на татко ми е над 20000![]()
Ама татко ти сигурно е некој директор или има некоја висока функција во фирмата каде што работи....:smir:
Инаку најреално просечна плата за обичен работник е од 8.000 ден. до 12.000 ден. никој не дава повеќе...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
на татко ми е над 20000![]()
Ама не тука, туку во странство :smir:Не си баш во право... Повеќе се од 30.000-40.000 во солидни фирми. Јас зимам 52.000 со „некаква позиција“.
Го тинтрате. Џабе везете. Официјалната просечна плата во Р. Македонија е 19 иљади и кусур. Јас лично, свесно и одговорно тврдам дека тоа е така.
Има да чистачки со по 6000 плата, ама има и луѓе со поголеми плати кои што допринесуваат просекот да е тој што е..
Има да чистачки со по 6000 плата, ама има и луѓе со поголеми плати кои што допринесуваат просекот да е тој што е..
чистачкиве зимаат околу 100 евра директориве зимаат околу 700 евра и просекот би бил 300 евра:nesvest:, не може така да се пресметува просек, има една шака директори наспрема милион работници со ниски плати
Го тинтрате. Џабе везете. Официјалната просечна плата во Р. Македонија е 19 иљади и кусур. Јас лично, свесно и одговорно тврдам дека тоа е така.
Е сеа ти најде да ја оправиш работата и да учиш луѓето како се вадело просек...Просекот е тој што си е, официјален. Кој е над него, браво за него, кој е под него, нека се потруди повеќе. Никој не им е крив што во времето кога јас си учев и во петоци и саботи тие искачаа во Ле Гараж, Стрит, Текила и другите слични дискотеки низ Скопјево..
Ич не ги жалам...капитализам. Тражили сте, гледајте.
ај не сери жити се,си учел си имал финанси жими к би учел ако не си имал да си плател семестар.Е сеа ти најде да ја оправиш работата и да учиш луѓето како се вадело просек...Просекот е тој што си е, официјален. Кој е над него, браво за него, кој е под него, нека се потруди повеќе. Никој не им е крив што во времето кога јас си учев и во петоци и саботи тие искачаа во Ле Гараж, Стрит, Текила и другите слични дискотеки низ Скопјево..
Ич не ги жалам...капитализам. Тражили сте, гледајте.