Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Жал ми е стварно колку има значи девојки/мајки психички болни,силувани и деца со аномалии чудо толку многу бе :uvo: Стварно чудно дека бројката на абортуси е иста со бројката на родени деца...

Браво!Попаметно немам прочитано,останав без зборови!Кој пример даде да се чуди човек.Убила едно,ама пак затоа си има друго...воа ко топчето во автобусот.Бррррр

Детето мора да се гледа, теоријава да се даде на гледање за мене не е опција, ако некоја девојка затрудни, а нејзиниот неодговорен ебач си замини да речиме во Австралија, што ќе прави таа.

Свесни сте колкава психичка траума ќе биде тоа за мајката која треба да го даде своето чедо и на тоа дете кое нема да биде одгледано кај своите генетски родители.

А и во домовиве што е убаво слушаме од кажувањава од децава без родители, како ги нарекуваат копилиња.

И за вториот проблем што го кажав пред некое време никој не зборува или не ви се слуша, не гледате бе колку израснати деца немаат никаква шанса па одат да дилаат дрога во Австрија, а сега се водат филозофски дискусии за давањето шанса на неродено дете.

Детето мора да се гледа.

Свесни сте колкава психичка траума ќе биде тоа за мајката која треба да го даде своето чедо и на тоа дете кое нема да биде одгледано кај своите генетски родители.

А и во домовиве што е убаво слушаме од кажувањава од децава без родители, како ги нарекуваат копилиња.

И за вториот проблем што го кажав пред некое време никој не зборува или не ви се слуша, не гледате бе колку израснати деца немаат никаква шанса па одат да дилаат дрога во Австрија, а сега се водат филозофски дискусии за давањето шанса на неродено дете.

Дефинитивно детето мора да се гледа.. Тоа што во домовите условите не се како што треба е друга тема за дејствување, за иницијатива - не за разговор.
Демек проблемот е во тоа што тие што ќе го одгледаат не му се генетски родители. Подобро е тоа човечко суштество да биде мртво??? Ова не држи затоа што често тие приемни родители се многу поодговорни за разлика од мајката и/или таткото - генетските родители.
Третото дека многу деца дилале, па проселе мали Ромчиња на улица, не може да биде оправдување за убиство.

ne veruvam deka vladata bi napravila takva glupost. A da zboram na ova prasanje nema. bidejki ova e zboruvano i prezboruvano.

Дефинитивно детето мора да се гледа.. Тоа што во домовите условите не се како што треба е друга тема за дејствување, за иницијатива - не за разговор.
Демек проблемот е во тоа што тие што ќе го одгледаат не му се генетски родители. Подобро е тоа човечко суштество да биде мртво??? Ова не држи затоа што често тие приемни родители се многу поодговорни за разлика од мајката и/или таткото - генетските родители.
Третото дека многу деца дилале, па проселе мали Ромчиња на улица, не може да биде оправдување за убиство.

Сакаш да кажиш дека детето поарно е да живее во пекол, отколку да не биде воопшто родено?

1.- А ти, баба Ванѓа си, па да кажеш како ќе живеат сите деца што евентуално ќе бидат убиени преку абортус???
2.- За убиство не се оди во пеколот или...??

Ако абортусот се забрани ќе се направи најлошата можна работа. Тогаш во прв план ќе влезе илегалниот абортус. А сите ние добро знаеме какви можат да бидат последиците и до што може да доведат.

1.- А ти, баба Ванѓа си, па да кажеш како ќе живеат сите деца што евентуално ќе бидат убиени преку абортус???
2.- За убиство не се оди во пеколот или...??

А ти Мајка Тереза да не си, па ги гледаш сите тие што питаат по улици, или што ги нарекуваат коплиња по домови.

Еве пред една година беше само бебето Бошко, ако не се сеќаваш. Да не беше медиумската кампања ни операција немаше да му направат на срцето.

Гледаме сега како кој стаса си игра со него.

А што ти е гајле, и така единствената разлика тебе што ти ја прави е дали ќе биде родено бебето или не. Зошто не го убиеш покасно, кога ќе видиш дека стварно од тоа дете не бива човек каков што ти си посакувал цел живот?

За да не правиш муабет без врска, ќе го кажам само следново:
Абортусот е појава која е во директна спротивност со основното човечко право на живот. Јасно е дека забраната на абортусот во околу 70-тина земји во светот, и правото на абртус во околу 100-на земји неможе да ги задоволи прашањата кои се јавуваат од чисто морален аспект.
Јас само се надевам дека еден ден човештвото ќе најде модел за да го надмине овој проблем.
Недај Боже, но се надевам дека,ако на некој животот некој ден му се претвори во "пекол" поради причини за кои тој нема апсолутно никаква вина, родителите нема да му го одземат животот за да го "спасат".

За да не правиш муабет без врска, ќе го кажам само следново:
Абортусот е појава која е во директна спротивност со основното човечко право на живот. Јасно е дека забраната на абортусот во околу 70-тина земји во светот, и правото на абртус во околу 100-на земји неможе да ги задоволи прашањата кои се јавуваат од чисто морален аспект.
Јас само се надевам дека еден ден човештвото ќе најде модел за да го надмине овој проблем.
Недај Боже, но се надевам дека,ако на некој животот некој ден му се претвори во "пекол" поради причини за кои тој нема апсолутно никаква вина, родителите нема да му го одземат животот за да го "спасат".

Не, најверојатно ќе си го оддземи животот сам, како тој во Штип, па ќе ја преколнува мајка му да го сечи на парчиња, како казна затоа што го родила.

А што ти е гајле, и така единствената разлика тебе што ти ја прави е дали ќе биде родено бебето или не. Зошто не го убиеш покасно, кога ќе видиш дека стварно од тоа дете не бива човек каков што ти си посакувал цел живот?

Не правам муабет за тоа дали детето е вакво или такво, па да се разочараш во него, туку за не родено дете.

Моето мислење е дека нема смисла некој да се измачува, ниту мајката ниту детето, ако детето не е посакувано на овој свет.

Може ли некој да ми каже кој го поддржува ова ако за него е абортусот убиство, тогаш дај кажи ми дали не е убиство на 11 , 12 , 13... годишни деца да им дозволиш да родат дете коа на таа возраст се самите тие деца, самите сме сведоци на многу одвратни случувања, како на пример: татко си силувал 12 годишна ќерка или помала или постара,или силувана од некој педофил кој во последниве неколку години е покачен бројот на педофили тоа можете било каде да го прочитате и видете, девојче продавано за пари на слична возраст или не е битно повозрасна...
И после некој ќе ми каже дека производот на ова доколку е дете ќе треба да го роди и да го чува??? Дали сте размислиле за тие трауми што цел живот ќе ги има??? Што цел живот ќе и биде страв да излезе надвор и дури ќе се плаши од сопствената сенка.. И вие мислите дека тоа дете ќе биде сакано??? и дека ќе расте со љубов? Тоа дете ни најмалку не е криво за тоа што се случило, но тоа дете во ваков случај не би требало да биде родено па гледајте и од ваша гледна точка да сте дете на таков татко и на таква мајка, сигурно дека не би ви бил мил животот, сигурно дека таа мајка на тоа дете нема да ја чувствува љубовта како што другите мајки ја чувствуваат кон своите деца, се разбира за секој родител детето е најбитно и во никој случај не би се планирало абортус, меѓутоа тоа е во случај кога детето е производ на љубов без разлика дали неговите родители подоцна ќе бидат заедно или ќе се разделат.
Јас не го оправдувам тоа што некој се е*ат кај ќе стигнат и раѓаат по 5 деца и после тоа не се грижат за нив но кога ќе видите толку деца како просат и како боси шетаат и никој 5 пари не дава за тоа а посебно власта пошто нормално си прави со тие пари кампањи и реклами, епа тогаш најдобро е абортус, и сепак пред се се криви самите тие кои ги направиле тие деца ( секако не мислам на оние кои ги наведов горе)
Жално е сето ова што некој луѓе не го сфаќаат ова сериозно туку се само партиски определени и нормално си ја поддржуваат партијата а не размислуваат малку подлабоко.

Toј може нема после тоа фиктивно самоубиство да живее, но останува надежта дека некое од "преживеаните" деца ќе најде решение на проблемот.
За крај: Ебете се изроди, ако некој не заслужува да живее тоа сте вие. Никој не е должен да плаќа за вашите грешки.

Ме уби фонтов, олку голем фонт значи дека ВИКАШ?!?

Моето мислење е дека нема смисла некој да се измачува, ниту мајката ниту детето, ако детето не е посакувано на овој свет.
Животот е полн измачување. Сечиј живот. Мојот бил мачен, твојот бил мачен... ќе имаме мачни моменти, до последниот здив. Има моменти кога сум посакувал да ме нема... загубена љубов... проблеми со домашните... лош/депримитирачки период од животот кога се ти е црно, нешто со основа, нешто без... Имало и многу прекрасни моменти, уште по прекрасни ни доаѓаат, на двајцата нас.
Во овој момент, мило ми е за сите добри и лоши моменти што ги изживеав. Мило ми е што живеам. Мило ми е што една девојка ме изневери, ја фатив додека го правеше тоа и ми го скрши срцето на милион мали парчиња... мило ми е за другата која ја запознав после нејзе, прав ангел да ја видиш, само крилја и фалат а добро е и што ги нема, да не ми одлета некаде :icon_lol:
Мило ми е за секој ситен момент. Ако некогаш пак посакам да ме снема, те молам потсети ме на постов.
Секој заслужува шанса тенеке. Секоја Божја креација заслужува шанса. Еве, ако не си верник, ќе ти се обратам со: секоја креација на природата заслужува шанса. Бидејќи природата некому дава а некому не и бааги специфична е во таа работа. Живот не смее никој да одземе, без разлика во која фаза на развивање е тој.
Не викам ебете се и раѓајте деца, викам дека треба да сте свесни која игра ја играте, во секој момент, меѓу секое оооооххх.

Ме уби фонтов, олку голем фонт значи дека ВИКАШ?!?

Преовладеаа емоциите кај мене, со жестина го пишував. Сите кои толку жестоко сте на страната за забрана на абортус, ако сте девојки стајтесе на местото на бремените девојки оставени од партнерот, бременост како резултат на силување и ред други работи ги спомнав само најрадикалните, а мажите нека ги замислат своите сестри мајки девојки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom