Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Иванов е Македонист, скромен е, нема предходно искуство на политичката сцена, значи не бил дел од криминалната машинерија која ја имавме изминативе 18 години.

Тоа апсолутно никаква гаранција не е дека нема да стане дел од криминалната машинерија која ја имавме изминативе 22 години (4 години од сега).
ama interesno kje bide ako Kerim go poddrzhat i dpBne...kje bide interesno da se prochita tvojot i stavot na istomislenicite tvoi.
Јас ич не сакам да им го прочитам. Бљак, ми се гади на помислата. Ќе биде исто како случката со Брат Љубе.
Брат Љубе, државник, патриот, Македонец. Цела Македонија е со тебе, ти си нејзиниот син, те чекаме на аеродром.
Брат Љубе нешто не ги рецка.
Уааа Брат Љубе, комуњару стар, шпиун, бугар.
Викам јас дека ќе ви се поврати.

Го имаме веќе новиот председател на Република Македонија:
овој:
4620parvanov.jpg

или овој:

D02F574EA12B9341881B39DA75DE91B4.jpg

Еден од овие двајцата ќе биде сигурно.:pos2::pos2::pos2::pos2:

Pretsedatel na daljinsko.Samo toa im odgovara na VEMERO.

Јас ич не сакам да им го прочитам. Бљак, ми се гади на помислата. Ќе биде исто како случката со Брат Љубе.
Брат Љубе, државник, патриот, Македонец. Цела Македонија е со тебе, ти си нејзиниот син, те чекаме на аеродром.

Abe ne go sakam Ljube poradi X prichini samo tuka na forumot veni sechea po nego a sega odednash Ljube ne chini zatoa pak so Ivanov konechno kje ja "trgne" rabotata...komedii.

se izvinuvam za upad dali sdsm ima predsedatelski kandidat?

шознам, Иванов е ок чоек, професор ми е на факултет
Керим има јако CV у областа
а Љубе носи лоши шешири

Тоа апсолутно никаква гаранција не е дека нема да стане дел од криминалната машинерија која ја имавме изминативе 22 години (4 години од сега).

Кажи ми ,која е гаранцијата дека било кој кандидат нема да биде дел од нечија машинерија? И кој има повеќе шанси да не биде, скромен Македонист , или „искусен“ дипломат без јасни чувства за својата национална опеделба?
За брат Љубе никој не рече дека не чини, според мене неговиот имиџ и стил не одговараат за претседател, меѓутоа верувам дека човекот би вршел друга важна државна функција, убеден сум дека подобро место од МВР или М. за Одбрана не постои за него. Секако не е навреда ако цел Македонски народ не гласа за него, нема ништо лично овде.
Пример во САД , МекКејн имаше каде каде поголеми заслуги за својата земја и народ одколку Обама, па не победи и тоа не значи дека тој не останува херој или дека американскиот народ не го сака и цени.

За Љубе не би гласал во никој случај... Одлуката е тешка, ама сепак би се одлучил за Керим поради поголемото меѓународно искуство. Ама има време до изборите, многу нешта може да се променат.

Немам ништо против останативе двајца но ако Керим е на гласачкото ливче ќе гласам за него. ако ништо друго не земеме во предвид самото тоа што прецедателската функција е претежно за дипломатија се знае кој е најдобар а то ае некој кој цел живот е во неа...

Немам ништо против останативе двајца но ако Керим е на гласачкото ливче ќе гласам за него. ако ништо друго не земеме во предвид самото тоа што прецедателската функција е претежно за дипломатија се знае кој е најдобар а то ае некој кој цел живот е во неа...

И кажи ни, како дипломат со толкаво искуство и влијание, што досега има направено за Македонија. Веќе имал шанса, зошто не ја искористил? Како газда на весник, како дозволува „својата“ држава да биде нарекувана БЈРМ во истиот? Па дури и нема никаква реакција од него на овие теми, воопшто не ни е познат неговиот став со нашиот статус,име,идентитет и историја.
Од каде толку доверба во него?

se izvinuvam za upad dali sdsm ima predsedatelski kandidat?

SDSM najmalku gi zasegaat pretsedatelskite veruvaj :)

И кажи ни, како дипломат со толкаво искуство и влијание, што досега има направено за Македонија. Веќе имал шанса, зошто не ја искористил? Како газда на весник, како дозволува „својата“ држава да биде нарекувана БЈРМ во истиот? Па дури и нема никаква реакција од него на овие теми, воопшто не ни е познат неговиот став со нашиот статус,име,идентитет и историја.
Од каде толку доверба во него?

Znaesh kolku mali ingerencii kje ima pretsedatelot sega so novite zakoni?Bukvalno kje bide kako dekor vo drzhaven vrv a za niedna krupna odluka nema da odluchuva...taka da...vidi i sam kolku kje bide biten koj i da e pretsedatel.

а да оладиме малце, па да ги чуеме официјалните кандидатури како и официјалните програми, па да почнеме да коментираме

така можеби ќе биде најдобро

сепак, мислам дека керим е манипулиран од 2-те партии, т.е. се обидуваат и 2-те, ама тој не се дава, па затоа мислам дека можеби и воопшто нема да се кандидира, што за него лично е веројатно најдобро, но за македонија е трагично, а за овој другиов да причекаме грујо да му ја напише програмата во 100 ли ќе биде во 50 ли чекори (т.е. програмата е веќе напишана, само во просторот за кандидат е оставено празно место, ама и тоа лесно се средува на компјутер, се чека да се види кој ќе се согласи да изиграва кукла), па тогаш да коментираме.

А? нели е вака најпаметно, ем да не се напињаме и вреѓаме и делиме

Kako sega VMRO DPMNE,se nema izjasneto za Ivanov kako nivni kandidat na Pretsedatelskite izbori,a gledam deka mnogumina potpisani se na visoki pozicii vi Vladata?Covekot mozebi e vo red,no neli misli VMRO DPMNE deka LJube ke im odnese pola glasovi?Vo red bese i dvete najgolemi partii vo Makedonija da zastanat zad edinstven kandidat,no za da ne bide po CDSM,drugite cas poskoro go predlozija Ivanov,za kogo Gruevski seuste nema dadeno zeleno svetlo.Kerim bi bil Pretsedatel na sitegragani vo Makedonija.Svetot go znae ima visok rejting vo svetskata diplomatija,sto na Makedonija vo momentot i e najpotrebno.

Potegot na sdsm da se izjasnat na mediumi deka go predlozuvaat Kerim za predsedatel bez da go izvestat za toa samiiot Kerim e mnogu interesna situacija.tuka se raboti za dva varijanti prvata e deka ova e ocajen poteg tie stvarno se nekade do dnoto imaat pomala podrska od albanskata partija vo pozicija nosat odluki koi i samite neznaat sto dobivaat so niv ili pak sto e poverojatno ova im e dosta dobra osmislena strategija so Kerim demek eve nie ne kandidirame svoj covek duri ne ni se konsultiravme so nego pa ajde sega vmro e e na poteg da pokaze spremnost ako veke sdsm nema svoj covek za presedatel neka nema ni vmro pa ke se izbegnat i ponatanosni mozni izborni incidenti....jas mislam deka e ova vtoroto,imeno ne mi se veruva deka sdsm(Branko) ke dozvoli vakva nesigurna igra negativna za niv odnosno najdobriot poteg go napravija sto ne kandidiraa svoj blizok covek mislam deka mnogu pametno on nivna strana.na kandidatot na vmro nemozam da kazam nisto po sto e skoro anonimna licnost(bar za mene).edinstveno mislam deka najlosa varijanta (sto ne veruvam da se desi) bi bilo da Ljube bi vlegol vo vtora runda pa taka da bi boslo do situacija da bide izdlasan ali toa mislam deka ke bide tesko verojatno.od trojcava kandidati mene mi e vazno da u vtora runda da ostanat Kerim i Ivanov pa ondak ne e nisto strasno ponataka i dvajcata ocigledno imaat dovolno dobar kredibilitet za da bilo koj od dvajcata bide predsedatel na dvzava.Ljube kako politicar sigurno deka ima luge koi veruvaat vo nego i dobro e da e tuka ama mislam deka ako mu se dade pogolem avtoritet za nosenje vazni odluki koi ne targetiraat site u drzavava ke bide loso.zaklucok za koj i da glasame koj i da bide izglasam nikogas nema da znaeme koj sto ke napravi i kako ke upravuva so funkcijata koja ke mu ja dademe,edinstveno najvazno e da ne se dozvoli perenje na mozoci,glasaj za toj sto licno mislis deka e najdobar izbor.

а ако не стаса Љубе до втор круг , тоа не го ставаш на ум?/
А што му фали на ИВанов ама баш ништо и го подржаа министри некои така да очигледно е дека ке застане ВМРО.А со оглед на рејтингот тој е новиот преседател.:toe:

ние со нашите потписи (т.е. кој што сака да го даде) може да го гурне љубе да застане на стартна позиција, а после нека си трча тој, веројатно набил кондиција во фитнес салата во хаг, па до кај стигне стигне,
а потписи ќе мора да се збираат пошто комуњариве очигледно не сакаат да го предложат за свој кандидат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom