Би се жртвувале ли за успехот на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Пример маж ти е кошаркар и потпишува договор за тим во Јапонија (сеа треснав ова :)) или некоја земја кај што поима немаш од јазикот а англиски не зборуваат многу!
Ти може само домаќинка да бидеш и по цел ден да си со децата.

И ќе го пуштиш сам да оди? Ќе му речеш да не оди него за друг тим да потпише? Или ќе oдиш секаде каде ќе оди и тој и ќе бидеш среќна домаќинка:)

Па кога си во странство и кога веќе си решил да се жртвуваш за партнерот да има "совршена работа" а имаш деца треба да размислиш и за нив.
Туѓа држава, уште ако јазикот не го знаеш уште потешко.
А штом мажот добил одлична работа не очекуваш во 4 саат да е дома нели? Него секоја вечер доцна ќе се враќа.
А и ти сакаш да работиш... а децата? Од сабајле до вечер во градинка? Немаат тука баба, дедо, тетка, чичко да ти помогне. Па и не е лошо да си домаќинка за доброто на семејството.
Иако може и во зависнот од работите и двајцата да работите, но некогаш е тешко посебно ако сте само вие двајца.

Така не вели во никој случај не би, зашто постојат најразлични ситуации. Кога веќе ќе решиш да се жртвуваш за партнерот, тогаш вреди и да се жртвуваш за целото семејство!

Vredi da se zrtvuvas megutoa kaj e tuka srekata so soprugot ako e rabotata ti kako sto vikas.. nema da doaga vo 4 h tuku docna navecer?!? Koga ke se gleda toj so mene i so nasite deca ako e postojano na rabota i doaga kasno vo docnite casovi... rabotava ispaga gleame samo pari da donese, pa dali ke imame nie den za nas da pouzivame kako edno srekno semejstvo ili ja sekoj den ke gi cuvam decata po doma a maz mi od 24 h ke go gledam po 2...nezz epten seriozno bi razmislila za ova.. :toe:

Јас, од досегашно искуство :wink: да, би направила се за партнерот... па дури и да не ми е партнер, но да е човекот што ми значи се... сум се паднала во ситуација, сум на правила нешто што во моентот било СЕ, и искрено не жалам, знам дека е среќен, а тоа ми е најважно... не е ништо слично со примерот што е даден на почетокот, ипак има разлика у години...:wink: ама сепак, тогаш тоа беше најважното...енд ај дид ит, енд ај ем прауд оф мај селф:smir:
позз

Zavisi. Ako tamu i jas moznost da prosperiram i da gradam kariera togas da no da odam samo za nego nema sansi posebno ako imam i deca na koi prisposobuvanjeto ke im bide tesko.

Jas bi se 'zrtvuval' oti toa ne e zrtvuvanje tuku neli ako imam partnerka so koja se sakame pocituvame VREDI DA SE ZRTVUVAM i bi go storil toa 100%:vozbud:

Да, би се жртвувала. Таква личност сум-градам своја среќа врз туѓата среќа. Сега...ако си имам овде работа, се надевам дека и таму ќе најдам. За се има решение. Меѓутоа, да уништам цело семејство, заради својата работа и да останам тука, а тој да заминит во странство-не. Мора да се најде некој компромис, сепак, луѓе сме, сме изградиле семејство и сме склучиле брак кога веќе знаеме дека можеме и знаеме како да се поставиме и во одредени ситуации и да најдеме решение. И да повторам уште еднаш: Да, би се жртвувала за успех на партнерот.

Амбициозен сум, така да не.

Едноставно сакам и јас да успеам во животот, неможам да одам со некоја личност некаде каде што немам шанси да просперирам.

Нормално дека ако е нужно, жената треба да жртвува дел од своите амбиции за доброто на двајцата.
Мажот треба да е предодреден за успеси, ако не е таков, значи не е саглам маж и што ќе ви е таков маж.

Zavisi kolku mi znaci partnerot,zavisi sto toj bi napravil za mene, kako i da e bi go zrtvuvala, pa ne mislam deka necija sreka ne vredi kolku mojot ucpeh...navistina uspehot mi e mnogu vazen , no vo zivotot nekogas treba da napravime kompromis:toe:

Мене работата не ми значи многу, ама затоа би размислила 100 пати заради децата!
На која возраст би биле, на пример, како ќе одат на училиште... ако се на 6 или 7 години...другарчиња, дали ќе бидат осамени...
Дали ќе седам дома и ќе бидам домаќинка не ми многу важно...

Прашање кое што бара многу размислување.
Ако кажам да без многу да размислам можно е потоа да ме прогонува тоа и да се каам поради одлуката што сум ја донела така избрзано.Во тие моменти најмногу би се запрашала што е всушност најдобро за нас двајцата-како пар т.е. како маж и жена,каков би ни бил животот таму(да сите на почетокот викаат дека ќе биде прекрасно ама е сосем друга приказна кога ќе почнеш да живееш во друга земја и во друга средина).За да го направам тоа треба да бидам сигурна дека и тој би се жртвувал за мене,се е тоа давање-земање.Како и да е,секогаш би му пружала поддршка и би ги разгледала опциите за и јас таму да се вработам.
Е сега точно е дека многу бракови не успеале токму поради тоа "жртвување" затоа што навистина некои жени не можат да го поднесат фактот дека ќе мораат да бидат само дома и да се грижат за децата,губејќи ја можноста да го работат тоа што го сакаат и да напредуваат во својата кариера.
Сега на овие години и со ова размислување би одела секаде каде што би одел и тој,затоа што сме како едно.Работа ќе најдам,нема да најдам друг како него така да изгледа да :) а ако НАВИСТИНА дојде до тоа е тогаш ќе му ја мислам :smir:

Единствен предуслов за да прифатам таква работа е да го сакам партнерот т.е. сопругот. Многу ретко се случува да има исполнети бракови со љубов и разбирање, па ако мојот е таков, нема да го ставам на коцка за ништо.
А ако е таков, ништо тука не би нарекла жртвување. Прво, сопругот не би решил да оди ако мисли дека тоа би било лошо за него, мене или за децата. Ако тој мисли дека е во ред, сигурно би го поддржала и заедно би одлучиле на крај. Без добар разговор и договор ништо. А кога двајцата би сфатиле дека е тоа негова или моја животна шанса која не се пропушта, зошто да не заминеме? Децата не би пателе затоа што би имале родители кои нема да го дозволат тоа. Пријателите ... тие за нас не би останале тука, па најверојатно и ние не би требало според нив да си го тераме животот. Родителите можат да се посетуваат, а и би биле посреќни кога би знаеле дека сите ние живееме подобар живот. Пропуштив нешто? Ваљда не. :)

Е сега, тоа е еден голем, да не речам најголем предуслов кој можам да го гарантирам, па затоа за други хипотетички ситуации не би можела да тврдам дека би го направила истото.:toe:

Не ! :nenene:
каде сум јас во сето ова? вечна жртва?
зошто тој не ја жртвува кариерата за мене?
малку себично но... :wink:

Ма ако треба к***т ќе си го исечам за партнерката...само она нека успее

Ма ако треба к***т ќе си го исечам за партнерката...само она нека успее
Ако си го исечеш, макар и за неа, многу брзо ќе останеш без партнерката. :icon_lol:

Ова за у брак станува збор? Па ако сопругот ми идни добие добра понуда во странство од која сите добро ќе живееме, секако дека би прифатила. Јебеш носталгија, каде има услови таму ќе одам.

Во врска не верувам дека би дошло до ситуации да жртвувам нешто за успехот на партнерот. Додека сме млади и слободни е поинаку, секој за себе, во брак е друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom