Вашето мислење за работата на компанијата ЕВН ?

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Пред 2-3 години е продаден (дел од) електроенергетскиот сектор на странска компанија..во случајов е тоа австриската компанија ЕВН.
Поради начинот на работа..а кој беше од некои одобруван..но и оспоруван..се јавија ..се погласни критики за нејзиното работење..а кое би требало да биде ...според договорот (јас не успеав до него да дојдам во пдф формат) кој партијата сдсм и премиерот бучковски (тогаш) го потпишале..
Се сеќавам ...оти (тогаш) беше речено дека ..со оваа продажба..ќе се унапреди (знатно) ефикасноста во овој осетлив сектор..но и подигнување на квалитетот на услугите...на „европско„ ниво..
А..сега гледам има и написи во печатот на оваа тема..
Читајте..и коментирајте..само непристрасно и објективно.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=AE7158C987033C49BD4B96CD6B0D612E
:toe:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ја би да им удриме клоца на Австријците од ЕВН :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Оти тие работат нешто???

Ауу да ке заборавев, неплатете 2 сметки тука се. Инаку имало струја-немало кур ги боли. Тогаш е виновен некој трет, тие никако!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ке си дозвола да взема участие во дискусиjaта заштото jaс исто сум платал и плата моjaта фамилиja на EVN.
Според мен треба да имат конкуренциja.Не треба EVN да е една само за државата.
Па и треба државата да следи како си изполнуват работата.
Според мен оттамо иде проблема-треба да има реална конкуренциja.

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Многу ќе беше пореално..ако постапевте според мојата молба.. упатено до админот..за додавање на веќе избришаната АНКЕТА..
Благодарам
:toe:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
тогаш да причекаме до крајот на февруари, да видиме што ќе кажат овие двајцава:

"И од ЕВН и од Министерството за економија потврдуваат дека независната ревизија ќе ја врши компанијата „Ернст и Јанг“, а резултатите ќе бидат познати во февруари."

не верувам дека таква озбилна, една од најреномираните светски ревизорски куќи, би си дозволила да фалсификува нешто.

Ако пред тоа коментираме ќе биде само партиски препукувања, те сдсм направил штетен договор, те грујо сака да ја откупи па пак да ја продава заради знаете што, најдобро да причекаме, или ако некој приметил полоши или подобри услуги во периодот на евн нека каже.

јас лично со евн не сум имал никакви проблеми, само знам некои вработени таму се жалеле дека им било потешко сега заради "(пре)голема дисциплина", ама тоа е друга работа

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Kje bidi interesno toj shto kje odgovara za prodazhbata na EVN :wink:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
и мислам дека пазарот треба да се либерализира и да имаме повеќе електродистрибутери, ама не знам какви се законските и техничките можности за тоа

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Kje bidi interesno toj shto kje odgovara za prodazhbata na EVN :wink:
Јас знам дека една сдсм-овка..од погорните слоеви..чунки така си биле „наредени„.....на една јавна дебата намената на таа тема кажа:
НЕМА да има покачување на цената на струјата..поради продажбата...и ИЗЛАГА..
Впрочем и не им е прв пат случено ова..да лажат и тоа јавно..нели??.
И таа си замина ..слушнав некаде во дипломатијата наша....ти била...
Јадна ли дипломатија , но и Македонија...
:pipi:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Prodazbite na EVN, TELEKOM I OKTA se najkatastrofalnite odluki dosega!!!

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Prodazbite na EVN, TELEKOM I OKTA se najkatastrofalnite odluki dosega!!!
Дали се тие..мерено според економските параметри..прави (рас)продажби..или нешто друго?
пс
Само затоа што тие се од вложен труд на сите досегашни..живи и мртви македонци..и разбира се и македонки..
:tv:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Се продадоа најјаќите државни компании...Дојдоа странци и ќе си играат к*р-ташак со нас сеа...

Kajgana Shop

На врв Bottom