Колку е битна висината?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
За висината повеќе се фрустрираат машките, тоа е поврзано како што кажа виктор гг со фактот што како помали повеќе ги дискриминираат ваљда.
Кај жените мање више не им е битни, но мудар маж мудро сваќа дека тоа не е пречка да биде успешем. Јас имам другар кој шо е метро шеесе и нешо сеа живее во шведска негде невиден апаш се...име легнато едно 10 пати повеќе женски од мене а и сите се згодни, работеше како професор на факс а сега е пак во некоја компанија на раководна позиција, невероватно е харизматичен и највечи заебант.
Висината не е предуслов за ништо, паметот и нивото на свест е.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
1.58 :kesa:

сеа за сеа не ми е толку битно ама глупаво ми е на 18, 19 толку

Член од
3 мај 2010
Мислења
163
Поени од реакции
17
Ниско машко и не личи на машко, ниту просечно. За да изгледа ко маж му треба висина(се извинувам ако некој се навреди).
А за женските и мислам не е толку битно колку се високи, само да не бидат она ептен ниски.

М

Мартин`

Гостин
Прилично низок сум нешто повеќе од 1.70 на моја 16 годишна возраст, може да се каже и дека малку покасно ме фана пубертетот и во последно време почнав да се извишувам и одам накај 1.75 и верувам дека за кратко време ќе бидам и највисок член на фамилијава.. инаку ми се чини порано кога се замарав со висинава неможев да мрднам никој сантиметар хахах :) сега искрено воопшто не ми смета и ич не се замарам за тоа ..

Ниско машко и не личи на машко, ниту просечно. За да изгледа ко маж му треба висина(се извинувам ако некој се навреди).
А за женските и мислам не е толку битно колку се високи, само да не бидат она ептен ниски.
А кај пишува дека мажот мора да биде повисок од жената, уствари не е битно тоа ионака вие сеага зборувате најчесто сигурно типувам дека имаш 15-16 години кога ќе имаш 20+ години не размислуваш толку за висина, ширина повеќе ќе размислуваш за длабочината на џебот. Иначе еве некои пример како што кажа ти на оние кои не личат на мажи .. :)

Том Круз 1.70 инаку беше во брак со Никол Кидман 18см повисока од него ..

Или пак Ричард Хејмонд не повеќе од 1.70 ..

Хамилтон 1.74 ..

Член од
3 мај 2010
Мислења
163
Поени од реакции
17
Прилично низок сум нешто повеќе од 1.70 на моја 16 годишна возраст, може да се каже и дека малку покасно ме фана пубертетот и во последно време почнав да се извишувам и одам накај 1.75 и верувам дека за кратко време ќе бидам и највисок член на фамилијава.. инаку ми се чини порано кога се замарав со висинава неможев да мрднам никој сантиметар хахах :) сега искрено воопшто не ми смета и ич не се замарам за тоа ..

А кај пишува дека мажот мора да биде повисок од жената, уствари не е битно тоа ионака вие сеага зборувате најчесто сигурно типувам дека имаш 15-16 години кога ќе имаш 20+ години не размислуваш толку за висина, ширина повеќе ќе размислуваш за длабочината на џебот. Иначе еве некои пример како што кажа ти на оние кои не личат на мажи .. :)

Том Круз 1.70 инаку беше во брак со Никол Кидман 18см повисока од него ..
Имам 21 година, па се уште ми е важна висината, додека за џебот пет пари не давам :P:P:P
Иначе сликиве што ги приложи, можеби тебе ти изгледаат најнормално, но јас сепак сметам дека мажот си е маж и мора да има некакво држење кога е со жена, нормално дека треба да е повисок. А не како песнана "Зела Анѓа мало маже" :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ах, да се мереше мажественоста во висината...

Туку што знам, можеби дека сум понизок па никогаш и не сум бил нешо со посебни предрасуди во однос на висината на другите. Пониска девојка не би ми пречела (моменталната ми е пониска), а не би се бунел ниту на повисока.

Плус кој ги тера жениве lately да растат по 2 метри? Се знае, ако мажот треба да е висок, жената треба да биде ситна и малечка.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Имам 21 година, па се уште ми е важна висината, додека за џебот пет пари не давам :P:P:P
Иначе сликиве што ги приложи, можеби тебе ти изгледаат најнормално, но јас сепак сметам дека мажот си е маж и мора да има некакво држење кога е со жена, нормално дека треба да е повисок. А не како песнана "Зела Анѓа мало маже" :)
A spored tebe kolkava treba da bide visochinata na mazhot? ^o)

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
E ако сите машки се над 1.80 како ќе личи кога ќе излегуваат со женски од 1.50???

М

Мартин`

Гостин
Чудно сепак сигурно не верувам дека би одбила некој со твоја висина или 2-3 па и 4-5 см понизок а со длабок џеб нормално интелегенција, понашање да е во ред.. и се согласувам со тоа да речеме да биде околу 175 тоа е веќе сосем коректна висина (види Хамилтон слика погоре) а сеа вие ако барате 190+ тие ги нема ни 15 % да бидеме реални барем кај нас :)

A deka vie zhenskite se metro i zhelba za rastenje? ne egolema razlika? deka vie odvaj rastite do 1.60?
И еве членот убаво си кажа затоа и женските бараат 10cm повисоки зошто како што гледам женско со 1.70+ ги сметаат за високи :)

Член од
3 мај 2010
Мислења
163
Поени од реакции
17
E ако сите машки се над 1.80 како ќе личи кога ќе излегуваат со женски од 1.50???
Па ќе си бараат женски по 1.70 ! И ти сеа ја претера 1.50 ? Не сме во светот на џуџињата.

--- надополнето ---

A deka vie zhenskite se metro i zhelba za rastenje? ne egolema razlika? deka vie odvaj rastite do 1.60?
Не туку се придеравај. Кој има желба за растење му посакувам да му се оствари.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Не туку се придеравај. Кој има желба за растење му посакувам да му се оствари.[/QUOTE]

Haha ne se prideruvam ama mn barash.. dzinoj i nejcha mda se raspravam:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom