Дали Срѓан Керим е на прогрчки позиции?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Kerim e Turcin, a Turcija vs Grcija = no comment odnosi , zosto Turcin bi zastapuval Grcki stavovi na Balkanot??:toe::toe:

Последниве денови секоја тема си има своја порака,независно од кој послушник или ванабе послушник е отворена,па мајка му стара а и млада изборите(плукањата) почнаа.Не е важен политичкиот капацитет на кандидатот ,туку кај нас е важно од која партија ќе биде кандидиран и затоа и ништо не ме чуди во деновиве што следуваат да почнат некои претседателски кандидати да имаат и проклингонски ставови.Најлошо е ако истите оние ванабе почнат да се лизгаат на лушпите кои сами ги фрлале по форумов:salut:

Серџан Керим во 2003 година стана генерален директор на корпорацијата ВАЦ за Југоисточна Европа. Инаку, на групацијата ВАЦ припаѓа и познатата белградска „Политика“. Ако сте забележале, многу често новинарите од “Политика“ ја нарекуваат нашава држава БЈРМ. Бевме сите сведоци пред минатата седмица дека новинарчето од “Политика“ Кљакиќ го величаше шефот му Серџан, со заклучок дека Керим сега најверојатно ќе се вивнел на местото претседател на БЈР Македонија. Директор на тие белградски новинарчиња е нашиот Серџан, па ме интересира дали државата која го издигна него, не ја признава како Р. Македонија, туку како БЈРМ, штом дозволува неговите подредени да се поигруваат со нашето уставно име, кое како такво, дуре е признаено и од Р. Србија.

Уште повеќе изненадува фактот, што весниците на ВАЦ во Македонија, пред се` Кутрински, почнаа со засилена хистерична кампања и напад на поврзаноста на современите Македонци со античките. Во стилот на грчките весници, дури не` обвинуваат за национализам зошто сме ги величале ликовите од античката македонска историја, зошто сме имале имале аеродроми, споменици, патишта, спортски објекти... со името Александар Македонски, Филип. Како ѓоа античката македонска историја да припаѓа на критските качаци и најмногу на Караманите (православни турци од Мала Азија), населени илегално по егејска Македонија во 1923 г. на имотите на протераните Македонци, а со интенција на бришењето на етногеноцидот врз егејските Македонци и постоењето на мнозинскиот македонски народ во егејска Македонија, зап. Тракија и источен Епир до 1913 г.

Истото го читаме и по Катимерини, како античката македонска историја била ексклузивно грчка и единствено Грција има право на истата, а ние современите Македонци демек сме биле чисти словени дојдени од зад Карпатите. Секоја новооткриен историски факт, поддржан со историски извори за поврзаноста на античките Македонци со современите и континуитетот на нашиот народ од антиката до денес, се дочекува на нож во Вестот, Кутрински и Древник. Да се потсетиме дека и менторот на Серџан, г-н Киро Глигоров пред меѓународни новинари ја негираше македонштината на современите Македонци и правејќи ги чисти словени ги сосече античките корени на нашиот народ. Со тоа, старецот си даде право во 21 век да го одредува лично тој идентитетот на цел еден народ, што е кршење на основното човеково право. Катаринка Блажеска, како да има само основно училиште, дури ја критикуваше археолошката офанзива во Р. Македонија, демек сме требало да ја заборавиме историјата и да гледаме кон иднината, а тие пари наместо за археологија да оделе во економијата, заборавајќи дека одамна не` сме во комунизмот, па државата да гради државнии фирми.

Најмногу од се` изненадува, што никогаш ништо не напишаа дека основно човеково право е правото на идентитетот и националното и верското самоопределување, а дека ниту Грција, ниту некој друг не смее не само да го негира, туку не смее ниту да го коментира идентитетот и национално-верското самоопределување некому.

Да не` заборавиме какви се` не глупости изнапишаа весниците на ВАЦ во Македонија за Хунзите и со какви подли навреди ги окарактеризираа овие наши пријатели од Пакистан. Дури имаше негирање на самоопределувањето на Хунзите дека потекнуваат од античките македонски војници, оженети за тамошни персијки.

Дали со оваа антимакедонска кампања, плукајќи по секоја врска на современите Македонци со античките е всушност прогрчки став на ВАЦ, чиј ген. дир. е Серџан? Како може Серџан, ако евентуално стане председател на Р. Македонија, да може да ги заштитува интересите на мнозинството во државава, кога неговите подредени со дрва и камења маваат по нашиот идентитет?

Многу незгодни прашања, кои нема да бидат одговорени.

Иако немав намера да пишувам на форум ПОЛИТИКА , постов ептен ме испровоцира па морам да си го кажам своетот мислење.
Значи Срѓан Ќерим е претседател на групација ВАЦ во рамки на која постои и српскиот весник Политика???? И ти од ова извади заклучок дека Ќерим е виновен за се што пишува во тој весник??? Ахам......овие твои заклучоци коишто си ги вадиш од ракав мене многу ми наликуваат на они е заклучоци кои Хитлер ги вади од ракав во МАјн Кампф. Па добро бе друже нели ти текнало дека тој весник ПОлитика си има свој главен и одговорен уредник и цел новинарски тим ??/ Не се ни сомневам дека Ќерим има можност да влијае, меѓутоа тој како претседател на групацијата мора да се грижи само за ПРОФИТ. А замисли ситуација....Ќерим се избацува пред сите тие фацки у неговата групација и им вика на познати новинари КОј ве ебе вас и вашите мислења, вие треба да ја фалите и браните Македонија. А замисли што би му се случило доколку српски весник заземе промакедонски позиции , земајќи го во предвид српско-грчкото пријателство. На крај краева , толку ли сме глупави па чекаме од спрски весници да го бранат она што е наше??/ Многу ми е мене гајле што пишува во политика????
Она што мене највеќе ме нервира е што некакви си анонимуси си земаат за право да вреѓаат и деградираат успешни македонци. СЕРЏАН???? КУТРИНСКИ? И како да успееме после кажи ми друже Битушанец кога она што е наше а добро и квалитетно ние самите не си го почитуваме и го мразиме. Ако више имаш негативно мислење , критикувај достоинствено! А накрај кој би бил подобар кандидат од Ќерим за претседател?????? Бошковски, Ставревски?????кажи ми каков бекграунд имаат они во дипломатија , кои им се врските со странство??? Некојси економист кој никна од нигде пред 3-4 години, или напален патриот без грам искуство во дипломатија ќе се снајдат подобро во претседателската функција од Ќерим, човек кој цел живот држи функции во дипломатијата???? И само за крај , кажи ми ако е предавник и проспрски и прогрчки ориентиран како што кажа , ајде објасни ми со која цел го направи испадот во генералното собрание кога им се инатеше на грците и не нарекуваше Македонија????
ПОчитувам твое мислење, али апсолутно не се согласувам со него!
Јасверувам дека ќерим со неговите врски и пријателства и со неговиот бекграунд е дефинитивно најдобриот кандидат за претседател. Ќе гласам за него па макар бил номиниран и од ДУИ.

Стратегијата на СДСх беше ...блаблабла...блаблабла...
а што е тоа "x"

збориш за хрватската социјалдемократска партија на покојниот Рачан или?туку таа беше SDP, за кого збориш?
[/QUOTE]

Ееее - никој на форумов не знае што е тоа „х“. Тоа е најголемата тајна - и не смеам да ти ја кажам. СДСх ти е бате нешто многу јако. СДСх ти е бате нешто мнооогу принципелно. СДСх бате коа ќе почне да вработуе на 15 Септември од секоја по еден, ќе добие од секоја по нула. СДСх ти е нешто свето. СДСх ти е батка нашата езотерична тајна која само најпросветлените можат да ја спознаат. СДСх ти е :drk: до безсвест. СДСх ти е :pusk: на грците до даска.

А во врска со темава - Керим ќе биде кандидат на СДСх, и ќе изгуби на изборите.

Ееее - никој на форумов не знае што е тоа „х“. Тоа е најголемата тајна - и не смеам да ти ја кажам. СДСх ти е бате нешто многу јако. СДСх ти е бате нешто мнооогу принципелно. СДСх бате коа ќе почне да вработуе на 15 Септември од секоја по еден, ќе добие од секоја по нула. СДСх ти е нешто свето. СДСх ти е батка нашата езотерична тајна која само најпросветлените можат да ја спознаат. СДСх ти е :drk: до безсвест. СДСх ти е :pusk: на грците до даска.

ДА ТОА ТИ Е СДСх, гејците:music5:а нашите од сдсХ:party3:

А во врска со темава - Керим ќе биде кандидат на СДСх, и ќе изгуби на изборите.

ааа сега ми стана јасно, тоа се значи оние на кои на 15 Септември си им дал втора шанса,иако еднаш самиот си дозволил да бидеш прелажан (да не те барам по форумов да те цитирам, не ми се губи време) и на чие лице (оној што викаше на 15 Септември)си го :drk: по вторпат, бидејќи првиот пат веројатно не си свршил и пак да не те барам по форумот и да те цитирам, за кое веројатно си знаел во колку часот легнува за спиење.

ааа сега ми стана јасно, тоа се значи оние на кои на 15 Септември си им дал втора шанса,иако еднаш самиот си дозволил да бидеш прелажан (да не те барам по форумов да те цитирам, не ми се губи време) и на чие лице (оној што викаше на 15 Септември)си го :drk: по вторпат, бидејќи првиот пат веројатно не си свршил и пак да не те барам по форумот и да те цитирам, за кое веројатно си знаел во колку часот легнува за спиење.

So what?
Су му дал втора шанса.
Ама тој ја прокоцка.
ТРЕТА ШАНСА НЕМА ДА ИМА!

А Грујо од прва ја искорити и покажа дека ја заслужува. И ќе ја заслужи и за следните избори.

(и да не одиме офф топиц за да не не банираат) - Нема да му ја давам третата шанса на СДСх ниту на нивниот потенцијален кандидат Керим, се додека Б.Ц. ја води СДСх (Б.Ц. и до сега ја водеше таа партија, а Бучко, Рада и Заев беа и се само мивки во неговите сплеткарења).

ќерим, ефенди серџан, колку што ме држи сеќавањето при створањето на Македонската државност бил повикан од гошевчето ли, од КГ ли, од тупурката ли, не знам од кој, битно серџанот тогаш ги одбил, а се врати во Македонија прилично доцна. Некаде во средина на деведесеттите, ако не се лажам, кога Македонија веќе беше меѓународно призната држава. Значи, ве прашувам јас вас Македонци мои, дали човек кој не верувал во сопствената татковина, заслужува да му дадеме доверба да биде претседател на истата? Јас мислам, НЕ!

ќерим, ефенди серџан, колку што ме држи сеќавањето при створањето на Македонската државност бил повикан од гошевчето ли, од КГ ли, од тупурката ли, не знам од кој, битно серџанот тогаш ги одбил, а се врати во Македонија прилично доцна. Некаде во средина на деведесеттите, ако не се лажам, кога Македонија веќе беше меѓународно призната држава. Значи, ве прашувам јас вас Македонци мои, дали човек кој не верувал во сопствената татковина, заслужува да му дадеме доверба да биде претседател на истата? Јас мислам, НЕ!
Ма доверба заслужуваат само оние кои ДПМНЕ ќе ги кандидира бре.

Све друго ти се предавници и олоши.

Ма доверба заслужуваат само оние кои ДПМНЕ ќе ги кандидира бре.

Све друго ти се предавници и олоши.
Не знаеш колку си во право! Се свестувате полека, ај ај! :tapp:

Епа затоа Керим убедливо води на сите анкети. И од каде тие шпекулации прогрчки ориентиран не знам ова она. Ако е за така ВМРx не се кај источниот ни сосед проориентирани, сите имаат бугарски пасош бре, сите до еден.

Не знаеш колку си во право! Се свестувате полека, ај ај! :tapp:
Абе. А шо праиме доколку на крај испадне Керим да биде кандидат на дпмнето, а ?:vozbud:
Ќе лижеме кај што сме плукале ?

Абе пеер4иња... мирни!

Фактите се следни.... немаме кандидат за Претседател за кој можеме да застанеме и тврдиме дека може да му се верува.

Така да, дали Керим ќе го кандидирало СДС или ВМРО, дали Љубе, дали Глигоров, дали Ставревски.... нема разлика, опциите ни се дискутабилни ( на Ставре слабост му е искуството) а на другиве... намерите!

Абе пеер4иња... мирни!

Фактите се следни.... немаме кандидат за Претседател за кој можеме да застанеме и тврдиме дека може да му се верува.

Така да, дали Керим ќе го кандидирало СДС или ВМРО, дали Љубе, дали Глигоров, дали Ставревски.... нема разлика, опциите ни се дискутабилни ( на Ставре слабост му е искуството) а на другиве... намерите!

А брат Љубе извини какво искуство има????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom