодносот меѓу раѓања и абортуси. Ту мач.
како не ќе ги усложнат неколку евреи у плико и ете ти пак имаш дозвола
Или пак ќе се појават организации кои ќе ти помагаат да арботираш полесно и пак исто ќе биде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom