Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa nek bude Vukashinovic.. ako neshto ti menja.:smir:
Значи просто како 2+2. Се додека не се изнесе некој доказ освен празно толкување на темева дека Марко се презива Мрњачевич неговото презиме останува непознато![]()
:pos2::pos2::pos2::pos2:Леле мајкооооо... НЕПОЗНАТО...!!!??????? Можеби за вас е непознато, но за светот е многу добро познато кој биле Вукашин и Марко... Како што реков има записи има факти, јас ли за вас да прелистувам историски енциклопедии...??? Што ми е гајле на крај краева... Останете си неуки... :kesa::kesa::kesa: ... :tv:...
Значи по 1000 пат постирај написи и документи![]()
И по 10.000 пат... Немам потреба на неколку вас да ви докажувам... Иначе се се знае...Прво прочитајте нешто, па после... :helou:
Епа ајде де дајте докази дека се презивал Мрњавчевич, каде е запишано, од кога потекнува, итн, итн....
Делија гледам дека негираш се македонско а кажуваш дека си Македонец... Ајде кажи ми според тебе ЕДЕН македонски цар,крал,владетел на МАКЕДОНСКА држава, кој според тебе не е србин,бугарин или грк
Па делија ако немаш што да докажуваш тогаш што тупиш овде? Има доста други теми во која е инволвирана Србија.
Македонија како држава ЗА ПРВ ПАТ ПОСТОИ ОД `45 па навака...
Makedonija kako drzava postoela uste 2.000 god, pred da se spomne zborot serb, i zatoa kuti.....
Ako mislis na ponovata istorija,sto ima vrska od koga postoi koja i da bila drzava?
Zarem Angola ne e drzava,ili e pomalku drzava od servia,iako postoi od 70-te navamu,ili Mozambik i t.n.?
Toa samo bolnite umovi na modernite poturici mozat da go tresnat.
Nekoi drzavi porano steknale nezavisnost,nekoi podocna,i sto?
Ete,i Kosovo stana najnova drzava,pa mozete da placete uste poveke.(ne deka e seedno sto zapadot im dade 2 drzavi na shqipot,ama toa e..)
Овде разговараме за презимето Мрњавчевиќ или попознатиот Краљевиќ Марко... Бараше докази...??? Ете ти ги погоре... :smir:
:nenene:Море ТУПАК.По незнам кој пат повторувам на темава.Крали Марко или Крале Марко, а не Краљевиќ.Во Прилеп се родил владеел и нема никаква врска со Србија и кај нас е познат како Крали Марко.Е сега шо е побитно кај нас како го викале или надвор?Ај не треси и не изигравај паметен кога не си.Презимето е вештачко како и се друго шо нема доказ а е исфорсирано.Мене и на другите Македонци никој не ми вршел притисок да го викам така Крале Марко баш напротив.Знаеме дека Македонија кога се здоби со независност(ТАКА ДА НЕМАЛА ВРЕМЕ ЗА ТАКВА ПРОПАГАНДА).Цело време се трудиш да докажиш нешто и да наметниш српска историја а зборувате за некаква заедничка историја(ама со Српски карактер).ДОЈДИ ВО ПРИЛЕП ДА ВИДИШ КАКО Е ПОЗНАТ ДИБЕК ЕДЕН.![]()
Србите се Хрвати кои заостанале во развој.
Инаку вистината е дека Усташите се КАТОЛИЗИРАНИ СРБИ од страна на Австроунгарија и Ватикан и за тоа да не сакате докази да ви давам...