butterfly1135
Tutto questo amore...
- Член од
- 30 август 2008
- Мислења
- 209
- Поени од реакции
- 5
Пример маж ти е кошаркар и потпишува договор за тим во Јапонија (сеа треснав ова) или некоја земја кај што поима немаш од јазикот а англиски не зборуваат многу!
Ти може само домаќинка да бидеш и по цел ден да си со децата.
И ќе го пуштиш сам да оди? Ќе му речеш да не оди него за друг тим да потпише? Или ќе oдиш секаде каде ќе оди и тој и ќе бидеш среќна домаќинка![]()
Па кога си во странство и кога веќе си решил да се жртвуваш за партнерот да има "совршена работа" а имаш деца треба да размислиш и за нив.
Туѓа држава, уште ако јазикот не го знаеш уште потешко.
А штом мажот добил одлична работа не очекуваш во 4 саат да е дома нели? Него секоја вечер доцна ќе се враќа.
А и ти сакаш да работиш... а децата? Од сабајле до вечер во градинка? Немаат тука баба, дедо, тетка, чичко да ти помогне. Па и не е лошо да си домаќинка за доброто на семејството.
Иако може и во зависнот од работите и двајцата да работите, но некогаш е тешко посебно ако сте само вие двајца.
Така не вели во никој случај не би, зашто постојат најразлични ситуации. Кога веќе ќе решиш да се жртвуваш за партнерот, тогаш вреди и да се жртвуваш за целото семејство!
Vredi da se zrtvuvas megutoa kaj e tuka srekata so soprugot ako e rabotata ti kako sto vikas.. nema da doaga vo 4 h tuku docna navecer?!? Koga ke se gleda toj so mene i so nasite deca ako e postojano na rabota i doaga kasno vo docnite casovi... rabotava ispaga gleame samo pari da donese, pa dali ke imame nie den za nas da pouzivame kako edno srekno semejstvo ili ja sekoj den ke gi cuvam decata po doma a maz mi od 24 h ke go gledam po 2...nezz epten seriozno bi razmislila za ova..