Презимето МРЊАВЧЕВИЌ е српска измислица

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Инаку вистината е дека Усташите се КАТОЛИЗИРАНИ СРБИ од страна на Австроунгарија и Ватикан и за тоа да не сакате докази да ви давам...

Прва држава на Хрватите беше под водство на Трпимир кој беше крал на Хрватите во 852 година.
Кога беше првиот крал кој ја носеше титулата крал на Србите?

Јас како знам тоа беше многу подоцна кога дел од Хрватите кои заостанаа во развојот се оделиле и основале свое царство - Србија некои 3 века подоцна.

Прва држава на Хрватите беше под водство на Трпимир
Јас како знам

Добро е што ти незнаеш многу...

Хрвати постоеле порано, но тие имале СВОЈ ЈАЗИК и не збореле Српски како овие денешниве... Тие стари Хрвати како нација се игубиле за време на Турската наезда на Балканот... Ова денес што го нарекувате Хрвати тоа се воглавно СРБИ Католици... И зборуваат и пишуваат како што рекол Вук Караџиќ... "PISI KAO STO PRICAS... CITAJ KAO STO JE NAPISANO..." :helou: превод: "ПИШУВАЈ КАКО ШТО ЗБОРУВАШ... ЧИТАЈ КАКО ШТО Е НАПИШАНО..."

И доста е со ОФтопици...:smir:

Добро е што ти незнаеш многу...

Хрвати постоеле порано, но тие имале СВОЈ ЈАЗИК и не збореле Српски како овие денешниве... Тие стари Хрвати како нација се игубиле за време на Турската наезда на Балканот... Ова денес што го нарекувате Хрвати тоа се воглавно СРБИ Католици... И зборуваат и пишуваат како што рекол Вук Караџиќ... "PISI KAO STO PRICAS... CITAJ KAO STO JE NAPISANO..." :helou: превод: "ПИШУВАЈ КАКО ШТО ЗБОРУВАШ... ЧИТАЈ КАКО ШТО Е НАПИШАНО..."

И доста е со ОФтопици...:smir:

А како зборувале и пишувале Србите пред Вук? имале некоја поинаква азбука па Вук им ја сменал? Зошто дошло до потреба некој човек на некој народ да му менува јазик и азбука? Не чинел стариот??. Значи и денес Србите не го зборуваат истит јазик со Србите пред Вук. И денешните Срби се различни од поранешните.
Инаку Хрватскиот крал се викал Трпимир. То е сосема разбирливо за денешните Хрвати како и пред 1200 години. Како и Звонимир.

А како зборувале и пишувале Србите пред Вук? имале некоја поинаква азбука па Вук им ја сменал? Зошто дошло до потреба некој човек на некој народ да му менува јазик и азбука? Не чинел стариот??. Значи и денес Србите не го зборуваат истит јазик со Србите пред Вук. И денешните Срби се различни од поранешните.
Инаку Хрватскиот крал се викал Трпимир. То е сосема разбирливо за денешните Хрвати како и пред 1200 години. Како и Звонимир.

:oftopic: хунзо у недостаток на зборови одма мењаш тема и го тапацираш.

Која јака логика ја имаш, просто сам себе се заебуваш... Јазик како јазик со времето се подобрувал И УСОВРШУВАЛ... Денешниве букви не биле вакви и порано... Ја викаме Кирилица, ама види од тогаш до ден денес колку се изменети буквите на Кирил... И кај нас и кај Србите... Порано во Кирилицата имало и букви со повеќе гласови, а Вук Караџиќ ја УСОВРШИЛ АЗБУКАТА и направил ЕДНА БУКВА-ЕДЕН ГЛАС...

А како второ ти си тој што тврди дека е потомок на Аце Велики, а со него нема никаква врска нашиов денешен јазик... :tapp::tapp::tapp:
По твое Србите пред Вук бидејќи збореле по различно не биле исти со денешните Срби... :pos2::pos2::pos2:

Па тоа е исто како сам да си кажал дека Аце твој не зборел исто што и ние денес, па така автоматски ПО ТЕБЕ не сме исто со него... :pusk::pos::pos::pos: Сам на себе си се :hump::hump::hump:

Која јака логика ја имаш, просто сам себе се заебуваш... Јазик како јазик со времето се подобрувал И УСОВРШУВАЛ... Денешниве букви не биле вакви и порано... Ја викаме Кирилица, ама види од тогаш до ден денес колку се изменети буквите на Кирил... И кај нас и кај Србите... Порано во Кирилицата имало и букви со повеќе гласови, а Вук Караџиќ ја УСОВРШИЛ АЗБУКАТА и направил ЕДНА БУКВА-ЕДЕН ГЛАС...

А како второ ти си тој што тврди дека е потомок на Аце Велики, а со него нема никаква врска нашиов денешен јазик... :tapp::tapp::tapp:
По твое Србите пред Вук бидејќи збореле по различно не биле исти со денешните Срби... :pos2::pos2::pos2:

Па тоа е исто како сам да си кажал дека Аце твој не зборел исто што и ние денес, па така автоматски ПО ТЕБЕ не сме исто со него... :pusk::pos::pos::pos: Сам на себе си се :hump::hump::hump:
Јас денес го зборувам истиот јазик кој го зборувал Александар Македонски.
А велиш Србите се усовршувале со јазик и писмо. Па то ти кажав и јас на почетокот, дека Србите настанале од Хрвати со послаб развој. Им требало повеќе време да направат свои кралства, јазик и писмо.
Гледаш дека бев во право.

Јас денес го зборувам истиот јазик кој го зборувал Александар Македонски.

Лелеееее... Со кого сум разговарал јас до сега...!!!
За ова можам само едно да кажам: МУХАХАХАХАХАХАХХА!!!!!!!! :pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Господ нека ти е напомош... :pop:

:oftopic: хунзо у недостаток на зборови одма мењаш тема и го тапацираш.

Оф леле,ти ли бе најде да зборуваш нешто за хунзи-мунзи.

Оди покриј се остали сте без Косово.Тоа ти е ретардирани српски народ,не можевте ни една окупирана треиторија од 10.000 км.квадратни да ја задржите.

edna zagatka:
kako se vikale na latinski opinci?

se nadevam,nekoj servus ke pogodi,ne e tesko...

p.s..
ajde bre,sto se sramite...

Па да потомок е на Александар.Ти имаш нешто против или патиш од комплекс дека твоите предци биле неписмен и заостанат народ.Како прво Македонците никогаш не се исселиле од Македонија а како второ и да се доселил некој друг народ(а ова второво е се понеизвесно) пак и по таа логика тој е потомок на Александар како и сите Македонци во Македонија, а не само во Р.Македонија.А Аце не е можно да зборувал исто како денешниве Македонци поради долгиот временски период.

Која јака логика ја имаш, просто сам себе се заебуваш... Јазик како јазик со времето се подобрувал И УСОВРШУВАЛ...

da be..
ete,zborot serv bil rob,pa opinok,pa sluga,pa usluga...
jaka evolucija...:vozbud:
i se so latinski bukvi,a koi malku se izmenile,pa lesno gi razbirame....

servite,bidejki nemaat nisto svoe,se treskaat so Вук Караџиќ koj voopsto i ne bil servus (bil servus deka bil pravoslavec,kolku i ruskiot car sto bil servus) tuku e RODEN CRNOGOREC , preselen vo servia....

da be..
ete,zborot serv bil rob,pa opinok,pa sluga,pa usluga...
jaka evolucija...:vozbud:
i se so latinski bukvi,a koi malku se izmenile,pa lesno gi razbirame....

servite,bidejki nemaat nisto svoe,se treskaat so Вук Караџиќ koj voopsto i ne bil servus (bil servus deka bil pravoslavec,kolku i ruskiot car sto bil servus) tuku e RODEN CRNOGOREC , preselen vo servia....
Види да се разбереме.
Ти сигурно не си србин.
:toe:
Таква проклета уста (што требало да се третира со љути пиперчиња дур си бил мал) :wink:,гарант е од (е)гескиот ко(к)тел на олоши.
Таму е собрано најлошото од најлошите.
Каков и да е габор,олош,расипикуќа...
оставил `помен` таму и денес ги имаме егејците.
И пошто сем да објаснуат и тролуваат друго и не знаат,не ни останува ништо друго освен да ги третираме таквите ко тебе со солидна доза на рицинус.
Рицинус... рицинус за таа погана уста!!! :vozbud::vozbud::vozbud:

п.с. Пак да ти повторам.
СРБИН НЕ СИ.

Mislis,seljak,opinok ili pravoslaven turk ili fifti-fifti shok...?

Типична ВМРОВСКА и бугарска работа... Кога немаат веќе што да кажат сакаат да тропаат глупости и со тоа мислат дека ќе ги излечат фрустрациите и комплексите... СРЕЌА ШТО ПРАВИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ СЕ ТАКВИ... :helou:

Типична ВМРОВСКА и бугарска работа... Кога немаат веќе што да кажат сакаат да тропаат глупости и со тоа мислат дека ќе ги излечат фрустрациите и комплексите... СРЕЌА ШТО ПРАВИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ СЕ ТАКВИ... :helou:

Значи ако Македонците не се сложуваат со србите и не ги прифаќаат нивните екстра глупости трескаат глупости а?Абе ако се измени историјата и ако биди реална и праведна за Македонија ни Србија ни Бугарија нема да имаат легитимно право за држава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom